openoffice.org vs MS office.

arkara | Κυρ, 01/13/2008 - 23:27 | 1' | 12

στην σχολή μου έχουμε ένα παλικάρι που είναι σοβαρός γνώστης υπολογιστών ξέρει τρομερό unix και μου είπε πως το oppenoffice δεν μπορεί να συγκριθεί με το ms office και πως άμα θέλεις να κάνεις κάτι σοβαρό π.χ  διπλωματική τότε να μην χρησιμοποιήσω oppenoffice.
εγώ δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ms office και δεν ξέρω την διαφορά.
έχει χρησιμοποιήσει κανεις οο επαγγελματικά?
ποιές είναι οι διαφορές? πού υστερεί το οο και που το ms office?

arkara2007-11-27 19:5:34

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

κοίτα σε όλους τους νέους υπολογιστές που δίνουν στα σχολεια ΟΑΕΔ (στα γραφεία ) έχουν όλα Open office και από ότι γνωρίζω λόγο συνεργασίας δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα

Y.Γ πάντως εάν μπορεί ο φίλος σου μπορεί να τεκμηριώσει την απάντηση του θα ήθελα πολύ να την ακούσω
linuxgr2007-11-27 21:43:26

αυτό που μου παραδέχτηκε είναι πάντως ότι τελικά το οο θα γίνει καλύτερο απο το ms office γιατι αυτή είναι η δύναμη του opensource.
και στην τελική δεν είναι και προκατειλημμένος.
θα του πω να μου δώσει παραδείγματα. εγώ πάντως τον  πιστεύω  αφού αυτός έχει χρησιμοποιήσει και τις δύο σουίτες.

ΙΜΗΟ, arkara, αυτό που ήθελε να σου πει, νομίζω, ο φίλος σου είναι ότι για διπλωματικές και γενικότερα σοβαρές εργασίες δεν χρησιμοποιείς ούτε MS Office ούτε OOorg, αλλά LaTeX.  Τελεία και παύλα.

Τώρα, για τη σύγκριση, ...περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.  Τη δουλειά μου την κάνω με OOorg. Εκτός από τη δουλειά το χρησιμοποιώ και στο Πανεπιστήμιο. Τα Μαθηματικά του είναι ΟΚ, οι δυνατότητες του καλές για λογιστικά φύλλα και κείμενο - με καλύπτει βρε αδερφέ. Κάποιος άλλος μπορεί να έχει άλλη άποψη γιατί έχει άλλες ανάγκες.

για πες.. με ενδοιαφέρει.
τί είναι πως το βρίσκεις?
πώς το εγκαθηστάς?

Για το LaTeX λες; Είναι μέσα σε κάθε διανομή Linux. Συνήθως είναι καλύτερο να εγκαταστήσεις κάποιο γραφικό κέλυφος όπως το Kile. Αυτό θα βάλει και όλα τα υπόλοιπα. Εγκατέστησε το από το Synaptic αν έχεις Ubuntu και θα δεις μόνος σου τι μπορεί να κάνει...

ειναι kde και αποφεύγω να χρησιμοποιώ kde libs.
μπορώ να το χρησιμοποιήσω αλλιώς?

Παρά την μικρή μου εμπειρία τόσο σε Linux όσο και γενικα σε ότι αφορά τους υπολογιστές γενικά νομίζω πώς ο φίλος του arkara υπερβάλει και μάλλον έκανε την προτροπή του να μήν χρησιμοποιήσει το OOficce σκεπτόμενος κάτι άλλο. Ο φόβος για το καινούργιο ίσως ή και η έλλειψη κάποιου έμπειρου χρήστη, που είναι τόσο πολύτιμη όταν βρέθείς μπροστά στο πρόβλημα ίσως ήταν στο μυαλό του.Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να μην έχεις την λύση την στιγμή που την θέλεις.Εδώ που τα λέμε και εγώ προσωπικά πιστέυω οτί οι ώριμες εκδόσεις του MS Oficce πάντα υπερτερόυν λόγω του ότι το προϊον αυτό είναι ο leader της αγοράς και η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών πάνω σε αυτό έγραψε τα πρώτα κείμενα και λογιστικά φύλλα, άρα ως εκ τούτου είναι πίο ώριμο και δουλεμένο προϊον που πάντα όμως έχει τα προβλήματά του ( ειδικά οι νέες εκδόσεις). Στον αντίποδα το OOficce έχει πλησιάσει πάρα μα πάρα πολύ τη MS άλλα έχει προβληματάκια συμβατότητας σε κάποιες περιπτώσεις που έχει δουλευτεί λιγότερο ή χρησιμοποιείται επικουρικά με κάποιο άλλο πρόγραμμα (π.χ προγραμματα ελέγχου αποθήκης που φτιάχτήκαν να λειτουργούν σε συνεργασία με την MS ) Εγω προσωπικά το χρησιμοποιώ 5 μήνες και το πιό ενοχλητικό είναι οτι είναι πιο βαρύ ακόμα και απο το oficce 2003 και ως εκ τουτου πιο άργό (ισως φταίει η java).Καλύπτει σχεδόν όλες τίς ανάγκες μου αλλά το Base δεν συγκρίνεται σε λειτουργικότητα με την Acces.Πρότινως δε είχα ένα πρόβλημα στην μεταφορά εξωτερικών δεδομένων απο αρχείο txt στο calc πραγμα που δεν αντιμετώπισα με το MS oficce.Πιστέυω όμως οτί όσο θα εδραιώνεται τόσο θα βελτίωνεται και ίσως και να προσπεράσει σε μερικα πράγματα το MS oficce.

