locale el

malos | Δευ, 08/24/2009 - 10:28 | 1' | 1

Ξέρετε πως βάζω ελληνικό locale στο PCLOS 2007 (KDE έχει) ;

Από το synaptic επέλεξα locale el αλλά έβγαλε 404 not found. Μήπως δεν υποστηρίζεται πια ;

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Υπαρχουν 2 τροποι

α) Ο παλιος, πατροπαραδοτος και δοκιμασμενος

 Στο synaptic κανεις search για -el και greek και επιλεγεις να εγκαταστησεις τα περισσοτερα απο τα πακετα που θα σου εμφανιστουν εκει (πχ firefox-el).

 Μετα πας μια βολτα απο το pclos control center (configure your computer-> system) καθως κι απο το kde control center για να επιλεξεις greek locales.

 Με ενα reboot θα εισαι ok.

 Μειονεκτημα αυτος ο τροπος εχει οτι καποια πακετα (πχ synaptic) δεν μεταφραζονται αυτοματα κι απαιτουν επανεγκατασταση.

 

β) Τον τελευταιο καιρο κυκλοφορει στα αποθετηρια του pclos ενα σκριπτακι με το ονομα addlocales. Αφου το εγκαταστησεις μπορεις να τρεξεις απο το menu-> system -> configuration. Αυτο το σκριπτακι απαιτει να εχεις ΜΟΝΟ ΕΝΑ αποθετηριο επιλεγμενο (δηλ αν εχεις επιλεγμενο το αποθετηριο του openoffice, πρεπει να το απενεργοποιησεις προσωρινα). Το σκριπτακι κανει ολη τη βρωμικη δουλεια και υποτιθεται πως μεταφραζει κιολας ολα τα πακετα, οπότε αν εχεις αργη συνδεση μπορει να τρεχει για καμποση ωρα. Πιθανον να χρειαζεται παλι ενεργοποιηση των greek locales στα κεντρα ελεγχου.

 

edit

Γιατι pclos 2007 ; Τωρα ειναι το 2009.2 που προτεινεται για νεες εγκαταστασεις, εκτος κι αν ακολουθεις τα rolling updates (κυλιομενες αναβαθμισεις) του synaptic οπως εγω.

 

 

 

 

---

time flies like an arrow