Πρόβλημα με κάρτα ήχου M-Audio Profire 610 σε Ubuntu Studio 11.04

vfafou | Παρ, 05/06/2011 - 12:20 | 2' | 2

Καλημέρα παιδιά!
Αντιμετωπίζω πρόβλημα λειτουργίας της M-Audio Profire 610 στο Ubuntu Studio.
Ενώ το firewire interface έχει αναγνωριστεί και το Jack βλέπει ότι υπάρχει η κάρτα, δεν τη βρίσκω πουθενά στις προτιμήσεις ήχου για να την κάνω default συσκευή! Φυσικά, δεν έχω και ήχο από αυτήν. Η μόνη κάρτα που εξακολουθεί να αναγνωρίζει, είναι η onboard της intel που εχει η μητρική μου!
Έψαξα πολύ στο web για κάποια λύση, η μόνη κατανοητή που υπάρχει είναι από το ffado.org αλλά δεν πέτυχε.
Αν έχετε αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο ή μπορείτε να βρείτε κάποια λύση, θα σας είμαι ευγνώμων, γιατί στην κάρτα αυτή θα βασιστεί το home studio που θέλω να στήσω!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Καλησπέρα!

Δοκίμασες να κάνεις reboot το PC, να μπεις Bios Setup και να καταργήσεις την λειτουργία της Onboard κάρτας ήχου?

Καντο και δες. 

Φιλε vfafou δοκίμασε πρώτα αυτό που λέει ο  templarx παραπάνω. Απο προσωπική εμπειρία με κάρτα firewire tc electronic konnekt 6 θα σου πω τα εξής:

1)θέλει σίγουρα ffado
2)το ffado για να τρέξει θέλει τους παλιούς firewire drivers του kernel το λεγόμενο "old stack"  ή  "legacy stack". για το πως το φωρτώνεις δες εδώ: https://help.ubuntu.com/community/FireWire#Driver%20Confusion:%20FireWire%20stacks%20explained
3)ήχο μέσω ffado θα έχεις μόνο(αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος,αυτό ξέρω) μέσω jack. Έτσι οτιδήποτε δεν συνδέεται με jack δεν το ακούς. Για players και άλλα προγράμματα κατέβασε το ανάλογο plugin για jack.
4)εγκαθηστώντας το ffado θα εγκατασταθούν και κάποια προγραμματάκια με ονόματα του τύπου "ffado-ονομα". Έχει διαγνωστικά και άλλα. κάποιο ffado-diag με βοήθησε να καταλάβω τι παίζει με την κάρτα μου κ τους drivers.