ερωτηση για wine

downfoot | Σάβ, 04/11/2009 - 16:38 | 1' | 27

ειμαι νεος χρηστης και εχω μια ερωτηση για το wine.. προσπαθω να παιξω παιχνιδια hidden obgects και μου βγαζει επιλογη να τα κανω extract οταν δινω την εντολη απλα δεν γινετε τιποτα.. εχω δοκιμασει τουλαχιστον δεκα

η διαδικασια που ακολουθω:

βρισκω το exe και με δεξι κλικ επιλεγω ανοιγμα με wine

υπαρχουν μηπως τιποτα ρυθμησης που πρεπει να γινουν?

αν οχι μηπως υπαρχει καποια διανομη να βαλω σε εξ. δισκο που να το κανει ποιο ευκολο?

τελως παντων μια λυση.

ευχαριστω

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

άνοιξε μια κονσόλα, πήγαινε στο φάκελο όπου έιναι το παιχνίδι (με "cd φάκελος") και γράψε cabextract, τα πρώτα γράμματα του αρχείου του παιχνιδιού, μετά πάτα το tab και το enter. Θα αποσυμπιεστεί, και μετά εκτέλεσε τον installer (π.χ. setup.exe ή ότι άλλο έχει) με το wine

σε ευχαριστω gerstavros ...αλλα μηπως θα μπορουσες να γινεις πιο αναλυτικος? 4 μερες εχω το linux

 

 Καλημερα

Λοιπον για το προβλημα που αντιμετωπιζεις ισως βοηθησει το Cedega που θα το βρεις εδω www.transgaming.com/products/cedega/6.0/ να σημειωσω οτι λιγο που διαβασα στο site τους πρεπει να κανεις sign up για να το κατεβασεις!

Και τωρα αν αναζητας μια διανομη gaming ισως αυτη σου κανει live.linux-gamers.net/

Επειδη ειμαι και εγω καινουργιος στα Linux καλο ειναι να περιμενεις λιγο και να ακουσεις και αλλες γνωμες!

gerstavros]

άνοιξε μια κονσόλα, πήγαινε στο φάκελο όπου έιναι το παιχνίδι (με "cd φάκελος") και γράψε cabextract, τα πρώτα γράμματα του αρχείου του παιχνιδιού, μετά πάτα το tab και το enter. Θα αποσυμπιεστεί, και μετά εκτέλεσε τον installer (π.χ. setup.exe ή ότι άλλο έχει) με το wine

Ποιά διανομή έχεις; Ubuntu; Αρχικά βάλε το παιχνίδι σε έναν δικό του φάκελο.

  1. Πήγαινε στο μενού "Εφαρμογές"->"Βοηθήματα"->"Τερματικό".
  2. Τώρα το τερματικό βρίσκεται στον αρχικό σου φάκελο (~).
  3. Για να πας στον φάκελο όπου βρίσκεται τι παιχνίδι γράψε "cd" κενό "διαδρομή προς το παιχνίδι (cd Παιχνίδια/super_game)
  4. τώρα γράφοντας "ls" βλέπεις τα αρχεία του φακέλου (λογικά θα βλέπεις ένα, το παιχνίδι)
  5. γράφεις "cabextract" κενό και μετά πατάς το tab για να συμπληρωθεί αυτόματα το αρχείο του παιχνιδιού. Μετά Enter
  6. Τώρα θα αποσυμπιεστεί υποθέτω και θα δείς πολλά αρχεία. Κάπου σ' αυτά θα δεις κι ένα setup.exe ή κάτι τέτοιο. Θα το εκτελέσεις με το wine και λογικά θα εγκατασταθεί

