Γιατί είμαι εδώ

LinuxFlame | Δευ, 07/04/2011 - 13:53 | 3' | 2

Η θεία βούληση και ένας ξάδερφος μου είχαν φροντίσει στα παιδικά μου χρόνια να αποκτήσω ένα θρυλικό Spectrum 128, καθοριστική εμπειρία για την μετέπειτα πορεία μου.
Η πρώτη μου επαφή με το Linux έγινε στα φοιτητικά μου χρόνια στα πλαίσια του μαθήματος Υπολογιστική Φυσική. Τα εργαστήρια του μαθήματος ήταν στημένα σε AIX και αφορούσαν την επίλυση προβλημάτων φυσικής με χρήση της Fortran. Έκτοτε  λόγο μεταπτυχιακών και αργότερα επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν υπήρχε καμία επαφή, μέχρι που μια ωραία μέρα ο κολλητός μου έφερε ένα DVD με το Ubuntu 6.04. Αυτό ήταν! Από εκείνη τη στιγμή και μετά η ενασχόληση μου με οτιδήποτε αφορά το Linux έγινε απαράβατος  καθημερινός κανόνας. Αφιερώνοντας το μεγαλύτερο μέρος από το λιγοστό ελεύθερο χρόνο μου ασχολήθηκα με αρκετά θέματα μέχρι που κατόρθωσα να φτιάξω την πρώτη μου διανομή Linux From Scratch. Στη συνέχεια αποφάσισα να φτιάξω μια διανομή κατάλληλη για την ομαλή μετάβαση χρηστών από άλλα λειτουργικά συστήματα στο Linux και δημιούργησα το Exandas OS. Πρόκειται για μια διανομή με βάση το Ubuntu 10.04 LTS με ενημερώσεις της Canonical (ενημερώσεις ασφαλείας/πυρήνας 2.6.32-28) και περιβάλλον εργασίας το Gnome. Δεν έχει χτιστεί με κάποιο script είναι απλά ένα τροποποιημένο Ubuntu 10.04. Το επόμενο βήμα ήταν να στήσω ένα linux server για να φιλοξενώ τις δικές μου σελίδες και έτσι δημιούργησα το Fun4Us. Τότε συνειδητοποίησα ότι προσπαθούσα να φτιάξω μια κοινότητα ενώ δεν είχα συμμετάσχει ποτέ σε μια. Μια πορεία έντονου προβληματισμού ξεκίνησε. Αν και ήμουν λάτρης της ιδέας του ελεύθερου λογισμικού, δεν είχα συνειδητοποιήσει το βασικό δομικό της συστατικό, τις κοινότητες. Οι γνώσεις μου και η μέχρι τώρα εμπειρία μου είναι σε επίπεδο που μπορώ απλά να χαίρομαι τα θέματα με τα οποία ασχολούμαι. Να μαι λοιπόν ξεκινώντας πάλι από την αρχή προσπαθώντας να δημιουργήσω τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να απολαμβάνω ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον μου για το ελεύθερο λογισμικό.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

καλως ηλθες στο forum.....σ αυτον τον αγωνα που κανουμε ολοι μας αφιλοκερδως ολοι χρειαζονται και κανεις δεν περισσευει,ιδιως χρηστες με εμπειρια....παντα υπαρχουν πραγματα που εχουμε να μαθουμε και να βοηθηθουμε ,οπως επισης να βοηθησουμε αλλους με την εμπειρια μας ,οσο μπορει ο καθενας.....

Vriareos σε ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα. Είμαι λίγο αποπροσανατολισμένος  και γιατί συμμετέχω πρώτη φορά σε μια κοινότητα αλλά και γιατί ασχολούμαι με αρκετά πράγματα αυτό τον καιρό. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνω κάποια λάθη ελπίζω να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις μου. Ίσως κάνω μερικά topics παραπάνω από το αναμενόμενο αλλά είμαι γεμάτος από προβληματισμούς και απορίες και για πρώτη φορά νιώθω ότι αυτός που θα μου δείξει το επόμενο βήμα δεν θα είναι η αιτία να googlaro ατελείωτες ώρες.  Θα προσπαθήσω να βοηθήσω και εγώ με τη μικρή μου εμπειρία όσους περισσότερους μπορώ. Πιστεύω ότι στην κατάσταση που είμαστε δεν έχουμε τίποτα άλλο παρά ο ένας το άλλο. Δεν το λέω γιατί είμαι ρομαντικός πραγματικά το πιστεύω.