Αντίγραφα ασφαλείας και μαζικές μεταφορές αρχείων

kyriakos331 | Σάβ, 06/11/2011 - 20:38 | 9' | 4

Ζητάω προκαταβολικά συγνώμη για την έκταση των ερωτήσεων μου αλλά όπως θα δείται πέρασα πολλά και προσπάθησα να τα καταγράψω λεπτομερώς.


 


Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για τα αρχεία μου είτε σε άλλο σκληρό δίσκο αλλά το κυριότερο σε CD ή DVD. Έχω linux mint και χρησιμοποίησα το εργαλείο αντιγράφων ασφαλείας .


Μετά από αρκετή ώρα επεξεργασίας,αφού είχα κάνει το κλικ για να δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας,έβγαλε το παρακάτω μύνημα.


 


Προέκυψε σφάλμα κατά τη δημιουργία αντίγραφου ασφαλείας tar cvWf home_20110607233231.backup*à 256


 


Μήπως γνωρίζει κάποιος τη σημαίνει αυτό το μύνημα; Σημειώστε ότι ξαναέκανα τη διαδικασία και έβγαλε πάλυ το ίδιο μύνημα. Παρόλα αυτά κάνοντας κλικ στο εντάξει δημιούργησε αντίγραφο.


 


Το αρχείο είναι λειτουργικό κανονικά και πήγα να το συμπιέσω γιατί είναι 9,2GB και ήθελα να το αντιγράψω σε ένα DVD που είναι 4,7GB. Κάνω λοιπόν δεξί κλικ και επιλέγω συμπίεση.


 


Σημειώστε ότι ενώ υπάρχει η επιλογή για διάσπαση σε ενότητες αυτή δεν είναι ενεργοποιημένη.


(τι θα έκανα στην περίπτωση που ακόμα και μετά τη συμπίεση θα έπερνα ένα αρχείο π.χ. 7GB; πως


θα το διαιρούσα σε αρχεία των 4,7GB για να τα αντιγράψω σε DVD;). Τώρα τα καλύτερα. Κάνω κλικ στο δημιουργία και παίρνω ένα συμπιεσμένο αρχείο αλλά η μπλε μπάρα που δείχει τη διαδικασία συμπίεσης έμεινε στη μέση!!!!


Πατάω ακύρωση και μετά από περιέργεια κάνω διπλό κλικ στο εικονίδιο του συμπιεσμένου αρχείου το οποίο είχε παραμείνει ακόμα και μετά που είχα κάνει ακύρωση της εργασίας και πήρα το μύνημα για το ότι δεν μπορεί να ανοίξει το συμπιεσμένο αρχείο.


Μήπως βγάζει κανείς άκρη για το τι έχει συμβεί; Να διευκρινήσω ότι έκανα όλη τη διαδικασία από την αρχή και πήρα τα ίδια αποτελέσματα.


Αφού λοιπόν η διαδικασία αυτή μέχρι τώρα απέτυχε προσπάθησα να αντιγράψω τα αρχεία μου σε DVD με το πρόγραμμα brasero. Δοκιμαστικά αντέγραψα μια φωτογραφία και όλα πήγαν καλά!!


Σε επόμενη δοκιμή συμπίεσα ένα φάκελο με διαφόρους υποφακέλους με φωτογραφίες και τον αντέγραψα σε ένα CD. Όλα λειτούργησαν αλλά δεν στάθηκε δυνατό να γίνει αποσυμπίεση των αρχείων μετά την αντιγραφή!


Ξαναδοκίμασα την ίδια διαδικασία χωρίς συμπίεση αυτή τη φορά αλλά ενώ έγινε αντιγραφή κανονικά συμβαίνει μερικές φωτογραφίες να ανοίγουν με σοβαρότατα προβλήματα όπως λάθος χρώματα,μισή εικόνα κτλ.


 Το πολύ περίεργο ήταν ότι ξαναέκανα την ίδια διαδικασία και το πρόβλημα παρουσιάστικε στις ΙΔΙΕΣ φωτογραφίες σαν να μην είναι κάποιο τυχαίο πρόβλημα στην εγγραφή αλλά να αφορά συγκεκριμένα αρχεία!!!!!!!!!


Μαντέψτε....Ναι  έκανα τη διαδικασία για μια ακόμη φορά μόνο που τώρα αντέγραψα ΜΟΝΟ ΜΙΑ φωτογραφία και μάλιστα μια από αυτές που ήταν προβληματική στην αντιγραφή της και τι νομίζετε


ότι έγινε; Κανένα απολύτως πρόβλημα!!!!!!!!!!!