Δε καταλαβα ακριβως το προβλημα. Δε μπορουν να σου τρεξουν διαφορα παιχνιδια ετσι?
Πρωτα απ' ολα κανε τα εξης:
Ανοιξε τον διαχειριστη πακετων της διανομης σου & κανε αναζητηση για το winedoors. Aυτο θα ερθει να κατσει στο μενου του wine & εχει μεσα ενα σωρο εφαρμογες που εγκαθιστας με 1 κλικ.
Βαλε λοιπον τον flash απο εκει & το directx. Θα σου βαλει & απο μονο του καποια αλλα απαραιτητα.
Πιθανοτατα να εχει & τα παιχνιδια που θελεις, οποτε εσυ απλα βαζεις το δισκακι στο tray & αρχιζες να παιζεις!
Ρυθμισε & το wine σου καλυτερα, πηγαινοντας στο configure που εχει. Ενεργοποιησε drivers, audio κλπ.
Ορισε ενα ξεχωριστο wine desktop στις διαστασεις που εχυ θελεις (π.χ"1200χ1024).
Δοκιμασε παραλληλα & το Cedega που σου λενε πιο πανω. Με ενα κλικ το εγκαθιστας. Εχει ενα freetrial για καποιες μερες & μετα αν σου κανει ειναι καπου 12 ευρω τον χρονο αν θυμαμαι μονο.

Υ.Γ: Μη... μασας. Δεν ειναι δυσκολο. Απλα σου φαινεται τωρα στην αρχη. Μιλαω για το Linux γενικοτερα. Παλεψετο λιγο & θα δεις & μονος, πως σε λιγο καιρο θα καταλαβεις ποσο απλο ειναι, που οι τωρινες (δικαιολογημενες) σου αποριες θα σου φαινονται αστειες.

Καλύτερα βάλε το Playonlinux αντί για το winedoors. Είναι πολύ καλύτερο

Αυτά τα παιχνίδια δεν υπάρχουν σε winedoors, playonlinux κτλπ. Δεν είναι τόσο δημοφιλή

Το θέμα μας εδώ constantinos είναι οι εγκαταστάτες windows που είναι αυτοαποσυμπιεζόμενα cab (cabinet). Αυτά δε μπορεί να τα αποσυμπιέσει το wine, γι αυτό υπάρχει το cabextract, το οποίο τρέχει από τερματικό (κατά τη γνώμη μου θα πρεπε να μπορεί να την κάνει το wine αυτή τη δουλειά)

λοιπον δεν γινετε τιποτα . δοκιμασα οσα λετε και με τρια διαφορετικα παιχνιδια .. κανενα προγραμμα δεν βλεπει το exe αρχειο του παιχνιδιου μου βγαζει error. εχω και το cedega και παλι τιποτα.. μαλλον δεν θα μπορω να παιξω αυτα τα παιχνιδια.. μου κανει εντυπωση ομως γιατι με τα linux μπορεις να παιξεις παιχνιδια με πολυ περισσοτερες απαιτησης...

Κοίταξε, το wine είναι περίπου ένας προσωμοιοτής του API (Application Interface) των Windows. Φτιάχνεται όμως στα τυφλά, οι προγραμματιστές της δεν γνωρίζουν τον κώδικα του API των Windows, πώς φτιάχτηκε. Δε μπορείς να περιμένεις να δουλεύουν όλα. Συνήθως δουλεύουν οι απλές εφαρμογές, που δεν έχουν πολλές εξαρτήσεις από βιβλιοθήκες των windows (dll), και οι πολύ δημοφιλής εφαρμογές (π.χ. photoshop, παιχνίδια)

παιδια μηπως μπορειτε να μου πειτε που βρησκουμε τα winedoors... εχω ψαξει παντου..τιποτα

Καλησπέρα ! Κατέβασέ τα από εδώ

http://linux.softpedia.com/progDownload/wine-doors-Download-12427.html

 

stampantazopoulos]

Καλησπέρα ! Κατέβασέ τα από εδώ

http://linux.softpedia.com/progDownload/wine-doors-Download-12427.html

 

Όχι βέβαια! Υπάρχει στα αποθετήρια κάθε διανομής. Εγκατέστησέ το με το synaptic

Αλλά προτίμησε το Playonlinux. Έχει τεράστια ποικιλία παιχνιδιών και εφαρμογών

gerstavros]

Όχι βέβαια! Υπάρχει στα αποθετήρια κάθε διανομής. Εγκατέστησέ το με το synaptic

Αλλά προτίμησε το Playonlinux. Έχει τεράστια ποικιλία παιχνιδιών και εφαρμογών

Εχεις δίκιο. Βιάστικα.

 

Να ρωτησω και εγω κατι μιας και μιλαμε για το Wine!

Εχει δοκιμασει κανεις να βαλει adobe photoshop και adobe illustrator?

