Slackel 1.0 Live Fluxbox

djemos | Σάβ, 08/09/2014 - 16:36 | 5' | 0

Το Slackel 1.0 Live Fluxbox περιλαμβάνει τo πυρήνα 3.14.13 και τις τελευταίες ενημερώσεις από την «τρέχουσα» έκδοση  του Slackware. Το Slackel είναι βασισμένο στο Slackware και Salix.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι εκκίνησης για να επιλέξετε: όπως η λειτουργία γραφικών, persistence λειτουργία, χωρίς ACPI, χωρίς SWAP, ή σε γραμμή εντολών. Υποστηριζόμενες γλώσσες περιλαμβάνουν αγγλικά (προεπιλογή), Ισπανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ελληνικά, Τσέχικα, Δανέζικα, Γερμανικά, Ιαπωνικά, ουγγρικά, πολωνικά, ολλανδικά και πορτογαλικά.

Όπως αναφέρθηκε, η εκκίνηση στο γραφικό περιβάλλον περιλαμβάνει τον ελαφρύ διαχειριστή παραθύρων Fluxbox και η επιφάνεια εργασίας αποτελείται από ένα ενιαίο, διαφανές πάνελ που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης.

Από αυτή την κάτω γραμμή εργασιών, οι χρήστες μπορούν εύκολα και γρήγορα να έχουν πρόσβαση στο κύριο μενού, να εκκινήσουν εφαρμογές, να αλληλεπιδρούν με τα προγράμματα που εκτελούνται και την περιοχή του δίσκου του συστήματος, καθώς και να κάνουν εναλλαγή ανάμεσα σε εικονικές επιφάνειες εργασίας.

Οι προεπιλεγμένες εφαρμογές περιλαμβάνουν το πρόγραμμα Exaile αναπαραγωγής ήχου, το ISO Master CD/DVD, τον Whaaw! media player, το Asunder audio CD ripper, το Geany IDE, το πρόγραμμα Viewnior προβολής εικόνων, τον e-mail client Claws Mail, το διαχειριστή κατατμήσεων Gparted, το εργαλείο μεταφοράς αρχείων gFTP και τον Firefox web browser.

Επιπλέον, έρχεται με το Pidgin πολλαπλών πρωτοκόλλων instant messenger, το πελάτη απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας Remmina, το  Transmission torrent downloader, το διαχειριστή του δικτύου Wicd, τον επεξεργαστή κειμένου AbiWord, το υπολογιστικό φύλλο Gnumeric editor, τον διαχειριστή αρχείων PCmanFM, και πολλά άλλα μικρά, αλλά χρήσιμα utilities.

Συνολικά, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την έκδοση Fluxbox του Slackel Linux μπορείτε να την κατεβάσετε και να την χρησιμοποιήσετε. Μπορεί να τρέξει σε persistence λειτουργία, επιτρέποντας στους χρήστες να αποθηκεύσουν τα αρχεία ρυθμίσεων και να επαναχρησιμοποιηθεί όποτε θέλετε.

(Ο κωδικός πρόσβασης του root για το live CD είναι "live" default login χρήστης είναι "one" με κωδικό πρόσβασης "one")

Υποστηρίζει GPT και(legasy/MBR) διαμορφωμένους δίσκους, UEFI και GSM (legasy/BIOS ) εκκίνηση .
Υποστηρίζει την εγκατάσταση σε USB (frugal εγκατάσταση) έτσι ώστε ο χρήστης μπορεί να εκκινήσει το σύστημα με τις αποθηκευμένες αλλαγές (peristence). Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για να δημιουργήσετε ένα αρχείο peristence. Αυτό μπορεί να γίνει με τον slackel live installer ή απλά προσαρτώντας το iso image και αντιγράφοντας όλα τα περιεχόμενα στο usb. Κατόπιν εισέρχεστε στο κατάλογο boot/syslinux του usb και εκτελείτε το "sudo sh install_on_usb.sh" ή "bootinst.sh"
Το (e)lilo είναι ο bootloader, αν ο χρήστης θέλει να τον εγκαταστήσει. Μετά την εγκατάσταση και την επανεκκίνηση μπορείτε να εκτελέσετε το "sudo grubconfig" για να εγκαταστήσετε τον grub ως bootloader.
Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να ρυθμίσετε το πληκτρολόγιο, locale, ζώνη ώρας, δεδομένου ότι αυτά ορίζονται κατά την εκκίνηση επιλέγοντας την αντίστοιχη γλώσσα από τα μενού.

Κατεβάστε το iso του Slackel Live 1.0 Fluxbox χρησιμοποιώντας τους servers του Sourceforge.

Slackel Live Fluxbox 1.0  (32-bit) image
(size: 648 MB, md5: 7355e559e41152f3bfbc71c6e2fcd104)
Sourceforge: http://sourceforge.net/projects/slackel/files/fluxbox/slackellive-fluxb…

Slackel Live Fluxbox 1.0  (64-bit) image
(size: 685 MB, md5: 74e6d57691b57accbb7cb5b724fd2a71)
Sourceforge: http://sourceforge.net/projects/slackel/files/fluxbox/slackellive-fluxb…

screenshots

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)