OpenOffice: Ελληνικά στο Ο.ο 2.1

dimitris | Κυρ, 01/13/2008 - 23:05 | 3'

Για να μπορέσετε να έχετε έλεγχο ορθογραφίας και συλλαβισμού στο ελληνικό ή το αγγλικό OpenOffice.org 2.1, κάντε τα εξής.

Από το νέο σας OpenOffice.org πηγαίνετε στο μενού Αρχείο > Αυτόματοι Πιλότοι > Εγκατάσταση νέων λεξικών

Θα εμφανιστεί μια νέα σελίδα που λέγεται DicOOo, και είναι η εφαρμογή εγκατάστασης λεξικών αλλά και επιλογής γλώσσας για τον εγκαταστάτη. Στις γλώσσες που βρίσκονται στο πάνω μέρος (που δεν περιέχουν ελληνικά) και οι οποίες προορίζονται για τον εγκαταστάτη κάντε κλικ στο English και μετά πηγαίνετε παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί Start DicOOo. Στο νέο παράθυρο πατήστε Next και μετά κάντε κλικ στο κουμπί Retrieve List. Εκεί περιμένετε λίγο μέχρι να εμφανιστεί η λίστα, και όταν γίνει αυτό επιλέξτε Greek και πατήστε Next. Στην επόμενη οθόνη μπορείτε να βρείτε και εργαλεία συλλαβισμου, πατώντας πάλι Retrieve List και επιλεγοντας Greek. Μετά πατήστε Next και στην επόμενη οθόνη κάντε το ίδιο για το θυσαυρό.

Δυστυχώς δεν υπάρχει ελληνικός θυσαυρός, οπότε πατήστε Next για να γίνει η εγκατάσταση του ορθογράφου και του συλλαβιστή των Ελληνικών. Η εγκατάσταση θα διαρκέσει λίγη ώρα και, μετά, θα πρέπει να κλείσετε το OpenOffice.org και να το ξανατρέξετε.

Όταν ξανατρέξετε το OpenOffice.org πηγαίνετε στο μενού Εργαλεία > Επιλογές > Ρυθμίσεις γλώσσας > Γλώσσες και στο διάλογο (αριστερά) βεβαιωθείτε ότι η προεπιλεγμένη γλώσσα για τα έγγραφα στις γλώσσες Δυτικά είναι τα Ελληνικά. Πατήστε ΟΚ και τελειώσατε!
 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)