Οι περιπέτειες του Τόμ Σώγερ ( παραπλανητικός τίτλος για να σας τραβήξει το ενδιαφέρον)

marlene | Κυρ, 10/11/2009 - 00:48 | 10' | 12

Τσα!!! Back again!
Άντε πείτε μου σας έλειψα καθόλου;; Λιγάααακι.. τόσο δα;;

Μετά από δύο μήνες off line και μετά από μία σχετική ιντερνετική αποτοξίνωση επέστρεψα ... Δημήτριος.. ( ε δριμύτερη θέλω να πω).

Μετακόμισα, ( καλά κάποιοι το ξέρατε αυτό), ταλαιπωρήθηκα, ( το ξέρετε ότι οι μετακομίσεις είναι μεγάλο πακέτο... κυριολεκτικά), και μόλις χθες κατάφερα να συνδεθώ ξανά στο δίκτυο.. Μόλις χθες.. Γιατί;;; ( άντε να σας πω)..

ΟΤΕ, FORTHNET ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ...
( προς γνώσιν και συμμόρφωσιν).

Κάνω αίτηση στον ΟΤΕ στις 3 Αυγούστου να μου φέρουν τηλέφωνο και ίντερνετ στο σπίτι. Το σπίτι τώρα είναι σε αγροτική περιοχή και οι δρόμοι δεν είναι αριθμοδοτημένοι. Πάραυτα οι προηγούμενοι κάτοικοι του σπιτιού έχουν τηλέφωνο στον ΟΤΕ αλλά δεν μπορούν να μας μεταβιβάσουν το νούμερο. Το κουτί από όπου ξεκινούν τα καλώδια του ΟΤΕ είναι έξω από το σπίτι.
Μου λένε ότι πρέπει να δηλώσω τον αριθμό του τηλεφώνου ενός γείτονα για να βρουν σε πιο κουτί ανήκουμε. ΟΚ το κάνω αυτό. Μου λένε ότι πρέπει να τηλεφωνήσω σε κάποιο αριθμό τοπικό για να δουν που περίπου είναι αυτός ο δηλωμένος αριθμός..

Και εδώ αρχίζουν τα σουρεαλιστικά.
Επί δεκαπέντε μέρες κανένας δεν απαντούσε στον συγκεκριμένο αριθμό. ΚΑΝΕΝΑΣ. Τέλος πάντων συχτιρίζω και ακυρώνω την αίτηση.

Λέω θα πάω στην "καλή και δοκιμασμένη Forthnet" .
Τους τηλεφωνω κάνω αίτηση.. Έχετε δίκτυο στην περιοχή; Πωωως έχουμε με ποντισμένο καλώδιο από το Λαύριο. Οκ.. λέω.. " Τι χρειαζόμαστε;;"
"Έναν αριθμό τηλεφώνου κάποιου γείτονα για να βρούμε που βρίσκεστε".

Τους δίνω τον αριθμό και περιμένω.. περιμένω.. περιμένω... περιμένω..

Κατά τα μέσα Σεπτεμβρίου, σκάνε μύτη τα καμάρια μου και τι μου λένε;;;
" Δεν μπορούμε να σας συνδέσουμε γιατί ο ΟΤΕ έχει απορρίψει όλες τις αιτήσεις που έχουμε κάνει με την δικαιολογία της .. ανεπαρκούς διεύθυνσης. "

Πως έχει το έργο δηλαδή;; Οι κοπρίτες εκτός ότι δεν καταδέχονται να δώσουν γραμμές οι ίδιοι, κόβουν και τις γραμμές των άλλων εταιριών για να μην τους πάρουν τους πελάτες!
Πάω στο τοπικό κατάστημα του ΟΤΕ και τι μου λένε;;

" Μπα.. και θα καθίσουμε να απασχοληθούμε εμείς για να έχει πελάτες η Forthnet; " ( δεν κωλώνουν πάντως.. Στο λένε ευθέως.).

Τηλεφωνώ στην Forthnet και τι μου λένε ( τα καμάρια μου και αυτά;; )
Αααα το ξέρουμε ότι τα κάνει αυτά ο ΟΤΕ.. Τα έχει κάνει και άλλες φορές..

