Το mythtv δεν βρίσκει κανάλια ενώ το tvtime βρίσκει

bodiless | Τρί, 05/10/2011 - 13:59 | 4' | 2

Προσπαθώ εδώ και μέρες να στήσω ένα mythtv σύστημα αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέρνω και θα ήθελα λίγη βοήθεια.

Τα βασικά

Η περιοχή μου είναι η Κρήτη (Ηράκλειο) όπου προς το παρόν έχουμε μόνο αναλογικό σήμα, εξού και η κάρτα που έχω επιλέξει (Hauppauge DVB-T 1100)

Ξεκίνησα με Mythbuntu 10.10 και κάπου στην πορεία έκανα αναβάθμιση σε 11.04. Η κάρτα μου μετά την εγκατάσταση του firmaware δουλεύει κανονικά. Η απόδειξη ότι δουλεύει είναι ότι μπορώ να βρω τα κανάλια με το tvtime και να δω κανονικά τηλεόραση. Όταν προσπαθήσω να βρω κανάλια με το backend του mythtb δεν βρίσκει τίποτα. Επίσης δοκίμασα να βρω κανάλια με τα το πακέτο dvb-utils και χρησιμοποιώντας το αρχικό αρχείο για την Ελλάδα (gr-Athens ) με την εντολή:

scan /usr/share/scan/dvb-t/gr-Athens > channels.conf


αλλά και πάλι δεν βρίσκει τίποτα. Υπόψη ότι αυτό είναι το μοναδικό αρχικό αρχείο που βρίσκω για Ελλάδα.
Την ίδια τύχη είχα και με το w_scan. Αυτό φαίνεται να βρίσκει 2-3 κανάλια αλλά στη συνέχεια το αρχείο που προκύπτει μάλλον δεν διαβάζεται (δοκίμασα να το διαβάσω με το mplayer).

Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:

1. Έχει κανείς κανένα channels.conf αρχείο για την Κρήτη (Ηράκλειο) που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω; Αν δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, που μπορώ να βρω τις συχνότητες, μιλώντας για το Ηράκλειο πάντα, ώστε να δοκιμάσω να τις βάλω μόνος μου;
2. Στις ρυθμίσεις του backend τι επιλογές πρέπει να βάλω; Πρόσεξα πως όταν προσπαθήσω να σκανάρω κανάλια μπορώ να επιλέξω είτε Europe-east είτε Europe-west. Δοκίμασα και τα δύο αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Επίσης πρόσεξα ότι όταν γίνεται το σκανάρισμα από το backend σταματάει περίπου στο κανάλι 62 ενώ το tvtime το πρώτο κανάλι που βρίσκει είναι το 92. Παίζει αυτό κάποιο ρόλο; Θα μπορούσε κάποιος να βοηθήσει ώστε να σιγουρευτούμε ότι δεν φταίει κάποια άλλη ρύθμιση του backend ή της mysql;
3. Τι άλλο μπορεί να έχω κάνει λάθος και δεν βρίσκω κανάλια;

Δεν θα έλεγα ότι είμαι αρχάριος αλλά το mythtv με έχει δυσκολέψει αφάνταστα. Και να φανταστεί κανείς ότι διάβαζα μια βδομάδα πριν αποφασίσω να πάρω την συγκεκριμένη κάρτα. Όλοι λέγανε ότι παίζει out of the box!

Ευχαριστώ

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Συνέχεια της προσπάθειάς μου σήμερα ...

δοκίμασα με "tvtime-scanner > channels.conf" και βρήκε καμιά 20-αριά κανάλια όλα της μορφής:

Found a channel at 472.25 MHz (471.25 - 473.00 MHz), adding to channel list.

Πήγα λοιπόν μετά και έβαλα την συχνότητα 472250000 στο mythtv χειροκίνητα αλλά πάλι δεν παίζει τίποτα.

Τι κάνω λάθος ρε παιδιά; Τόσο δύσκολο είναι το mythtv;

Πολλες πληροφοριες και λυσεις για το Mythbuntu
μπορεις να βρεις εδω http://ubuntuforums.org/forumdisplay.php?f=301