Τρόποι επέκτασης οικιακού δικτύου για προσθήκη τηλεόρασης???

apkoutsou | Τετ, 06/22/2011 - 19:48 | 2' | 11

Μόλις αγόρασα μια τηλεόραση Samsung με δυνατότητα μεταξύ άλλων DLNA (αλλά χωρίς WiFi μόνο ethernet), οπότε θα πρέπει να βρω έναν τρόπο να την συνδέσω στο οικειακό (ασύρματο) δίκτυο.

Κατά αρχάς, θέλω να αποφύγω την καλωδίωση (είτε εξωτερική είτε εσωτερική), οπότε οι επιλογές που έχω σκεφτεί είναι:
α. μέσω κάποιου powerline kit από το router στο σημείο της τηλεόρασης, ή
β. μέσω κάποιου wireless access point.

Για το (α) ξέρω γενικά ότι δεν συνιστάται, αλλά είναι μια καλή επιλογή. Αυτό που θέλω ως πληροφορία είναι κυρίως για το (β), πώς γίνεται και τι εξοπλισμό θα χρειαστώ και γενικά εάν έχει κάποιος από εσάς δοκιμάσει τέτοιες λύσεις...

Δώσε αστέρια!

MO: 4.5 (ψήφοι: 2)

Σχόλια

Γιατί δε βάζεις το ρούτερ δίπλα-κοντά στη τηλεόραση ; Αν έχει ethernet θύρες σύνδεσε μία με τη τιβί και δώσε ίντερνετ με ασύρματο,όπως το έχεις και τώρα.

Σωστή παρατήρηση, αλλά δεν έδωσα αρκετά δεδομένα (τα οποίο είναι αυτονόητα για εμένα): στην θέση της TV δεν υπάρχει θύρα τηλεφώνου... Οπότε το router αναγκαστικά τοποθετείται μακρυά της TV (μερικά μέτρα)...

Μια άλλη ιδέα είναι η χρήση ενός wireless stick σε μια από τις 3 usb θύρες που έχει.Δεν γνωρίζω αν τα απλά sticks θα λειτουργήσουν ή αν χρειάζεται κάποιο συγκεκριμένο της samsung για την τηλεόραση.Αλλά νομίζω είναι ο καλύτερος τρόπος για να μην μπλέξεις με καλώδια ή άλλο wireless router.

Μπήκα στο site της Samsung, όπου έχει περισσότερες τεχνικές πληροφορίες και είδα ότι υποστηρίζει WiFi με επιπλέον αντάπτορα. Οπότε μάλλον αύριο θα ξαναπάω από το κατάστημα αγοράς για να συνεννοηθώ.

Θάνο σε ευχαριστώ. Εάν δεν μπορέσω να βρω το WiFi ανταπτοράκι που αναφέρει στο site της η Samsung θα επανέλθω για να δούμε μια από τις ανωτέρω λύσεις.

Τώρα ήμουν έτοιμος να κάνω επεξεργασία το ποστ.Ναι και εγώ το βρήκα το συγκεκριμένο: Samsung WIS09ABGNX Wi-Fi USB Stick (ελπίζω να είναι το σωστό).Και απ' ότι διάβασα στο site της Samsung θέλει το δικό της stick τονίζοντας πως τα κοινά του εμπορίου δεν θα λειτουργήσουν.

Αλλά κρίμα,800 ευρώ τηλεόραση και να μην έχει ενσωματωμένη υποστήριξη για wifi,στο 2011 είμαστε!

Καλησπέρα apkoutsou καταρχάς τέλεια η τηλεόραση!!!!
Για την απορία σου αν πάνε ολα καλα με το WiFi stick θα είσαι οκ.Τώρα αν δεν είναι εφικτό σου προτίνω ενα WIRELESS ACCESS POINT που να υποστηρίζει λειτουργία Repeater η Bridge δηλ

Με αυτο το WIRELESS ACCESS POINT

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612230 θα το γεφυρωσεις με το ADSL modem router σου.

Τώρα βεβαια για την τιμη ειναι λιγο ακριβουτσικο αλλα τι να κανεις

εγω ειχα παρει αυτο εδω και ειναι τελειο εξαιρετικο θα ελεγα

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.614711
σαν acess point το εχω.

