Οι LTS εκδόσεις θα υποστηρίζονται για χρόνια με αναβαθμίσεις προγραμμάτων & hardware

chek2fire | Τρί, 05/13/2008 - 13:30 | 2' | 15

Σήμερα ανακοίνωσε ο Mark Shuttleworth ότι οι LTS εκδόσεις του Ubuntu όπως η σημερινή (Hardy Heron) θα υποστhρίζονται για χρόνια με updates που θα ανανεώνουν τα προγράμματα στην τελευταία τους έκδοση αλλά και με hardware update για καλύτερη συμβατότητα. Η ανακοίνωση είναι εδώ

http://www.markshuttleworth.com/archives/146

We also committed, for the first time, to a regular set of point releases for 8.04 LTS.
These will start three months after the LTS, and be repeated every six
months until the next LTS is out. These point releases will include
support for new hardware as well as rolling up all the updates
published in that series to date. So a fresh install of a point release
will work on newer hardware and will also not require a big download of
additional updates.

Η επόμενη LTS έκδοση θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2010 και θα είναι η 10.04. Εδώ είναι και το πλάνο των εκδόσεων

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Καλό αυτό. Έτσι, θα κατεβάζει κάποιος το 8.04.4 και δεν θα χρειάζεται να κάνει ενημέρωση κατεβάζοντας 500ΜΒ. Πολύ καλή κίνηση. Αυτό με το hardware update είναι ακόμα πιο καλό, γιατί η ίδια έκδοση θα υποστηρίζει νεότερες συσκευές ακόμα και 4 χρόνια μετά την κυκλοφορία της.

Επίσης, το γεγονός ότι βγάζουν από τώρα χρονοδιαγράμματα σε τόσο μεγάλο βάθος χρόνου, δείχνει "commitment".

Απλά μπράβο.

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus

Εμένα αυτά μου θυμίζουν πατζουράδικα πράγματα αυτά.
Προτιμώ μία εταιρία να βγάζει κάθε δύο τρία χρόνια μία νέα έκδοση χωρίς bugs και με ότι νέο υπάρχει, και στο ενδιάμεσο να διαθέτει και τα upgrades των προγραμμάτων, παρά αυτό το χάλι με τις εξάμηνες εκδόσεις που όχι μόνο δεν προλαβαίνουν να δείξουν τις δυνατότητες τους, αλλά και αν έχουν και κάποιες πολύ καλές, αυτές πάνε χαμένες.
Χώρια ότι αυτά τα updates, τέτοιου τύπου για τις LTS, μου θυμίζουν service packs..

Τώρα αν προτίθενται να το κάνουν αυτό στις LTS εκδόσεις καλώς να ορίσουν αλλά η τελευταία , η 8.04, δεν έχει ξεκινήσει έτσι, και βρίθει bugs. Δεν κατανοώ γιατί δόθηκε ως LTS έκδοση το Hardy Heron αντί να συνεχιστεί με αναβαθμίσεις το Gutsy Gibbon, που είναι σαφώς πιο σταθερή και επιτυχημένη έκδοση.
Στην ουσία με την 8.04 πάνε πάλι από την αρχή.

Μπράβο για την αφοσίωση τους αλλά από θέματα τακτικής δεν πάνε καθόλου μα καθόλου καλά.

Όλα αυτά που λες Marlene οφείλονται στο γεγονός ότι το Ubuntu βασίζεται στο testing branch του Debian με το οποίο συγχρονίζεται κάθε 6 μήνες. Ετσι, δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν από το Edgy, εκτός κι αν έσπαγαν αυτήν την πολιτική.

Δεν καταλαβαίνω γιατί λες "χάλι" τις εξάμηνες νέες κυκλοφορίες. Δεν είναι χαρακτηριστικό του Ubuntu. Είναι κάτι που έχει επικρατήσει για διάφορους λόγους στις περισσότερες διανομές.

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus

καί να συμπληρώσω πώς δεν νομίζω, ότι τα προβλήματα πού παρουσιάζονται είναι πολλά (μάλλον το αντίθετο θα έλεγα -σε σχέση με πρίν λίγα χρόνια πού συνήθως υπήρχε μία κυκλοφορία τον χρόνο, αν θυμάμαι καλά)

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

Το πρώτο μεγάλο update της LTS έκδοσης του ubuntu θα γίνει τον Iούλιο που θα διορθώνει όποια προβλήμα. Σε μένα μια χαρά πάει η διανομή και νομίζω ότι είναι η καλύτερη τους κυκλοφορία. Τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί είναι μόνο με τους κλειστού κώδικα driver της nvidia και ati και αυτά σε συγκεκριμένες κάρτες.

Παιδια να ρωτησω κατι? Δεν ξερω αν ειναι ασχετο, αλλα σχετικα με τους κλειστου κωδικα drivers, μπορει να χρησιμοποιησει κανεις αντι για αυτους ανοιχτου τυπου?

marlene] Δεν κατανοώ γιατί δόθηκε ως LTS έκδοση το Hardy Heron αντί να συνεχιστεί με αναβαθμίσεις το Gutsy Gibbon, που είναι σαφώς πιο σταθερή και επιτυχημένη έκδοση.