" Και δεν μου λέτε ρε σεις " ( λέω εγώ τώρα) . Αφού το ξέρετε ότι σας κάνει αυτά τα νούμερα ο ΟΤΕ γιατί πουλάτε υπηρεσίες που δεν μπορείτε να παρέχετε;;; "

Στην πυρά και οι δύο λοιπόν.. Τους έρχεται καταγγελία πολύ σύντομα. Στους μεν ΟΤΕδεσ γιατί νομίζουν ότι έχουν πιάσει τον Πάπα από τα @@ στους δε Forthnet για να μάθουν να λένε την αλήθεια.

ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΘΗΚΑ..

ΖΗΤΩ Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΑΑΑΑ!!

Το ξέρετε ότι έχουν πέσει οι τιμές στην σύνδεση μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας ( το λεγόμενο και 3G) και ότι μπορείτε να έχετε μέχρι 7,5 Mbps με 50 ευρουλίνια τον μήνα;;
Θα μου πεις δεν είναι πολλά και στην καλύτερη να έχεις κανένα 4άρι.. Αλλά από ολότελα καλή είναι και η Παναγιώταινα..

Και τουλάχιστον όταν το ρεύμα κάνεις βυθίσεις ή κόβεται ( είπαμε δύσκολη η ζωή στις αποικίες), δεν ξεμένεις και από δίκτυο.. ( λέει λέει αυτό! )

ΤΟ LINUX MINT 7 TA ΣΠΑΕΙ... (κλισέ δήλωση!)

H σύνδεση μέσω δικτύου κινητής γίνεται με ένα usb stick modem το οποίο παίζει και με λίνουξ..

Έλα όμως που η Debian sid μου είναι λίγο δυσκοίλια σε αυτά τα θέματα. Μόλις χθες αναγκάστηκα να προσθέσω στον υπολογιστή μου το Mint 7 το οποίο το είχα αφήσει για ένα διάστημα για τα μάτια της Testing..
Τα σπάει απλά. Έβαλα το stick το αναγνώρισε αμέσως και συνδέθηκε με τιμή και δόξα.

Όταν εγώ σας λέω "Μint και ξερό ψωμί" να με ακούτε.
Και το πιο σουρεαλιστικό;. Το Mint τρέχει παλαιότερο kernel από την Testing, παρόλα αυτά, ( και δεν ξέρω με τι καστομιές το έχουν πετύχει αυτό οι Mint) ο kernel αποδίδει τα μέγιστα..

Όμως εγώ κράτησα και την Testing ( και θα σας πω γιατί).

LXDE-OPENBOX το super duper γραφικό περιβάλλον..

Δοκίμασα το LXDE με Openbox και έχω να πω τα καλύτερα για αυτό.
Όμορφο, γυαλιστερό, λειτουργικό δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από ένα κλασικό gnome και καταναλώνει μακράν λιγότερους πόρους από το σύστημα.

Αντί για τον "σας-σπαω-τα-ούμπαλα" nautilus με το metacity, χρησιμοποιεί για file browser τον pcmanfm μαζί με το window decoration του lxde και το openbox.
Μπορείτε να το φτιάξετε όπως θέλετε και επίσης μπορεί να πάρει τις ρυθμίσεις του gnome ( όσο και αν του έχετε ξηλώσει services- εγώ π.χ έδιωξα και τον nautilus και τον metacity από το pc μου).

Βέβαια μου πήρε κάμποσες μέρες να το φέρω έτσι όπως το ήθελα και αυτό γιατί λόγο έλλειψης σύνδεσης ανακάλυπτα σε τεύχη ότι χρειαζόμουν κάθε φορά, και έπρεπε να τρέχω έξω για να φορτώνω ότι χρειαζόμουν..

Όμως το έφερα όπως ήθελα.
Ένα από τα μειονεκτήματα του συνδυασμού LXDE-Openbox είναι ότι δεν διαθέτει ακόμα ένα εργαλείο για να ρυθμίζεις τα layouts στο πληκτρολόγιο. Και δεν γίνεται να έρθει με τίποτα η ρύθμιση αγγλικό ελληνικό πληκτρολόγιο από το xorg.conf. ( ότι και να έκανα απλά δεν το επιλέγει και δεν το ενεργοποιεί).