(εδώ να σημειώσω ότι αυτό είναι γενικότερο πρόβλημα που μου συμβαίνει ακόμα και όταν ξεφορτώνω μαζικά φωτογραφίες από τη κάρτα της φωτογραφικής στο σκληρό δίσκο ή όταν κάνω μαζική αντιγραφή από ένα φάκελο σε ένα άλλο και αναγκάζομαι να ξαναφορτώσω τις προβληματικές φωτογραφίες.Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις ανοίγω τον υπολογιστή και βλέπω ότι μια φωτογραφία που ήταν μια χαρά έχει χαλάσει και τότε η μόνη λύση είναι να κάνω επανεκίνηση και το πρόβλημα λύνετε αλλά όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ χρονοβόρο και εξαιρετικά ενοχλητικό)


Μετά αποφάσισα να αντιγράψω συνολικά 9,2 GB και ξανάρχισαν τα προβλήματα. Πολύ σωστά έβγαλε προειδοποίηση ότι ο χώρος του DVD (4,7GB) δεν αρκεί και μου έδωσε την επιλογή για εγγραφή σε πολλούς δίσκους. Είπα λοιπόν ναι σε αυτή την επιλογή και τότε μου ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ το κουμπί της εγγραφής!!!!!!!!!! Άρχισα να νευριάζω και μετά έκανα άλλη μια προσπάθεια. Διάλεξα αρχεία σε διάφορους φακέλους με συνολικό μέγεθος 4,2GB για να δω τι θα συμβεί. Το brasero δημιούργησε το  αρχείο brasero.iso


 


Κάνω δεξί κλικ στο εικονίδιο brasero.iso και επιλέγω εγγραφή στο δίσκο (dvd) και ξεκινάει η διαδικασία όσπου ξαφνικά παίρνω μια καταγραφή λάθους σχεδόν δυο σελίδες τμήμα της οποίας είναι αυτό


 BraseroGrowisofs stderr: :-[ WRITE@LBA=100h failed with SK=5h/INVALID ADDRESS FOR WRITE]: Invalid argument


BraseroGrowisofs stderr: :-( write failed: Invalid argument


 και αυτό


 BraseroGrowisofs process finished with status 22


BraseroGrowisofs called brasero_job_error


BraseroGrowisofs finished with an error


BraseroGrowisofs asked to stop because of an error


            error                = 0


            message           = "no message"


BraseroGrowisofs stopping


BraseroGrowisofs got killed


Session error : unknown (brasero_burn_record brasero-burn.c:2769)


 


Το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι παρόλο το μύνημα σφάλματος στο dvd έχουν αντιγραφεί 4,2GB αλλά όταν πάω να ανοίξω ένα οποιοδήποτε από αυτά τα αρχεία βγάζει το μύνημα Σφάλμα ανάγνωσης από το αρχείο: Input/output error.


 


Πάλυ αποτυχία!!!! Τι έχει συμβεί;


 


Τελικά


 



  1. Υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος να παίρνουμε αντίγραφα ασφαλείας σε τακτά χρονικά διαστήματα; Ο τρόπος αυτός θα πρέπει να μας ενημερώνει για το ποια αρχεία και φάκελοι έχουν ήδη αντίγραφο ασφαλείας και από την ημερομηνία του τελευταίου αντιγράφου μέχρι και τη μέρα που πάμε να πάρουμε νέο αντιγραφό δεν έχουν τροποποιηθεί ώστε να μην αντιγράφουμε συνεχώς τα ίδια αρχεία.

Συνήθως τα αρχεία μου είναι φωτογραφίες,πολλές και συνεχώς προσθέτω και άλλες (μια και ασχολούμε με αυτό το θέμα)  που είναι πολύ σημαντικό να μη χαθούν από καμία αιτία!!  ,βίντεο, αρχεία λογιστικών φύλλων από open office τα οποία ενημερώνω σχεδόν καθημερινά καθώς και κάποια αρχεία κειμένου.



  1. Κάποια λύση με τα προβλήματα του brasero;

  2. Μήπως να αλλάξω διανομή linux;

  3. Μήπως είναι πρόβλημα του υπολογιστή μου και όχι του λογισμικού;

Σας ευχαριστώ.


