Η RackSpace μηνύθηκε επειδή κάνει hosting το Github!!

dsyrmalis | Πέμ, 09/20/2012 - 15:55 | 2'

Δύο ψηφιακά ανύπαρκτες εταιρείες μήνυσαν την εταιρεία RackSpace επειδή κάνει hosting στο Github

Η γεμάτη "νομικίστικους" όρους μήνυση των δύο εταιρειών θεωρεί πως παραβιάζονται διάφορες πατέντες! Πρόκειται για τις εταιρείες Personalweb Technologies και Level 3 Communications. Ειδικά η Personal Web έχει την έδρα της στο Tyler του ανατολικού Τέξας που απο άποψη νομοθεσίας θεωρείται παράδεισος για μηνύσεις με επιχείρημα τις παραβιάσεις πατεντών... Δεν είναι όμως μόνο η RackSpace που μηνύθηκε απο την PersonalWeb αλλά και μια σειρά άλλων εταιρειών όπως το Facebook, η Apple, η Yahoo, η Microsoft και η IBM.

Φαίνεται πως αν και δηλώνει ως αντικείμενο της την δημιουργία λογισμικού και διαδικτυακών υπηρεσιών η PersonalWebservices έχει μάλλον κάνει επάγγελμα τις μηνυτήριες αναφορές προκειμένου να αποκτήσει κέρδη απο την "παραβίαση" των πατεντών της.  Τον προηγούμενο Δεκέμβριο είχε μηνύσει και πάλι μια σειρά εταιρειών Αυτή τη φορά της πατέντες της παραβίαζαν η Google, η Hewlett-Packard, η EMC, το Amazon, η NetApp και η Caringo.

Η όλη υπόθεση είναι πραγματικά πολύ σοβαρή και δημιουργεί ερωτηματικά τόσο για το θέμα των πατεντών όσο και για το που τελικά θα πρέπει να εδρεύουν οι εταιρείες αλλά και οι κοινότητες ανοικτού λογισμικού. Μήπως τελικά να μετανάστευαν προς την Ευρώπη;

Πηγή

Δώσε αστέρια!

MO: 5 (ψήφοι: 1)