Έτσι αναγκάστηκα να κρατήσω τον gnome-settings-deamon με ότι άλλους δαίμονες, ( ή διαβόλους- ότι προτιμάτε), τρέχουν μαζί του, πράγμα που φορτώνει λιγάκι το σύστημα, ( ειδικά αν ο στόχος είναι να το κάνεις να έχει την μικρότερη δυνατή κατανάλωση μνήμης με full γραφκό περιβάλλον, που δεν μοιάζει όμως σαν να το έσκασε από την δεκαετία του 80! ).

Αν φτιάξουν ένα εργαλειάκι για αυτήν την δουλειά σας συστήνω το LXDE ανεπιφύλακτα.. Είναι όλα τα λεφτά λέμε..

ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ;;

Ε αυτά .. θέλετε και άλλα;.. Ψάχνω κανένα χριστιανό να κάνει καμία ποδηλατοβόλτα μαζί μου στα Μεσόγεια.. Φιουιτ.. Ε... ! Είναι κανείς εδώ;;;;

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Εξαιρετικά κακή εμπειρία με την δικτύωση και θα την προσθέσω μαζί με τις άλλες

απείρου κάλους ιστορίες για τους Ελληνικούς ISP.

Θα περίμενε κανείς μετά την ιδιωτικοποίηση ο ΟΤΕ να δουλεύει καλύτερα αλλά προφανώς πριν ήταν καλύτερα

Μήπως τελικά δεν έπρεπε να πουληθεί και έφταιγαν άλλοι παράγοντες για τα χάλια (βλ. εργατοπατέρες)

Ψάχνω και εγώ τώρα πακέτο σύνδεσης μέσω κινητής τηλεφωνίας αλλά 50 Ε δεν είναι πολλά ;

Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να ρίξεις μια ματιά στο forum του http://www.adslgr.com/forum/index.php όπου σίγουρα θα βρείς πληροφορίες για το τι μπορείς να κάνεις στην περιοχή που βρίσκεσαι και ποιά εταιρία δουλεύει σωστά (αν δουλεύει !!!) στη περιοχή ... Τώρα όσον αφορά το ασύρματο internet μέσω εταιριών κινητής τηλεφωνίας θα σου πρότεινα να το απορρίψεις για εκατομμύρια λόγους ... Θα αγανακτήσεις οριστικά με τις εταιρίες του χώρου αν στραφείς σε αυτή την λύση !!!

ΥΣ: Ο Τωμ Σόγιερ δεν μου τράβηξε το ενδιαφέρων ούτε όταν ήμουν 6 χρονών !!!

Προσωπικά δεν τα βρίσκω και τόοοοσα πολλά.
Αν σκεφτείς επίσης ότι μόνο για να συνεννοηθώ για τα άλλα πακέτα έσκασα 150 ευρώ στο κινητό αφού δεν είχα άλλο τρόπο επικοινωνίας, ενώ τελικά μετά από τόση υπομονή δεν παρέλαβα ούτε είδα καμία μα καμία σύνδεση...τότε τα 50 ευρώ, με σύνδεση επιτόπου, είναι μία χαρά. Και από αυτή την σύνδεση που μπορεί να υποστηρίξει ένα skype, ένα voip κτλ και έτσι λύνεται τουλάχιστον προσωρινά, (και οικονομικότερα μα και άμεσα), το θέμα της τηλεφωνίας.
Σαν κύριο προσόν όμως θεωρώ το γεγονός ότι έτσι όπως γίνεται η σύνδεση στο δίκτυο κινητής, μπορείς να χρησιμοποιείς το modem και το netbook παντού, οπότε χαλάλι και το πενηντάρικο. Τους δίνεις το ποσό αυτό αφού στην τελική πληρώνεις και την φορητότητα και αμεσότητα της σύνδεσης.

