Ημερολογίο Ubuntu

chriskotza | Δευ, 07/25/2011 - 15:06 | 1' | 2

Αγαπημένο μου ημερολόγια. Είχα ασχοληθεί πρίν καιρό με to Ubuntu....και σήμερα,έψαχνα να βρώ το Linux Format που...δεν θα το πιστέψεις,έγινε Linux inside! Είδα στην πρώτη σελίδα οτι κυκλοφόρησαν τo Ubuntu 11.04! Θα το εγκαταστήσω και θα γυρίσω πάλι σε σένα,για να σου γράψω τη γνώμη μου!

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

;Εχω σοβαρ;ο πρ;οβλημα με το Ubuntu 11.04. Οπως βλεπετε, γραφω ελληνικα χωρις τονους. Το εχω αντιμετωπισει πολλες φορες παλαιοτερα - δεν ειμαι και τοσο καινουργιος χρηστης του Linux - ομως τωρα κολλησα.
Συγκεκριμενα, εχω φορτωσει πολλες διανομες στο λαπτοπ και παντα εβαζαν αυτοματα πληρη υποστηριξη ελληνικων. Παλιοτερα, χρειαζοταν να πειραξεις τη "μεθοδο εισαγωγης" και να βαλεις ibus, ομως στις τελευταιες αναβαθμισεις δεν χρειαζοταν ουτε αυτο. Ετσι εγινε και τωρα.
Οταν ομως φορτωσα το Ubuntu 11.04 στον "καινουργιο" desktop (ενα συστημα που συναρμολογησα απο σκορπια κομματια σε motherboard ASUS P4 με 2 MB RAM), δεν επαιρνε τονους με τιποτα. Ναι. καλα, λεω και παω να βρω το ibus. Εις ματην! Ολες οι σχετικες επιλογες ειναι ανενεργες (dimmed), οπως θα δειτε στα screenshots.  Εψαξα σε wiki, blogs και mail lists, αλλα δεν βρηκα απαντηση. Μπορειτε να βοηθησετε;
Με την ευκαιρια, γιατι οταν βαζεις αγγλικα πρεπει να μπαινουν και ολες οι παραλλαγες (US, GB, CAN, AUS, SA κλπ); Πως μπορουμε να τα βγαλουμε και να μην ξαναμπουν;
Ευχαριστω
Βαγγελης

Φτιάξε ένα αρχείο κειμένου ονόματι 
10-keyboard.conf
και βάλτου μέσα κάτι σαν:

Section "InputClass"
Identifier "Generic Keyboard"
MatchIsKeyboard "yes"
Option "CoreKeyboard"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "us,el"
Option "XkbVariant" "euro,extended"
Option "XkbOptions" "grp:alt_shift_toggle,compose:menu,grp_led:scroll"
EndSection

(πείραξε τα επί μέρους ανάλογα με τις απαιτήσεις σου και τον τύπο του πλκτρολογίου σου)
Κατόπιν, ρίξτο στον φάκελο με τις ρυθμίσεις του x-server. Σε Ubuntu αυτός είναι ο /usr/share/X11/xorg.conf.d
Σε ορισμένες διανομές αντί για "el" χρειάζεται "gr"

Ξαναξεκινάς τον x-server, και τώρα έχεις ελληνικά με alt-shift σε ΟΛΑ τα DE.