PyRoom.. Ένας μινιμαλιστικός ( και τέλειος) text editor.

marlene | Σάβ, 03/13/2010 - 02:07 | 4' | 0

Τέλειος τέλειος τέλειος!! Επιτέλους ανακάλυψα τον text editor της ζωής μου.. ( και θα τον παντρευτώ! )
Πρόκειται για τον PyRoom ο οποίος είναι ένας text editor που είναι φτιαγμένος για να κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνουν όλοι οι text editors, αλλά κάπου στην πορεία το ξεχάσανε.. Δηλαδή να γράφει ΣΚΕΤΟ κείμενο.

Αυτός ο editor δεν έχει κουμπάκια, λαμπάκια ή οτιδήποτε που να μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή από αυτό που γράφεις.
Πιάνει όλη την οθόνη με το που τον ανοίγεις, σε ένα πανέεεεμοοορφο σκούρο χρωματάκι, ( που μπορείς να το ρυθμίσεις βέβαια όπως θέλεις εσύ), και στην μέση έχει ένα πλαίσιο όπου απλά αρχίζεις να γράφεις.

Τις όποιες ρυθμίσεις σου και ότι σχετικό χρειάζεται με άνοιγμα κλείσιμο νέων αρχείων, save κτλ τα κάνεις με συντομεύσεις στο πληκτρολόγιο, ( μη φανταστείτε όμως τίποτα τρομερά πράγματα.. Κάτι ctrl S για να σώσεις, ctrl Ι για να σου μετρήσει τις λέξεις και να σου δώσει πληροφορίες για το κείμενο σου κτλ.. ) ενώ ο editor έχει την δυνατότητα να σώζει αυτόματα και από μόνος του αυτό που γράφετε και έτσι δεν χρειάζεται να κάνετε ούτε save, εκτός αν θέλετε να μετονομάσετε το αρχείο σας κάπως.
Φυσικά υποστηρίζει με δεξί κλίκ αντιγραφή και επικόλληση κειμένου, undo, redo, delete κτλ ότι δηλαδή κάνουν και οι άλλοι editors.

Το αρχείο το σώζει σε μορφή txt. οπότε ανοίγει από οποιονδήποτε άλλον text editor ή word processor για περαιτέρω επεξεργασία, ορθογραφικό έλεγχο κλπ.

Και όπως φυσικά θα γνωρίζετε τα txt αρχεία είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί στην ζωή μας, αφού έχουν μικρό όγκο και ανοίγουν με οποιαδήποτε εφαρμογή.. ( αν μη τι άλλο δηλαδή). Άλλωστε αυτός είναι και ο σωστότερος τρόπος για να επεξεργαστεί κάποιος ένα κείμενο. Πρώτα εννοείται να το γράψει, και μετά να το βάλει στον επεξεργαστή κειμένου για να κάνει ορθογραφικές διορθώσεις, να βάλει παραγράφους και γενικότερα να φτιάξει την μορφή του κειμένου. Όταν γράφεις δεν μπορείς να μπερδεύεσαι και με τα δύο αυτά πράγματα ταυτόχρονα..

Για να μην πολυλογώ, ( το έκανα ήδη δηλαδή ), είναι ότι χρειάζεται κάποιος που γράφει μεγάλα κείμενα και δεν θέλει να μπλέκει με διαβόλους που του αποσπούν την προσοχή από αυτό που κάνει..

Καταπληκτική εφαρμογή.. Να την δοκιμάσετε..

http://pyroom.org/

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)