Θα μου πεις ότι θα μπορούσα να έχω πάρει ένα τσίου μπίου κινητό που συνδέεται στο ίντερνετ, αλλά εντάξει. Δεν μπορείς να κάνεις δουλειά τώρα από την οθονούλα του κινητού, άσε που αυτές οι συσκευές στοιχίζουν και ένα κόσμο λεφτά.

Θεωρώ ότι καλά έκανε και πουλήθηκε ο ΟΤΕ. Το βασικό του πρόβλημα όμως είναι ότι δεν πουλήθηκε αρκετά, και ότι δυστυχώς οι υπάλληλοι του ακόμα λειτουργούν με νοοτροπία δημοσίου.
Δεν αντιλαμβάνονται ότι σε μία ιδιωτική επιχείρηση αν δεν υπάρχει προσφορά υπηρεσιών, η επιχείρηση πάει λόγο ανταγωνισμού για βρούβες. ( αυτό είναι φυσικά και το πρόβλημα στο δημόσιο. Μονιμότητα και έλλειψη ανταγωνισμού που ισούται με μηδενική παροχή υπηρεσιών).
Λειτουργούν με την λογική του μονοπωλίου. "Έχουμε το δίκτυο και κάνουμε ότι θέλουμε".

Αν με ρωτάς για την γνώμη απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις είμαι 50/50.
Αν μπορούσαν να υπάρχουν σοβαρές και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις στα πλαίσια του δημοσίου, που να προσφέρουν στους πελάτες τους υπηρεσίες και προϊόντα, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα.
Όμως δεν υπάρχουν τέτοια φρούτα γιατί όπως είπαμε από την στιγμή που μία εταιρία είναι δημόσια αρχίζει να πάσχει από αυτά που μαστίζουν το δημόσιο. Κακή διαχείριση, αδιάφορους μόνιμους υπαλλήλους, ( γιατί να δουλέψουν;; Χεστήκανε.. δεν φοβούνται μη χάσουν την δουλειά τους και ο μισθός θα πέφτει βρέξει χιονίσει).Και επειδή οι πόροι σε τέτοιου είδους δημόσιες εταιρίες είναι σταθεροί, δεν είναι παράξενη η αδιαφορία για να είναι η εταιρία ανταγωνιστική.

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

Δεν αναφέρομαι τόσο στο κόστος των 50euro αλλά τα χίλια μύρια που έπονται !!! Είναι πολύ πιθανό ας πούμε να μην έχεις λήψη 3G ούτε μέσα στο σπίτι σου !!! Οι περισσότεροι γνωστοί μου που χρησιμοποιούν τέτοια μαραφέτια και είναι ευχαριστημένοι από την απόδοση μένουν απέναντι από την κεραία !!! (δεν το λέω αστεία) Από την άλλη δεν είναι λίγες οι φορές που οι αξιαγάπητες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας "σκαρφίζονται" χιλιάδες τρόπους για να εισπράξουν κάτι παραπάνω από τα 50euro και αν βρεθείς έρμαιο στις ορέξεις τους ούτε τα 200-300 euro θα σε φτάνουν για να απαλλαχτείς από αυτούς (πάρα πολλές είναι οι περιπτώσεις και σίγουρα όλο και κάτι έχει πάρει το αυτί σου). Από την άλλη είναι και το γαμώτο όταν θα επιχειρήσουν να σου πιάσουν τον κ@λ@ο θα βρεθείς απέναντι σε έναν "ανώνυμο" υπάλληλο που δεν θα έχει ούτε τις στοιχειώδεις γνώσεις για το αντικείμενο , και όσο και αν προσπαθείς να του εξηγήσεις τι συμβαίνει απλά δεν θα καταλαβαίνει και θα σου απαντά μονίμως ότι ο μοναδικός τρόπος να λύσεις το πρόβλημα σου είναι να εξοφλήσεις την αξιαγάπητη εταιρεία !!! Αυτό δεν θα ήθελα να μου τύχει σε καμμία περίπτωση ... 

