Δημιουργία bootable iso

tsakinik | Δευ, 01/04/2021 - 19:37 | 1' | 7

Καλησπέρα Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία. Θέλω να ρωτήσω το εξής: με ποιόν τρόπο μπορώ να δημιουργήσω ένα bootable iso από το CD driver του laptop ( τα windows XP συγκεκριμένα) ? Προσπάθησα με το brasero αλλά μετά την δημιουργία του iso με τo balenaetcher μου βλάζει μήνυμα λάθους . Το laptop ειναι ένα lenovo g50 με λειτουργικό Linuxfx Σας ευχαριστώ (όπως καταλάβατε η γνώσεις μου είναι αρχαριου)

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Καλησπέρα, και καλή χρονιά με υγεία!

Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θες να κάνεις.

Εχεις ήδη στο laptop σου εγκατατεστημένη μια διανομή Linux.

Και θες να φτιάξεις ένα ISO bootable image με τα Windows XP ; Τα λέω καλά;

 

Συγχώρεσέ με, δεν είμαι σίγουρος πως μπορώ να βοηθήσω, γιατί δεν έχω καταλάβει ακόμα τι θες να κάνεις.

Εχει ήδη ένα αρχείο ISO με τα Windows XP κάπου στον υπολογιστή σου ή τα Windows είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή σου και με κάποιο τρόπο θέλεις να φτιάξεις από το Linux ένα ISO που να έχει μέσα τα Windows ;

Στην πρώτη περίπτωση, αν έχεις ήδη το ISO (απορώ από που το ξέθαψες), συνήθως αρκεί να το γράψεις σε ένα CD. Για να το γράψεις σε USB stick, δεν νομίζω ότι θα παίξει επειδή τα Windows XP δεν υποστήριζαν τέτοια μέθοδο εγκατάστασης, οπότε θα χρειαστείς κάποιο ειδικό πρόγραμμα στα Windows, σαν αυτό της MS:

http://www.microsoft.com/en-us/download/windows-usb-dvd-download-tool

Δες κι εδώ περισσότερες λεπτομέρειες:

https://superuser.com/questions/58602/creating-a-windows-xp-installation-flash-drive-in-linux

Στη δεύτερη περίπτωση, αν θες να «φτιάξεις» iso από εγκατεστημένα Windows, δεν έχω ιδέα :)

Λοιπον οπως σου ειπα και παραπανω εγω στο δικο μου λαπτοπ εχω εγκατεστημενα τα linuxfx τωρα ενας φιλος μου εδωσε ενα notebook Lg x12 10΄΄το οποιο δεν εχει cd driver  και με ζαλισει να του περασω τα xp . Aυτος ειναι ο λογος που θελω να κανω το cd windows bootable αν γινετε φυσικα.Αν ειχα windows θα το εκανα φανταζομαι με το rufus ή με καποιο αλλο στα linux τωρα επειδη η γνωσεις ειναι ελαχιστες δεν ξερω.

Κατάλαβα. Ισχύει ότι σου έγραψα τότε για την πρώτη περίπτωση. Χρειάζεσαι Windows και το εργαλείο της MS για να "γράψεις" το Windows XP ISO σε USB stick και να είναι εκκινήσιμο. Από το Linux, δεν νομίζω ότι υπάρχει εργαλείο που να κάνει τη δουλειά.

Ισως να δοκίμαζες το unetbootin αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα κάνει αυτό που θες.