Γνωριζω οτι υπαρχουν τα αντιστοιχα προγραμματα σε linux οπως το gimp αλλα δυστυχως οι εργασιες μου για καποιες δουλειες  πρεπει να ειναι σε μορφη .Ps  και .Αι για να μπορουν και οι αλλοι να τα επεξεργαζονται!

Πειτε μου αν εχουν δοκιμαστει οι 2 παραπανω εφαρμογες !

kostasfmx]

 

Να ρωτησω και εγω κατι μιας και μιλαμε για το Wine!

Εχει δοκιμασει κανεις να βαλει adobe photoshop και adobe illustrator?

Γνωριζω οτι υπαρχουν τα αντιστοιχα προγραμματα σε linux οπως το gimp αλλα δυστυχως οι εργασιες μου για καποιες δουλειες  πρεπει να ειναι σε μορφη .Ps  και .Αι για να μπορουν και οι αλλοι να τα επεξεργαζονται!

Πειτε μου αν εχουν δοκιμαστει οι 2 παραπανω εφαρμογες !

Ειδικά το photoshop πρέπει να παίζει πολύ εύκολα στο Wine. Όμως ο βασικός λόγος που γράφω είναι για να σου πω ότι το Gimp ανοίγει κ σώζει αρχεία .psd, ενώ το inkscape ανοίγει κ γράφει αρχεία .ai. Η κοπέλα μου είναι αρχιτέκτονας κ σε κάποια φάση που τη βοηθούσα με κάποιες φωτό, εκείνη δούλευε από photoshop κ εγώ από gimp. Προκειμένου να βλέπει τα layers κλπ, της τα έσωζα σαν psd. Κανένα πρόβλημα!

Άσε που το gimp κ το inkscape είναι δωρεάν κ υπάρχουν κ για windows. Οπότε μήπως να το ξανασκεφτούν οι φίλοι σου (αν δεν είναι επαγγελματίες γραφίστες) κ μέχρι τότε να δουλεύετε μέσω συμβατότητας gimp/photoshop κ inkscape/ai?

-- gnu_labis

Το Linux ΔΕΝ είναι Windows!!!

To Wine ειναι ενα ειδος εξομειωτη για εφαρμογες windows. Παρολο που τα παιδια εκει κανουν μια πολυ καλη προσπαθεια, λογω του "κλειστου" κωδικα των windows προχωρουν στα τυφλα, με αποτελεσμα να μην ειναι πληρως λειτουργικο. Για αρχη επισκεψου το site του wine και δες στην βαση αν αναφερονται τα παιχνιδια που θελεις να παιξεις και αν παιζουν.

Σε αρκετες εφαρμογες θα πρεπει να ρυθμισεις καποιες παραμετρους (οπως παραδειγμα περιβαλλον windows 2000) και σε μερικες να πρεπει να προσθεσεις μερικα dll κτλ.

Αν θες την συμβουλη μου απο την εμπειρια που εχω σαν gamer και χρηστης Linux η χρηση του Linux ως παιχνιδομηχανη δεν ειναι καλη. Αν εξαιρεσεις μερικα πολυ δημοφιλη παιχνιδια οπως το WoW , Lotr και ισως και μερικα παλια θα δυσκολευτεις αρκετα.

Αν εισαι gamer δεινος, η καλυτερη επιλογη ειναι ενα dual boot συστημα , Windows για games και μερικες εφαρμογες που μπορει να χρειαζεσαι , και Linux για ολα τα αλλα.

Αν παντως επιμενεις, θα μπορουσες να γραψεις πια παιχνιδια θελεις να παιξεις και σε πια διανομη, και ισως μπορουμε να βοηθησουμε περισσοτερο.

Το λινκ για την βαση του wine.

http://appdb.winehq.org/

1.μηπως μπορω να εχω dual boot συστημα με εγκατεστημενα τα windows σε εξωτερικο σκληρο?

2. αν διμηουργησω ενα εικονικο pc με τα windows λετε θα παιζουν?

τα παιχνιδια ειναι διαφορα hidden objects τα περισσοτερα δεν τα παιζει

Για να εχεις dual boot συστημα με τα windows σε εξωτερικο δισκο, πρεπει ο υπολογιστης σου να υποστηριζει boot απο usb device. (Με δεδομενο οτι ο δισκος σου ειναι usb).