Τώρα όσον αφορά την όλη ιστορία με την πώληση του ΟΤΕ , τους υπαλλήλους του δημοσίου και τις προεκτάσεις που όλο αυτό το ζήτημα έχει δεν θέλω να πάρω συγκεκριμένη θέση γιατί τυγχάνω και γω υπάλληλος στον Δημόσιο τομέα (είμαι συγκεκριμένα από τους μ@λ@κες που δουλεύουν και τους παρακολουθούν άλλοι 10 και τους δίνουν οδηγίες χωρίς να έχουν φυσικά καμμία ιδέα για το τι γίνεται --- άλλο ένα συγκλονιστικό και μοναδικό χαρακτηριστικό του αξιαγάπητου δημοσίου ---) απλά θα σχολιάσω όπως πολύ εύστοχα λέει η υπογραφή σου << Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος. >>.

Ελπίζω να βρεις άκρη και να μην μπλέξεις με ιστορίες ...

Όταν μου κάνουν τέτοιου είδους στραβές αντιδρώ με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Απλά δεν τους πληρώνω.. Και τότε κόβουν το τηλέφωνο και τελειώνει το ζήτημα εκεί. Γιατί και άλλους λογαριασμούς να στείλουν πάλι δεν θα πληρωθούν ενώ δεν τους συμφέρει να σε πάνε δικαστικά για 50 και 100 ευρώ. ( και 300 και 400-συνήθως εκείνοι έχουν χεσμένη την φωλιά τους).

Όπως και να έχει ετούτοι εδώ, η συγκεκριμένοι του κινητου ίντερνετ δίνουν με 50 ευρώ απεριόριστο downlοad, ( δεν έχουν ογκοχρέωση στα 50 ευρώ), οπότε τι άλλο να μου χρεώσουν; Δεν έχει θέλω να πω πάγιο και χωριστή χρέωση για όσα κατεβάζεις. Αν μου πουν άλλη τιμή, τέρμα το έκοψα..

Πάντως αυτό που παρατήρησα είναι ότι το ίντερνετ μέσω δικτύου κινητής, έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με τα άλλα, τα σταθερά. Άλλες ώρες της μέρας είναι πιο γρήγορο, άλλες πιο αργό ενώ όντως έχει να κάνει η ταχύτητα και με την κάλυψη που έχεις από την κεραία.
Εμένα εδώ που είμαι μου δίνει κανένα 4άρι που καμιά φορά μπορεί να γίνει και 2άρι.. Το peak το το έπιασε σήμερα νωρίς το πρωί μεταξύ 4-6. Εκεί μου έδωσε 6 και πολύ σταθερά.. ( κατέβαζα κάτι και είδα την ταχύτητα).

Για να δούμε αν θα κάνουν τις συνδέσεις 10 άρες και πότε θα γίνει αυτό. Πάντως η τιμή δεν θα αλλάξει ( προφανώς).

Επίσης δεν το είδα να έχει κάνει κάποια διακοπή, και εγώ συνήθως είμαι online όλη μέρα.
Για την φορητότητα που δίνει η τιμή είναι καλή. Η ταχύτητα συζητιέται αλλά μην τα θέλουμε και όλα εδώ που ζούμε.. Μια χαρά είναι.. ( μέχρι νεωτέρας πάντα... ! :D )

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

emcpn]

Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να ρίξεις μια ματιά στο forum του http://www.adslgr.com/forum/index.php όπου σίγουρα θα βρείς πληροφορίες για το τι μπορείς να κάνεις στην περιοχή που βρίσκεσαι και ποιά εταιρία δουλεύει σωστά (αν δουλεύει !!!) στη περιοχή ... Τώρα όσον αφορά το ασύρματο internet μέσω εταιριών κινητής τηλεφωνίας θα σου πρότεινα να το απορρίψεις για εκατομμύρια λόγους ... Θα αγανακτήσεις οριστικά με τις εταιρίες του χώρου αν στραφείς σε αυτή την λύση !!!

ΥΣ: Ο Τωμ Σόγιερ δεν μου τράβηξε το ενδιαφέρων ούτε όταν ήμουν 6 χρονών !!!