Αυτα αν θελεις κατι αλλο πες μου εδω θα ειμαι

thanos]Αλλά κρίμα,800 ευρώ τηλεόραση και να μην έχει ενσωματωμένη υποστήριξη για wifi,στο 2011 είμαστε!

Μην το λες... Επειδή έψαχνα καιρό τώρα τηλεόραση, αυτές που είχαν WiFi ήταν πολύ περισσότερο ακριβές, ενώ όσων οι τιμές κυμαίνονταν στο επίπεδο των 800-900 € ήταν μόνο εκθεσιακά μοντέλα...

Πάντως η συγκεκριμένη είναι 3D, LED, 200MHz, υποστηρίζει DLNA, έχει 3 USB στα οποία εάν συνδέσεις ένα flash έχεις PVR, επιτρέπει πλήρη πλοήγηση στο Internet, και τόσα άλλα - μέχρι και skype υποστηρίζει! Οπότε πραγματικά τα 800€ (και χωρίς WiFi) ήταν πολύ καλή τιμή!!!

Το stick-άκι εκτός του ότι αναμένεται σύντομα (ευτυχώς από Σεπτέμβριο θα το χρειαστώ), εκείνο που με ανησυχεί είναι ότι για την σειρά 6000 υποστηρίζει μόνο InfoLink και RSS Service και όχι πλήρες DLNA... Το παντελώς ηλίθιο είναι ότι το ίδιο stick-άκι για την σειρά 7000 και DNLA και InternetTV, ενώ για την φθηνότερη σειρά 6000 όχι !!!! Για όνομα! Αυτό είναι που είναι παντελώς ανεπίτρεπτο για το 2011...!!!

@ubunturas: Το μόνο που δεν μου αρέσει για τα access point είναι ότι μοιάζουν με μπακατέλες... Να έχει τέτοια τηλεόραση στο σαλόνι και δίπλα αυτό το πράγμα??? Απ' όσα έχω δει μέχρι στιγμής, κανένα δεν είναι όμορφο...

μήπως θα ήταν καλή ιδέα να πλαισιώσεις την τηλεόραση με ένα δέκτη dreambox; αν βγαίνεις οικονομικά θα δώσεις άλλη πνοή στην υπόθεση....

Εγώ έχω στήσει "μετατροπή" του ασύρματου σε ενσύρματο, για μια απομακρυσμένη συσκευή που δεν υποστηρίζει ασύρματο, με ένα τέτοιο:

http://www.tp-link.com/products/productDetails.asp?pmodel=TL-WA701ND
http://www.skroutz.gr/s/312207/TP-LINK-TL-WA701ND.html

rizitis]μήπως θα ήταν καλή ιδέα να πλαισιώσεις την τηλεόραση με
ένα δέκτη dreambox; αν βγαίνεις οικονομικά θα δώσεις άλλη πνοή στην
υπόθεση....

Μα αγόρασα την τηλεόραση αυτή για να έχω όλες αυτές τις λειτουργίες που
έχει το DreamBox και αντίστοιχες συσκευές ενσωματωμένες στην
τηλεόραση...

@gnu_labis: Επειδή θα γίνουν ψιλομερεμέτια στο σπίτι πριν το βάψιμο, υπάρχει ένα ενδεχόμενο να καταφέρω να περάσω ένα UTP εσωτερικά στον τοίχο, αλλιώς θα δω το συγκεκριμένο access point, αφού είναι δοκιμασμένο...

Καλησπερα και απο εμενα.
Καλορίζικη η τηλεόραση.
Ο Dreambox ειναι δορυφορικός δέκτης και κάνει πολύ περισσότερα πράγματα απο αυτά που ίσως σου έχουν αναφέρει.Αλλα το θέμα δεν είναι εκεί.
Θα σου πρότεινα τα powerline. Καθαρη λυση - στην τελική εαν θέλεις μπορείς να βάλεις και 1 switch και να ρίξεις ολες τις συσκευες σου σε αυτο και όλες να είναι στο τοπικό δίκτυο όσο και στο ιντερνετ.
Ετσι κανω και εγω στο σαλόνι μου - powerline- switch στο οποιο εχω Dreambox 7020-PS3-XBOX 360- Connxtv-Wii-WD TV live  και δουλευουν ολα αψογα.
Η μόνη ιδιαιτερότητα ειναι οτι καλό είναι το powerline να παιξει σε δική του μπρίζα μόνο.