Κυριάκος


 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

την πρωτη εντολη την εδωσες μεσω γραφικου περιβάλλοντος ? ( αυτο κατάλαβα)  αλλιως δεν γινεται. θα σου βγαζει σφάλμα συνεχεια. μιά καλη λύση ειναι αυτη
tar cvWf /home/user/Desktop/test    /home/
που σημαινει θα σημιουργήσει ενα tar  με όνομα test   στην επιφανεια εργασιας  παιρνοντας  όλα τα αρχεια και τους φακελους κρυφους  και μή  που βρισκονται κάτω απο τον /home
αν θες να συμπιεσεις  ταυτοχρονα κατα την δημιουργία του tar   βάλε και το z  δηλαδή
tar cvzWf  /home/user/Desktop/test   /home/
να προσεξεις να κενά στην εντολ'η διοτι  μπορεί να μην αναγνωρίζει.
αν δεν σου κανει κόπο πεσμου σε πιο φακελο ειναι τα αρχεια που θες να  κανεις tar  να δω τι γίνεται.

δες και το man tar   για το εγχειρίδιο ( manual)  της

μια λύση ειναι αυτη συνδυασμός εντολων  ( δεν μου τρεχει καλα  περιμενε μια αλλη γνωμη  - να διορθωθεί κάπως) - Σημειωση εχω μόνο μία εικόνα στο  untitled\ folder

find /home/stja45/untitled\ folder/ -type f -name '*.bmp'| tar cvzf /home/stja45/test2

θελω δηλαδή να βρεί όλα τα αρχεια με την κατάληξη .bmp    και να  περασει το αποέλεσμα  της στην tar.
αν την δώσω ομως ετσι βλεπω  οτι δεν κανει τίποτα

find /home/stja45/untitled\ folder/ -type f -name '*.bmp'| tar cvzf /home/stja45/test2
tar: Cowardly refusing to create an empty archive
Try `tar --help' or `tar --usage' for more information.

για να δεις το αποτλεμα της find η οποία λειτουργεί κανονικά
find /home/stja45/untitled\ folder/ -type f -name '*.bmp'

/home/stja45/untitled folder/BricoPack Wallpaper.bmp

αλλά κατι παει λάθος

αν το δωσω ετσι
find /home/stja45/untitled\ folder/ -type f -name '*.bmp'| tar cvzf /home/stja45/test1 /home/stja45/
παει να δημιουργήσει ενα τεραστιο αρχειο...

άλλη λύση

find /home/stja45/untitled\ folder/ -type f -name '*.bmp' >photos.txt
βρισκει τα bmp   δημιουργει ενα αρχείο με τις απόλυτες  διαδρομες  των εικόνων
αλλα μετά θέλει να τρέξεις και την tar του στυλ
 tar cvf  /home/stja45/tester.tar </home/stja45/photos.txt
tar: Cowardly refusing to create an empty archive
Try `tar --help' or `tar --usage' for more information.

  δες εδω ενα  παραδειγμα
και εδώ

Using Backup Software

 

Ναι η εντολή δόθηκε από το γραφικό περιβάλλον αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί αν χρησιμοποιήσω το γραφικό περιβάλλον  θα βγάζει συνέχεια σφάλμα; Πέρα όμως από το αντίγραφο ασφαλείας τι γίνεται αν για παράδειγμα θέλω απλά να αντιγράψω π.χ. 100 φωτογραφίες σε ένα dvd; Το πρόβλημα της ελατωματικής αντιγραφής παραμένει όπως παραμένει και το πρόβλημα του ελατωματικού φορτώματος από π.χ. μια κάρτα μνήμης. Πάντως έκανα ένα έλεγχο στο δίσκο και όλα λειτουργούν καλά.

καμμια  φορά έχεις καλυτερο έλεγχο οταν τις εκτελεις σε τερματικο -κονσολα. βεβαια τα γραφικα περιβάλλοντα  τα δημιουργησαν για να κανουν (κανουμε ) την εργασια μας πιο εύκολη.
μαι ερωτηση
 ολα  ενα φάκελο τα έχεις ?  γιατι το λεω αυτό? για να επιλεξεις το φακελο και δεξι κλικ συμπιεση compress tar .   και με όσο ογκο θες. π.χ. 3,5 Gb
αν σε βολευει.   ο ι τρόποι που σου ειπα με το τερματικο ειναι μα τα έχεις σκόρπια και τα θες με μια  κίνηση να κανεις την δουλεια σου.
αν δεν σου κανει κόπο κανε αναζήτηση  του στυλ  "combination find and tar "  να κανεις την δουλεια σου με 2 εντολες ταυτόχρονα.. αυτα ηταν τα φωτα μου,, παραπανω αναλαμβανει αλλος, νε περισσοτερη τεχνογνωσια/ δεν παει καπου αλλου ο νους μου.