Lenovo και Linux

Maras | Πέμ, 09/22/2016 - 17:44 | 3' | 1

Διαδικτυακός... πόλεμος έχει ξεσπάσει εδώ και λίγες ώρες, με αφορμή τα σχόλια ορισμένων χρηστών των φορητών υπολογιστών Lenovo Yoga 900S και Yoga 710S, οι οποίοι προσπαθώντας να εγκαταστήσουν Linux στα συστήματά τους, διαπίστωσαν ότι αυτό είναι αδύνατο, αφού οι installers του λειτουργικού δεν "βλέπουν" τις αποθηκευτικές μονάδες των laptops.

Η αρχική τοποθέτηση της Lenovo στα σχετικά ερωτήματα των χρηστών πρακτικά... έκαιγε τη Microsoft, αφού υποννοήθηκε ότι αυτή απαίτησε να είναι αδύνατη η εγκατάσταση άλλου λειτουργικού συστήματος, πέρα από τα Windows 10, στους συγκεκριμένους υπολογιστές.

Τελικά αποδείχτηκε όμως ότι ο Κινέζος κατασκευαστής έχει κάνει... γκάφα! Συγκεκριμένα, η διάταξη RAID που αξιοποιείται στα δύο Yoga είναι ιδιαίτερη και προϋποθέτει ειδικό driver για να λειτουργήσει σωστά, ο οποίος φυσικά δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμος για Linux. Η Microsoft, φαίνεται, ότι μάλλον δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Υπάρχει όμως και συνέχεια: Με νεότερη δήλωσή της, η Lenovo πέταξε αυτή τη φορά το... μπαλάκι στην κοινότητα του Linux, ισχυριζόμενη ότι η ίδια δεν αποτρέπει την χρήση άλλων λειτουργικών συστημάτων στα προϊόντα της, επισημαίνοντας όμως ότι η ανάπτυξη κατάλληλων drivers για την ορθή λειτουργία τους, είναι δουλειά των developers του κάθε λειτουργικού συστήματος και όχι δικιά της.

Η εταιρεία κατασκευάζει σίγουρα μερικά από τα καλύτερα laptops της αγοράς, στον επικοινωνιακό τομέα όμως, μάλλον... χρειάζεται φροντιστήριο.

Πηγή

Δώσε αστέρια!

MO: 0 (ψήφοι: 1)

Σχόλια