Ότι έχω φτιάξει μέχρι τώρα με το Blender...

SmaTheGreek | Τετ, 09/17/2008 - 00:37 | 1' | 9

Πρόσφατα ανέβασα στο blog μου μία μικρή συλλογή με εικόνες που έχω φτιάξει χρησιμοποιώντας το blender.

Όποιος θέλει να τις χαζέψει, να τις κατεβάσει ή να κάνει κάποιο σχολιασμό για αυτές μπορεί να τις βρεί εδώ...

http://smathegreek.wordpress.com/2008/09/16/my-blender-creations/

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Αυτό με το σπίτι είναι φανταστικό ! Το σχεδίασες σε συνδυασμό με συγκεκριμένες κατόψεις; Ρωτάω επειδή είμαι πολιτικός μηχανικός.

smooth]Αυτό με το σπίτι είναι φανταστικό ! Το σχεδίασες σε συνδυασμό με συγκεκριμένες κατόψεις; Ρωτάω επειδή είμαι πολιτικός μηχανικός.

Αυτό είναι το site μου:
Όχι το σχεδίασα με βάση μία πλαϊνή φωτογραφία του κτηρίου την οποία μετά έβαλα και για background

lol

ΕΥΓΕ!!! ΕΥΓΕ!! Από ότι φαίνεται εδώ έχεις κάνει το διδακτορικό σου στο Blender.

Να σε πω τώρα κάτι.. Έχεις σκεφτεί να κάνεις κανένα σεμινάριο να ξεστραβώσεις και εμάς τους υπόλοιπους; Λίγοι είναι εκείνοι που κατέχουν τόσο καλά κάποιο linux σχεδιαστικό πρόγραμμα.. θα ήταν καλά να μοιράζαμε τις γνώσεις μας.
( να εγώ τώρα όσο και να διαβάσω το manual ΔΕΝ πρόκειται να καταφέρω να κάνω κάτι τέτοιο.. πρέπει κάποιος να μου το εξηγήσει το πρόγραμμα.. και πιστεύω ότι στην θέση μου θα είναι πολύ άλλοι. )

Είχαμε οργανώσει πέρυσι με το Hellug μία μικρή σειρά μαθημάτων...
Επίσης είχαμε οργανώσει σε συνεργασία με τα παιδιά από το ΠΑΠΕΙ ένα μικρό event σχετικό με το Blender.
Πλέον μένω εκτός Αθηνών λόγω σπουδών και δυστυχώς δε πολυ-προλαβαίνω να αναμειχθώ σε τέτοια..
Παρόλα αυτά, ίσως καταφέρω να κάνω κάτι σε περίοδο διακοπών(π.χ Χριστούγεννα, καλοκαίρι κλπ...)

Δες λοιπόν αφού σε ενδιαφέρει το θέμα κάτι ωραίες δουλειές που έχει κάνει ο φίλος μου ο Agiofws και τις έχει βάλει στο youtube.

http://www.youtube.com/watch?v=B5NJBsuAwh4&feature=user

και δες και τα υπόλοιπα videos που έχει ανεβάαει και είναι όλα σχετικά με το θέμα.
Οφείλω να σας πω τώρα και το εξής το οποίο εμένα με άφησε άφωνη. Ο Agiofws τα πρώτα βίντεο που ανέβασε τα έφτιαχνε στην κονσόλα. Έκανε δηλαδή μοντάζ στην κονσόλα χωρίς να βλέπει εικόνα ( τώρα πως το έκανε δεν ξέρω.. πάντως τον έχω δει με τα μάτια μου να κάνει διάφορα κουλά με την κονσόλα- αυτόπτης μάρτυρας)!

Αυτό είναι το βίντεο που έχει φτιαχτεί όλο στην κονσόλα .. Δείτε το ...

http://www.youtube.com/watch?v=2NMRsI97rY8

Επειδή ο sma είναι ντροπαλός και η Marlene δεν ...παρακολουθεί το περιοδικό, ο smathegreek, κατά κόσμον Χρήστος Σμαίλης, έκανε μια σειρά έξι tutorials πάνω για το Blender στο ELF, που ολοκληρώθηκαν στο τεύχος 21.

--
Where is the ripcord, the trap door, the key?
Where is the cartoon escape-hatch for me?

Nαι και ξέρεις τώρα εγώ Δημήτρη μου πόσο δυνατή είμαι στα γραπτά tutorials. Αν δεν μου δείξουν κάτι real time καλά κρασιά. Όσο για το ότι δεν παρακολουθώ το περιοδικό, αυτό είναι συμπέρασμα δικό σου. Δεν αγοράζω όμως κάθε τεύχος διότι έχω και άλλα έξοδα, βιβλιογραφικά, και αυτά απαιτούν θυσίες. ( όπως θα παρατήρησες έκανα ήδη έκκληση για πλούσιο χορηγό εν όψη της έκθεσης βιβλίου!! ) .

Οι εικόνες σου Χρήστο είναι πάρα πολύ καλές. Δείχνουν το χρόνο που έχεις αφιερώσει στο πρόγραμμα και την προσπάθειά που έχεις κάνει. Ωστόσο εκείνη που ξεχωρίζει είναι αυτή με την σπηλιά. Εδώ πραγματικά έχεις απογειωθεί. Έχουν διαγραφεί οι υφές το φώς έχει αναδείξει τα αντικείμενα τόσο χρωματικά όσο και τονικά. Έχω μια μικρή ένσταση για το ηλιοβασίλεμα (η φωετινότητα που έχει σε σχέση με το υπόλοιπο θέμα) στο βάθος αλλά είναι περισσότερο από επαγγελματική διαστροφή και τίποτε άλλο. Νομίζω ότι σε αυτό το σημείο που είσαι θα πρέπει να ασχοληθείς λίγο με την φωτογραφία και κυρίως με το κομμάτι του φωτισμού αν σε ενδιαφέρει η στατική εικόνα. Αν πάλι σε ενδιαφέρει η κινούμενη τότε νομίζω ότι θα χρειαστείς μερικά βασικά μαθήματα κινηματογράφου.

Όπως και να έχει το πράγμα οι εικόνες σου είναι αρκετά δυνατές και φανερώνουν ένα ραγδαία ανερχόμενο δημιουργό... Μπράβο σου και πάλι.

Εγώ πάλι που έχω όλα τα τεύχη (εκτός του πρώτου) γιατί νομίζω ότι δεν φτάνουν αυτές οι αναφορές και θα ήταν μια καλή ιδέα να φτιάξει ο Χρήστος ένα ένθετο όπως αυτό που κυκλοφορεί ήδη με το Ubuntu, αποκλιστικά με το blender.

Κάποια εισαγωγικά θέματα στο blender τα έχω σε μορφή βίντεο-tutorial στην σελίδα: http://www.klain.gr/blender Μην φανταστείτε τρελά πράγματα, αλλά πιστεύω πως είναι μια καλή εισαγωγή για αρχάριους στο blender.

___________________________________________________________________

Ελληνικά swf tutorials για Blender, Gimp, Inkscape, Audacity, OpenOffice

www.klain.gr