Όταν παίρνουν φόρα... και ο Θεός ο ίδιος δεν τους σταματά..

marlene | Σάβ, 08/28/2010 - 03:41 | 3' | 1

H Google σκοπεύει να προσφέρει τηλεφωνήματα σε κανονικά τηλέφωνα μέσα από τους λογαριασμούς gmail. Η τηλεφωνική της αυτή υπηρεσία, θα επιτρέπει στους χρήστες του gmail να καλούν σε κανονικές τηλεφωνικές συνδέσεις, δωρεάν για την Αμερική και τον Καναδά, και με ένα μικρό κόστος ( ή μεγαλύτερο ) για τις άλλες περιοχές του πλανήτη.

Κάνοντας αυτήν την κίνηση η Google έχει στόχο της να "χτυπήσει" υπηρεσίες σαν αυτές που προσφέρει το Skype και φυσικά την φέρνει σε θέση να ανταγωνιστεί και τις επιχειρήσεις που ασχολούνται αμιγώς με τις τηλεπικοινωνίες.

Οι χρήστες θα μπορούν να έχουν αυτές τις υπηρεσίες εγκαθιστώντας ένα plugin στον browser τους ενώ τα μεγάλα κέρδη θα τα παίρνει η google από διαφημίσεις που θα είναι υποχρεωμένος να ακούσει ο χρήστης πριν συνδεθεί με τον τηλεφωνικό αριθμό που καλεί για να μιλήσει! Οι δε αριθμοί που θα καλεί, θα καταγράφονται και αν απευθύνονται δε σε επιχειρήσεις, θα αποθηκεύονται στο προφίλ του εκάστοτε χρήστη για μελλοντική διαφημιστική χρήση.

Πηγή: http://axisoflogic.com/artman/publish/Article_61002.shtml

Τι λέγαμε λοιπόν για την Google και για όλες τις μεγαλοεταιρίες που ασχολούνται με τον χώρο;

Όταν παίρνουν φόρα.. και ο θεός ο ίδιος δεν τις σταματά..!!
Γίνονται σύντομα χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη, πιάνουν όλα τα πόστα και εισέρχονται σε οποιονδήποτε τομέα μπορεί να τους αποφέρει κέρδος και στην προκειμένη περίπτωση, ( βλ. Google) εκμεταλλευόμενες και την εργασία, ανεξάρτητων κοινοτήτων όπως αυτές του ΕΛ/ΛΑΚ.

Για να δω όμως; Θα τους κόψει ορισμένων να μην χρησιμοποιήσουν κάτι τέτοιο; Ή θα εδραιώσουν τις προσπάθειες για κυριαρχία αυτής της εταιρίας, υιοθετώντας χωρίς σκέψη και αυτή την λειτουργία, για να γλυτώσουν το κόστος των κλήσεων, με αντίτιμο όμως να χάσουν την ανωνυμία και την κυριότητα των προσωπικών τους δεδομένων.. Για να δω..

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Σα δεν πάμε καλά, λέω εγώ! Έχουν αρχίσει και ξεφεύγουν για τα καλά!

------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!