Πολλαπλες καρτες ηχου

raziel | Τρί, 06/24/2008 - 01:19 | 1' | 2

Καλησπερα σε ολους. Εχω μια εγκατασταση ubuntu 8.04 η οποια ανγνωριζει και τις 2 καρτες ηχου που εχω(audigy ZS2 kai audigy SB). Μια χαρα λειτουργουν και οι 2. Το προβλημα που εχω ειναι οτι θελω να ακουω απο τα ομορφα 7.1 ηχειακια μου την αγαπημενη μου μουσικη ή να παιζω το αγαπημενο μου game και απο την αλλη να εχω συνδεδεμενα το μικροφωνο και τα ακουστικα ωστε να μπορω να κανω μια συζητηση(kopete, teamspeak ktl). Μηπως ξερει κανεις πως γινεται? Thanx in advance :P

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Νομίζω ότι δεν γίνετε να τις έχεις και τις δύο μαζί ενεργοποιημένες αλλά μπορείς να ενεργοποιείς κάποια από τις ρυθμίσεις ήχου. Το θέμα είναι ότι δεν γνωριζώ άν ενεργοποιούνται αμεσα η θα πρέπει να κάνεις επανεκκίνηση του xserver.

Αφού παίζουν σωστά κ οι δύο, τότε το μόνο θέμα είναι το εξής:

Μια απο τις δυο είναι η "default", λογικά αυτή με τα 7:1 ηχεία. Προκειμένου να χρησιμοποιήσεις όμως την άλλη για κάποιο άλλο πρόγραμμα (πχ kopete), τότε πρέπει το πρόγραμμα αυτό να έχει κάπου στις ρυθμίσεις του επιλογή κάρτας ήχου. Το kopete φαντάζομαι ότι "δανείζεται" τις ρυθμίσεις του KDE. Αλλά πχ το Skype έχει επιλογή για "ALSA device", κ το χρησιμοποιώ μια χαρά (ringing από τη βασική μου κάρτα, αλλά μικρόφωνο κ φωνή από τη δευτερεύουσα κάρτα μου που έχει μόνιμα περασμένα ακουστικά).

Ελπίζω να βοήθησα κάπως.