Παρότι χρησιμοποιώ αποκλειστικά ubuntu (άρα openoffice) διαπιστώνω ότι χρειάζονται πολλές αλλαγές και διορθώσεις του openoffice για να "χτυπήσει στα ίσα" το msoffice. Δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε τα μείον μας.

Επίσης παρακινούμενος από την παραπάνω απάντηση προσπάθησα να χρησιμοποιήσω latex, το βρήκα δύσχρηστο ενώ ρωτώντας καθηγητές στην σχολή (ΤΕΙ) μου είπαν ότι ουσιαστικά πια τις περισσότερες εργασίες τις δέχονται σε .doc . Αν κάνω κάτι λάθος διορθώστε.

ioannis.1]Παρότι χρησιμοποιώ αποκλειστικά ubuntu (άρα openoffice) διαπιστώνω ότι χρειάζονται πολλές αλλαγές και διορθώσεις του openoffice για να "χτυπήσει στα ίσα" το msoffice. Δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε τα μείον μας.

Επίσης παρακινούμενος από την παραπάνω απάντηση προσπάθησα να χρησιμοποιήσω latex, το βρήκα δύσχρηστο ενώ ρωτώντας καθηγητές στην σχολή (ΤΕΙ) μου είπαν ότι ουσιαστικά πια τις περισσότερες εργασίες τις δέχονται σε .doc . Αν κάνω κάτι λάθος διορθώστε.

Ioannis.1, να παραδεχτούμε τα μείον μας, αρκεί να μας πεις που υστερεί το OOo. Γιατί εντάξει, και γω βλέπω κάποια πράγματα, αλλά αν κάτσω να γράψω κάτι, θα το στοιχειθετήσω, δηλ. θα πω "του λείπει εκείνο" ή "το άλλο" και πιθανώς να το ψάξω μπας και μπορώ να το φτιάξω ή να ζητήσω να το φτιάξουν (this is open source, after all :)).

Επίσης, σχετικά με το LaTeX, σε πολλά ξένα πανεπιστήμια, οι εργασίες (ειδικά μαθηματικά) παραδίδονται μόνο σε LaTeX, για πολύ ευνόητους λόγους. Πάντως, σύμφωνοι το LaTeX θέλει όρεξη και μεράκι για να το μάθεις, αλλά βρε παιδί μου με ένα editor σαν το Kile η δουλειά απλοποιείται πολύ. Δεν καταλαβαίνω πάντως που κολλάει το LaTeX με το MSOffice. Το MSOffice είναι ...office, ενώ το LaTeX είναι typesetting σύστημα για όσους θέλουν να γράφουν πολύπλοκα ή μη έγγραφα χωρίς να χρειάζεται να τρώνε 400ΜΒ RAM για τη δουλειά τους.

--
Any fool knows a dog needs a home,
A shelter from pigs on the wing.

μετά από πολύ σκέψη κατέληξα στο να παραμείνω σε openoffice!
το λάτεξ είναι πολύ δύσκολο για μένα!(τουλάχιστον δεν έχω χρόνο!)
ένα πολύ απλό που είδα στο ms office που δεν είδα το οο είναι το conditional formating στο excel kai calc!

http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/Aa972194.b82d69ea-fef4-49bc-b35c-c417ca16482d(en-us,office.12).gif

απλά εγώ δεν μπόρεσα να κάνω τέτοιες μπαρίτσες!..
αλλά δεν είμαι και σχετικός!
αλλά και να γίνονται.. δεν γίνονται και με τον πιό εύκολο τρόπο!