Βεβαια αν εχεις εξωτερικο δισκο , θα ηταν προτιμοτερο να εχεις και τα 2 συστηματα (Linux και Windows ) στο pc σου, και τα αρχεια σου στον εξωτερικο, ωστε και shared να τα εχεις, και ασφαλη να ειναι (θεωρητικα ως backup σε περιπτωση κρασαρισματος του λειτουργικου)

Σε virtual box ( η αλλο μηχανισμο εικονοποιησης) δεν νομιζω να παιζουν τα παιχνιδια σου. Τα εικονικα pc δεν εχουν υποστηριξη 3D

Tον ορο "hidden objects" δεν τον ξερω στα games. Αν θες γινε λιγο πιο σαφης (ενοεις adventure ? σαν atlantis, davinci code κτλ?)

Tον ορο "hidden objects" δεν τον ξερω στα games. Αν θες γινε λιγο πιο σαφης  (ενοεις adventure ? σαν atlantis, davinci code κτλ?)

οχι αυτα ειναι παιχνιδια με κρυμενα αντικειμενα, εχει στην οθονη πολλα

αντικειμενα και σου δινει μια λιστα με καποια απο αυτα και εσυ πρεπει να τα βρεις. αυτα ειναι τα παιχνιδια που θελω να παιξω

και δεν μπορω.

 ειναι πολυ μικρα σε απαιτησεις και ενω το wine υποστηριζει παιχνιδια πιο απαιτητηκα απο αυτα σε αυτα ειτε

δεν τα κανει install καθολου, ειτε τα κανει αλλα δεν τα τρεχει

Δωσε ενα παιχνιδι, εναν τιτλο, κατι ρε παιδι μου, να το τεσταρω και να σου πω...:) Ειναι μια κατηγορια που δεν την ξερω. Πες μου ενα λινκ, εναν τιτλο ...

1.Jessica Mysterious Journey( New Hidden Object

Fishdom H2O Hidden Odyssey(New Hidden Game)

Big Fish Game-Flux Family Secrets The Ripple Effect (New Hidden,Puzzle Game)

Νε ρωτησω κατι τελευταιο, εχεις κανει καθολου ρυθμισεις στο wine? η το εχεις ακριβως οπως εγκατασταθηκε απο την αρχη?

οπως εγκατασταθηκε...πες μου τι να κανω!!!

να ρωτησω και εγω κατι.. πρεπει να περασω

την καρτα γραφικων?

Γραψε στο terminal  regedit
Δημιουργησε  HKEY_CURRENT_USER/Software/Wine/Direct3D key.

 

Και τα παρακατω:

Key | Value
DirectDrawRender | opengl
OffscreenRenderingMode | fbo
UseGLSL | enabled
VideoMemorySize |Το μεγεθος μνημης της καρτας γραφικων.

Επισης δες αν τα game (αν τα εχεις σε windows) χρησιμοποιουν κατι ιδιαιτερο σε directX

Ελπιζω να βοηθησουν αυτα.

Για την καρτα γραφικων θεωρω δεδομενο οτι εχεις τους restricted drivers της καρτας σου.

Παραπανω αναλυση:

Γραφεις στο terminal   regedit

Σου ανοιγει ενα παραθυρο που δεξια εχει HKEY_CLASSES_ROOT κτλ.  Εσυ πας στο HKEY_CURRENT_USER.

SOFTWARE--->WINE

Κανεις δεξι κλικ στο wine και new-->key

Γραφεις Direct3D

Μετα πατας στο Direct3D που εχεις κανει, δεξι κλικ ----> new string--->τις τιμές που εδωσα παραπανω.

 

Δεν τα περνας. Δες Οδηγοι Υλικου, εχει restricted drivers, απλα κανεις ενεργοποιηση και εισαι οκ.

 

Sorry για το βιαστικο των απαντησεων μου αλλα φευγω και προσπαθω να σε βοηθησω οσο παραπανω μπορω...:)

Αν εχεις nvidia εισαι οκ, αν εχεις ΑΤΙ ειναι λιγο πιο ζορικα απο οτι ξερω

 

Δες και εδω

https://help.ubuntu.com/community/BinaryDriverHowto/Nvidia

 

Εγώ σου ξαναλέω να δοκιμάσεις το Playonlinux. Αυτοματοποιεί τα παραπάνω