γιατί ΔΕΝ νοιάζονται για τους χρήστες και τα δεινά που τους προκαλλoυν. Αντίθετα νοιάζοντα για το bug hunting που θα τους προσφέρει η "κοινότητα" της διανομής τους και βάζω τα εισαγωγικά γιατί αυτό δεν είναι κοινότητα αλλά beta testers pool. Με τα παραπάνω κριτήρια λειτουργεί κάθε διανομή που δεν ελέγχεται από κοινότητα αλλά από εταιρεία

ArchLinux User

Αρχίσαμε και εδω μέσα τα flame? Αν θέλεις flame και οπαδισμό για την διανομή σου μπορείς να πας εδώ

http://www.adslgr.com/forum/forumdisplay.php?f=42

Θα μπορέσεις να βρεις πολλούς όμοιους σου για να κάνετε το flame μαζί και να υμνήτε την διανομή σας. Εσείς οι και καλά underground linux user δεν έχετε καταλάβει ότι το linux είναι ένα και η ανάπτυξή του είναι καθολική σε όλες τις διανομές. Ενα πρόβλημα που παρουσιάζετε σε μια διανομή αργά η γρήγορα θα παρουσιαστεί και στις υπόλοιπες. Οπως και ένα πρόβλημα που λύνετε σε μια διανομή η λύση του θα περάσει και στους υπόλοιπους. Για τα θύματα τους ubuntu user που λές το bug report που κάνουν είναι προσφορά στην κοινότητα και όχι στην διανομή.
Δυστυχώς για εσάς αυτά τα νοήματα είναι αρκετά δύσκολα να τα καταλάβετε και νομίζετε ότι τρέχοντας διανομές σαν το arch έχετε κάνει κάποια επανάσταστη.

Μα δεν είπα κάτι τέτοια αλλά για σχολιάζω την νοοτροπιά μερικών που προσπαθούν να μετατρέψουν τα νήματα σε flame.

δεν ανάφερα κανένα arch ή άλλη διανομή.
Προσπάθεια για flame κάνεις εσύ
Καλά θα κάνεις να αρχίσεις να τιμάς το moderation tux που έχεις στο προφίλ σου, πέρα από την μόστρα του έχει και ευθύνες.

ArchLinux User

LinuxNeophyte]Καλά θα κάνεις να αρχίσεις να τιμάς το moderation tux που έχεις στο προφίλ σου, πέρα από την μόστρα του έχει και ευθύνες.

Δεν συνηθίζω να παρεμβαίνω σε διαφωνίες, αλλά, LinuxNeophyte, αυτό που είπες ξεπερνά ακόμη και ευρεία όρια της έννοιας του flame thread...

θα συμφωνησω με τον apkoutsou.

η ανάπτυξή του είναι καθολική σε όλες τις διανομές. Ενα πρόβλημα που παρουσιάζετε σε μια 
διανομή αργά η γρήγορα θα παρουσιαστεί και στις υπόλοιπες

+2 απο μενα για αυτο που ειπες. Δεν ειναι λιγες οι φορες που βρήκα την λύση για κάποιο προγραμμα που χτυπουσε σε .... ubuntu forum σε διανομή... slackware!!!
το ελυσα με το χερι (compilation by source I mean), αλλα αν δεν ειχε αναφερθει απο τον συγκεκριμενο χρηστη, ισος η λυση του να αργουσε :)

[oprime@dexter]$uname -r|awk '{print $1}'

Έχω ζήσει τέτοια επίθεση από παρόμοιους χρήστες και σε άλλα ελληνικά forum και φυσικά δεν θα συνεχίσω την αντιπαράθεση . Η ουσία είναι όταν λέμε οτιδήποτε να το στηρίζουμε με επιχειρήματα και όχι να τρολάρουμε. Δεν μπορώ να καταλάβω από που βγαίνει το συμπέρασμα ότι το ubuntu δεν σέβετε τους χρήστες της και τους χρησιμοποιεί σαν πιονα για τα λεγόμενα bug report. Και αυτά τα bug report που πάνε σε κάποια εμπορική έκδοση της διανομής? γιατί κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Η μήπως τα κρατάει η canonical για εσωτερική χρήση χωρίς να τα δίνει στην κοινότητα? Αν ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω ας μας το πει να μας ενημερώσει και εμάς. Αν όχι καλύτερα τότε άλλη φορά όταν πετάει κατηγορίες να μιλάει με στοιχεία.

Chek2fire.... είσαι απίστευτος :) ;) Η αντίδραση σου ηταν αστραπιαία... :O

Ειναι προφανές οτι αναγνωρίζεις τα Flame απο χιλ.μ μακριά ;)

Ειρήνη ημίν... οποια διανομή και αν νιώθει κάποιος οτι έτσι πρέπει να είναι το Linux... ας μήν ξεχνάει οτι όταν πατήσει Cltr+Alt+F1, θα βλέπει τα ίδια με όλους τους υπόλοιπους.... ;) Ο νοων, νοείτω

hacker emblem