Αλλαγή ονομάτων προγραμμάτων

paylostsamp | Πέμ, 03/31/2011 - 21:33 | 1' | 10

Πώς γίνεται να αλλάξω τα ονόματα των προγραμμάτων, π.χ. το ubuntu software center να το μετονομάσω σε software center? Χρησιμοποιώ Ubuntu 10.10 (Maverick Meerkat).

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Δεν νομίζω να γίνεται εκτός και αν ψάξεις τα αρχεία εφαρμογών ... αλλά γιατί να το κάνεις?

Προσπαθώ να φτιάξω ένα παράγωγο του Ubuntu. Θα αλλάξω τα εικονίδια και τα ονόματα που έχουν σχέση με το Ubuntu και μετά θα το αποθηκεύσω σε .iso με το remastersys. Εκτός και αν μου προτείνεις μια άλλη μέθοδο για να φτιάξω το παράγωγο.

Δεξι κλικ στο menu - Επεξεργασια μενου - επιλεγεις αυτο που θελεις - πατας Ιδιοτητες, και αλλαζεις το ονομα!

Καλό vagrale13 αλλά θέλω να αλλάξω το όνομα και όταν εκτελείται το πρόγραμμα.

paylostsamp]Καλό vagrale13 αλλά θέλω να αλλάξω το όνομα και όταν εκτελείται το πρόγραμμα.

Τι εννοεις ακριβως, γιατι δεν μπορω να καταλαβω?
π.χ. να μετονομασεις τον Firefox σε κατι αλλο, και να εκτελεις το αλλο ονομα?
Αν ναι, πιος ο λογος να το κανεις αυτο?

αυτο που θελει να πει ειναι ( οπως το αντιληφθηκα)   να αλλαξει οτι εχει σχεση με το ονομα τις εφαρμογης αλλα πως να γινει αφου π.χ. αν  τρεχεις FF   και θελεις να τον κλεισεις απο τερματικο  θα βάλεις π.χ. killall firefox
 αλλα οταν αλλαξεις το ονομα  του πχ. σε  kostas_browser  τοτε  θα πρεπει να δωσεις killall kostas_browser  αλλλα  θα  πρεπει  να αλλαξεις οτι εχει σχεση στον κωδικα ολης της διανομης σου  (  στον πηγαίο κωδικα ) απο firefox  σε  kostas_browser.
Αυτο που θελει να κανει ειναι να "φτιαξει" π.χ. εναν δικο τουφυλλομετρητη αλλοντασ μόνο το ονομα αντε και το λογοτυπο  ενα fork  δηλαδη..  σωστα φιλε μου?
 

Ακριβώς hellaspc1!!! Θέλω να φτιάξω ένα παράγωγο του Ubuntu, αντικαθιστώντας οτιδήποτε έχει σχέση με το λογότυπο Ubuntu και το όνομα "Ubuntu" .

Την ονομασια, μπορεις να την αλλαξεις, αλλα πριν το κανεις, δες και διαβασε τι γινετε ακριβως με τις αδειες της καθε εφαρμογης που θελεις να τροποποιησεις.

Την εντολη για την εφαρμογη, δεν μπορεις να την αλλαξεις, τουλαχιστον δεν ειναι απλο και ευκολο, και γενικα δεν βρισκω το λογο να το κανεις αυτο!

Επισης, αποψη μου ειναι, αν δεν εχει να προσφερει κατι καινουριο, και ειναι απλα το Ubuntu με διαφορετικη  εμφανιση και προεγκατεστημενες καποιες εφαρμογες, μην το δοκιμαζεις καθολου...
καλυτερα να βοηθησεις σε καποια διανομη που υπαρχει, π.χ. monomaxo, θα ειναι καλυτερα!
Δεν θελω να σε αποθαρυνω, απλα πιστευω ειναι καλυτερα! Smile

 αυτο που ζητας ειναι πολυ δύσκολο  ( χρονοβόρο για την ακρίβεια) .  θα  συμφωνήσω με τον  vargale13  διοτι προασεξε να δεις τι γινεται.:  εσυ θα εχεις  ενα παραγωγο π.χ. του ubuntu ,
αλλά θα πρεπει να τρεξεις εντολες  του στυλ εύρεση και αντικατάσταση  ενος αρχείου οπως ειπα και πιο πάνω , αλλα και όσες αναφορες γίνονται σε αυτό λόγω των εξαρτήσεων του απο άλλο πρόγραμμα.   αλλο παραδειγμα  :  για να αλλαξεις π.χ. τον  totem  πρεπει να αλλαξεiς ολα όσα  αναφερονται στον  totem.
μαι λυση ειναι με την βοηθεια της grep  μεσω διοχέτευσης  ( pipe | )   
παραδειγμα   ενδεικτικό (  για  δεις την λειτουργια της - περισσοτερα πληκτρολόγησε man grep)
lspci   ( σκετο δες τι κατεβατό  εχεις)
lcpci | grep -i vga     [  διοχετευει τα αποτελέσματα στην grep ( η οποία αναζητα με την σειρά  της την λεξη που ορισες  "vga"  το -i   σημαίνει να μην κανει διάκριση πεζών κεφαλαίων)     και δες την διαφορά στο αποτέλεσμα. 
άρα εσυ  κατι τέτοιο θες για βοήθεια.     αλλά  υπάρχουν πολλές πιθανότητες να κρασαρει η  νέα σου διανομη.
καλυτερο ειναι να  ασχοληθείς  με  αυτο  ειπε ο  vargale  . αμα θες παντως κανε καποια πειράματα  διαφορετικου  περιεχομενου    
How to Change Ubuntu's Boot Screen 

http://www.youtube.com/watch?v=n3AYTAXIihg&feature=related
και μετά χώσου βαθύτερα....
 
αυτα ειναι σαν ιδέα διοτι δεν  ειμαστε γκουρού , αλλα δια της τριβής μαθαινουμε....  και δια της  ατόπου  απαγωγής...

Έχεις δίκιο hellaspc1. Μάλλον παράτολμο αυτό που προσπαθώ να κάνω (ασχολούμαι μονάχα 1 χρόνο και λίγους μήνες με το Linux) και όχι ουσιαστικό. Μάλλον θα ξαναπροσπαθήσω με το suse studio. Ευχαριστώ για τη συμβουλή!!!