Το Cinux έχει πλέον ένα πλήρες γραφικό περιβάλλον

conmarap | Τετ, 04/20/2011 - 00:44 | 2' | 5

Με χαρά ανακοινώνω ότι πλέον το Cinux, που βρίσκεται στην έκδοση 0.11, διαθέτει, πλέον, ένα πλήρες γραφικό περιβάλλον που λέγεται GNOME. Μετά από αυτό, που κατάφερα να λειτουργήσω το GNOME δηλαδή, περνάω το Cinux στην έκδοση 1.0 Beta και από αύριο θα ανεβάσω την πλήρη έκδοση ( με το GNOME ) και στο Sourceforge άλλα και στον server του Cinux ( ευχαριστίες στον linuxgr ).

Είναι αρκετά απίστευτο πως σε μόλις λίγες μέρες κατάφερα να πάω από το command line στο GNOME. Πραγματικά ανυπομονώ να διαθέσω στο κοινό την διανομή Cinux έκδοσης (πλέον) 1.0.

Η έκδοση 0.11 ήταν εξαιρετικά λιτή, καθώς δεν ήρθε ούτε με τον Firefox ή το wget (σκοπός φυσικά ήταν να δοκιμαστεί ο GNOME). Σας παραθέτω ένα στιγμιότυπο απ'την επιφάνεια εργασίας του Cinux ( επίσης λιτό - θα τροποποιηθεί στη συνέχεια των εκδόσεων ) Περισσότερα στιγμιότυπα θα δείτε στο original post : http://cinux-linux.blogspot.com/2011/04/cinux-0.html#more

Στο παρακάτω στιγμιότυπο παρατηρήστε το hostname του συστήματος. Ένα script-άκι που δεν μου δούλευε μέχρι σήμερα.
Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Όχι, αυτό ειναι με το command line και το X11 μόνο. Δεν θα το συνιστούσα σε κάποιον που έχει συνηθίσει μόνο σε GUI. Αλλά φυσικά μπορεί κανείς να το κατεβάσει για να το δεί αν θέλει να μάθει σε command line. Το έχω βάλει σε "Long term support" και συνέχεια θα το φτιάχω/βελτιώνω. Το Cinux_bs_1_0.iso είναι το καινούριο, με το Gnome.Αλλά δεν έχει ανέβει ακόμα. Θα κάνω post όταν ανέβει.