Νά σαι καλά για το λινκ θα το κοιτάξω. Αν και δεν σου κρύβω ότι βαριέμαι να σπάω τα νεύρα μου με τον κάθε έναν που σου τάζει σύνδεση και σε έχει στο περίμενε.. ( παρεμπιπτόντως είμαι μέλος του adslgr.com αλλά μπαίνω στην χάση και στην φέξη εκεί).

Αλλά και να βάλω σταθερή σύνδεση εδώ θα το κρατήσω το στικάκι και την σύνδεση της κινητής. Η απόδοση που έχει μέχρι στιγμής με έχει αφήσει ικανοποιημένη, και φαντάσου ότι δεν δίνει τα μέγιστα στην περιοχή που βρίσκομαι. Οπότε προφανώς σε άλλες περιοχές θα έχει καλύτερη κάλυψη το δίκτυο 3G και δεν μου φαίνεται άσχημη ιδέα να έχω κάτι που μπορεί να με συνδέσει παντού, έστω και για να τσεκάρω έτσι στα γρήγορα τα μέιλς μου.

Με τα τηλέφωνα τελευταία έχω διακόψει και τις διπλωματικές μου σχέσεις.
Δεν ξέρω.. για κάποιο λόγο προτιμώ τα mails. Ξέρεις ότι ο άλλος βρέξει χιονίσει θα το δει το μέιλ, ενώ το τηλέφωνο μπορεί να μην το ακούσει να μην το απαντήσεις ή και να ξεχάσει το κατεβατό που του είπες!! :D

Με ένα mail δεν έχει άλλοθι.. χα χα χα ..

Άντε πάω να δω την λίστα μου τους παρόχους.

Πάντως παιδιά η γενική ιδέα είναι ότι πάμε κατά διαόλου. Αν δεν μπορούμε να πάρουμε τηλέφωνο 20 λεπτά έξω από την Αθήνα, για ποια αποκέντρωση μιλάμε και γιατί να μην κατοικεί το 50% των κατοίκων της χώρας αυτής στην πρωτεύουσα;

Μιλάμε για απαράδεκτα πράγματα δηλαδή.. :(

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

Ααα.. Δεν σου τράβαγε την προσοχή ο Τομ Σώγιερ αλλά μπήκες και διάβασες το thread :P χα χα χα χα

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

Εμένα πάντως μου τράβηξε την προσοχή ο τίτλος, καιτοι όταν ήμουν μικρός ήταν από τα αγαπημένα μου βιβλία.

Marlene, έχεις δίκιο σε όσα γράφεις αλλά νομίζω ότι δεν χάνεις τίποτε να ξανακάνεις την αίτηση για ΟΤΕ.

Μπορεί να κάνει 5 μήνες να έρθει αλλά στο τέλος αν το σκεφτεις θα σε συμφέρει οικονομικά.

Πάντως, να ξέρετε ότι το πρόβλημα της νέας σύνδεσης δεν αφορά μόνο «αγροτικές» περιοχές, αλλά και περιοχές μέσα στην πόλη. Ενας φίλος μετακόμισε σε νέα πολυκατοικία στο Μενίδι και περίμενε 5 μήνες να του φέρουν τηλέφωνο. Μιλάμε για σπίτι 200 μέτρα από το Δημαρχείο... Οπότε, όλοι ταλαιπωρούνται σε νέες συνδέσεις, όχι μόνο εσύ. Θα μου πεις, παρηγοριά στον άρρωστο και θα' χεις δίκιο...

 

dimitris]

Εμένα πάντως μου τράβηξε την προσοχή ο τίτλος, καιτοι όταν ήμουν μικρός ήταν από τα αγαπημένα μου βιβλία.

Marlene, έχεις δίκιο σε όσα γράφεις αλλά νομίζω ότι δεν χάνεις τίποτε να ξανακάνεις την αίτηση για ΟΤΕ.

Μπορεί να κάνει 5 μήνες να έρθει αλλά στο τέλος αν το σκεφτεις θα σε συμφέρει οικονομικά.

