Ο Google Chrome «έπιασε» το 20% των χρηστών (;)

dimitris | Δευ, 07/04/2011 - 14:16 | 2' | 3

Σύμφωνα με την εταιρεία StatCounter, ο Google Chrome χρησιμοποιείται πλέον από το 1/5 των χρηστών του Internet παγκοσμίως. Από 2,8% που ήταν τον Ιούνιο του 2009, το μερίδιο του έχει φτάσει πλέον

(δύο χρόνια μετά) στο 20,7% στην παγκόσμια αγορά. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, ο Explorer της MS έχει πέσει 15 μονάδες, από το 59% στο 44%, ενώ και ο Firefox εμφανίζει μικρά σημάδια κάμψης, αφού βρίσκεται στο 28% από 30% που είχε δύο χρόνια πριν.

Δείτε το γράφημα:

Ωστόσο, μην πάρετε τοις μετρητοίς αυτά τα στοιχεία. Τα στατιστικά χρήσης των browsers στο Internet δεν μπορεί να είναι 100% ακριβή, αφού δεν υπολογίζονται επί του πραγματικού «πληθυσμού» (δηλαδή όλων των χρηστών Internet) αλλά επί ενός δείγματος επισκέψεων σε κάποιες χιλιάδες ή εκατομμυρια websites. Στην προκειμένη περίπτωση, η Statcounter βασίζεται σε ανάλυση 15 δις pagevies σε 3 εκ. websites που παρακολουθεί. Αξίζει να αναφερθεί ότι άλλες αναφορές δίνουν πολύ μικρότερο ποσοστό στον Chrome, όπως π.χ. της Net Applications, που έδινε στον Chrome μόλις 12,5% τον Μάιο.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

O google chrome diatithetai ypo non-free license, DEN einai free software. To oti travaei pososto apo firefox users einai logos gia anysixia, oxi gia xara.

An sas aresei o chrome, na xrisimopoieite ton chromium, pou einai free software, kai praktika o idios browser.

η όποια αύξηση μου φαίνεται πολύ λογική. σε αυτό έχει συμβάλει και ο φάιερφοξ τελευταία όπου δείχνει κατά την γνώμη μου σημάδια κόπωσης. προσωπικά μόνο αυτόν χρησιμοποιώ αλλά θα ήθελα αντί να προσπαθεί να κυνηγά των κρομ (περιβάλλον χρήσης, αρίθμηση εκδόσεων) να προσπαθεί να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην καινοτομία. άλλωστε πέρα του ανοιχτού χαρακτήρα του ήταν και οι καινοτομίες που προσέφερε και έγινε και γνωστός και άλλαξε και το διαδίκτυο.

εχω την εντυπωση πως ειτε chrome ειτε chromium χρησιμοποιεις με τον ιδιο τροπο αναφερουν (διορθωστε με αν κανω λαθος) οποτε το τι εχεις απο τα δυο μονο εσυ το ξερεις .H google open source; Δηλαδη θα κλεβει τα δεδομενα μας μ ανοικτου κωδικα browser κ OS; παλι καλα φανταστειτε να το εκανε με κλειστο!Κ αφου η γοογλε αγαπαει τον ανοικτο κωδικα ας ανοιξει κ τον κωδικα της μηχανης αναζητησης (κλειστος ειναι  αν δεν κανω λαθος).  Δεν λεω καλο να γραφεις ανοικτο κωδικα -δινεις τις ιδεες σου κ σε αλλους- αλλα πισω απο όλα -ανοικτο κλειστο κωδικα- υπαρχουν εταιρειες .Δεν νομιζω η Mozilla να βγαζει δισκο για να χρηματοδοτηθεί απο το λαό αλλα εχω την γνωμη πως την χρηματοδοτουν εταιρειες τεχνολογιας. Παντως εγω χρησιμοποιω Opera 11.50 ( κλειστος κωδικας απο μια σχετικα μικρη εταιρεια) σε λινουξ 64αρια κ φυσαει ,Συναγωνιζεται στα ισα chromium κ ειναι καλυτερο απο την αλεπου