Πάντως, να ξέρετε ότι το πρόβλημα της νέας σύνδεσης δεν αφορά μόνο «αγροτικές» περιοχές, αλλά και περιοχές μέσα στην πόλη. Ενας φίλος μετακόμισε σε νέα πολυκατοικία στο Μενίδι και περίμενε 5 μήνες να του φέρουν τηλέφωνο. Μιλάμε για σπίτι 200 μέτρα από το Δημαρχείο... Οπότε, όλοι ταλαιπωρούνται σε νέες συνδέσεις, όχι μόνο εσύ. Θα μου πεις, παρηγοριά στον άρρωστο και θα' χεις δίκιο...

 

*******

Kαι εμένα είναι από τα αγαπημένα μου βιβλία. Αυτό και η Μυστηριώδης Νήσος ( έτσι τον ξέρω εγώ τον τίτλο) του Ιούλιου Βερν.

Για λόγους αρχής ο ΟΤΕ θα πάρει .. .ξέρετε τι. Όχι απλά δεν πρόκειται να ξανακάνω αίτηση για τηλέφωνο σε αυτόν αλλά δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω ούτε καρτοτηλέφωνο.
Και φυσικά αυτό θα όφειλαν να κάνουν και όλοι όσοι έχουν ταλαιπωρηθεί, όλααα αυτά τα χρόνια από το μονοπώλιο του.
Δεν υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή για να φέρει ο ΟΤΕ τηλέφωνο στο σπίτι. Οι κοπριταράδες οι υπάλληλοι δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα για να εξυπηρετήσουν κανέναν, ενώ η διοίκηση του δασκαλεύει τους υπαλλήλους να κάνουν χαλάστρα και στις υπόλοιπες εταιρίες.

Όχι.. δεν θα ξαναπάρω ΟΤΕ γιατί επίσης είναι ο πιο ακριβός. Ας το κλείσουν το μαγαζί αφού δεν καταλαβαίνουν ότι τα χρήματα μας, ΕΧΟΥΝ κάποια αξία, και δεν τα έχουμε για να τα σκορπάμε σε κακές υπηρεσίες ή για να ταλαιπωρούμαστε.

Δίκτυο μέσο κινητής λοιπόν και όσο αντέξει το USB stick ( και τι να πάθει;). Πας το παίρνεις το βάζεις στον υπολογιστή και συνδέεσαι. Ούτε να περιμένεις, ούτε να παρακαλάς, ούτε να σπας τις ωοθήκες για να διεκδικήσεις τα αυτονόητα .. Χαλάλι και το πενηντάρικο στην τελική..

Ποιο άλλο βιβλίο σου άρεσε Δημήτρη;;;

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

" ούτε να σπας τις ωοθήκες για να διεκδικήσεις τα αυτονόητα "

Αφού το άκουσα και αυτό ολοκληρώθηκα σαν άντρας μπορώ να πω !!! 

" Δίκτυο μέσο κινητής λοιπόν και όσο αντέξει το USB stick ( και τι να πάθει;). Πας το παίρνεις το βάζεις στον υπολογιστή και συνδέεσαι "

Μμμμ γιατί κάτι μου λέει πως σύντομα το φόρουμ θα εμπλουτιστεί με οδηγούς σύνδεσης 3G USB Stick για κάθε διανομή ???

ΥΣ: Αφού θα μπείς στον κόπο δημοσίευσε και οδηγό σύνδεσης στην ενότητα του ΜΟΝΟΜΑΧΟΥ , θα είναι πολύ χρήσιμο !!!

www.monomaxos.gr

Οδηγός σύνδεσης 3G USB STICK ( κατόπιν απαίτησης).
Εγκαθιστάς το linux mint Gloria.
Βάζεις το usb stick στην θύρα
Ανοίγει ένας αυτόματος οδηγός που σε ρωτάει σε ποιο δίκτυο πας να συνδεθείς. Του λες TIM ( wind είναι το δικό μου) και σου ζητάει να ονομάσεις το δίκτυο σου. ( εγώ το ονόμασα wind για να μην μπερδεύομαι).
Μετά σου ζητάει να σου δώσει το pin της κάρτας που έχει μέσα το usb stick ( στο δίνουν ενίοτε μαζί με την κάρτα).
Μετά πάει και συνδέεται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τρομερά δύσκολο δηλαδή.. Τι να λέμε!!! ;)

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.