Έχασα την επάνω μπάρα των παραθύρων

xristos444 | Δευ, 02/14/2011 - 13:06 | 1' | 13

Για αρχή θα ήθελα να ευχαριστήσω την παρέα του linuxinside για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει σε όλη την κοινότητα.Ύστερα από αρκετό καιρό χρειάζομαι πάλι την βοήθειά σας εάν φυσικά μπορείτε.
Έχω εγκατεστημένη την έκδοση Ubuntu 10.04 (lucid) και για κάποιο λόγο ύστερα από μια επανεκκίνηση έχασα την επάνω μπάρα των παραθύρων αυτή που έχειτα κουμπιά κλεισίματος,ελαχιστοποίησης και μεγιστοποίησης.Δοκίμασα να την επαναφέρω από:σύστημα>προτιμήσεις>παράθυρα ανεπιτυχώς.Επίσης από: σύστημα>προτιμήσεις>εμφάνιση πάλι ανεπιτυχώς.Μήπως έχετε καμιά ιδέα πως θα την επαναφέρω?
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τυχόν απαντήσεις.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ανοιγω το τερματικο και πληκτρολογω τα παρακατω!

gconftool-2 --recursive-unset /apps/panel

αυτο ειναι και για τις δυο,πάνω & κάτω για να επανελθουν στιν αρχικη τους μορφη
προς το παρων οι μπαρες εξαφανιζονται (δεν τρομαζουμε... )

pkill gnome-panel

Με αυτη την εντολη εμφάνιζονται και οι 2 μπαρες μας οπως ηταν την
πρωτη φορα που καναμε εγκατασταση το λειτουργικο μας!

Ευχαριστώ για την απάντησή σου αλλά το πρόβλημά μου δεν είναι στην επιφάνεια εργασίας αλλά στα παράθυρα όπως τοποθεσίες>έγγραφα το παράθυρο που ανοίγει δεν έχει στο επάνω μέρος τα κουμπιά κλεισίματος,ελαχιστοποίησης και μεγιστοποίησης.Έκανα όμως αυτό που έγραψες αλλά δεν λύθικε το πρόβλημα.

απο κεκτημενη ταχυτητα νομιζα οτι εννοουσες τις μπαρες πανω και κατω...sorry...!

Δες εδω... http://falcon1986.wordpress.com/2010/08/31/how-to-restore-minimizemaximizeexit-buttons-to-ubuntu-windows/

δες αυτά που σου λέει @alexandros_ και αν έχεις compiz

ενεργοποιημένο μπες στις ρυθμίσεις του και τσέκαρε το

κουτάκι που λέει window decoration αν είναι τσεκαρισμένο

και να είναι απενεργοποίησε το και επανενεργοποίησε το.

Συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά δεν μας έρχονται βολικά τα πράγματα πάντα....

 alexandros Στην πορεία βλέπω οτι δυστυχώς ούτε το alt+f2 μου δουλεύει.Ενώ δουλεύουν τα alt+f1,f5,f6.Δεν δουλεύει επίσης η εναλλαγή των χώρων εργασίας.Είναι κολημένη στο 1.Αν ψάξω κι άλλο είμαι σίγουρος ότι θα βρώ κι άλλες δυσλειτουργίες.Ίσως τελικά να οφειλονται στο ότι η διανομή μου είναι προιόν αναβάθμισης απο την 8.04 ultimate edition που είχα να την χρησιμοποιήσω περίπου δυο χρόνια.

rizitis ούτε το compizconfig ξεκινάει.

hellaspc1 Όχι.Πρόσεξε το σχόλιο #2

thodwris Καλά θα ήταν αλλά...

Sam_GR]emerald --replace.Λογικά χρησιμοποιείς το emerald.

Εδώ κάτι κάνουμε.Επανέρχονται κανονικά τα κουμπιά μόλις δίνω την εντολή αλλά μόλις κλείσω την κονσόλα χάνονται πάλι.Δεν τα πάω καλά με την κονσόλα,μήπως χρειάζεται και κάποια άλλη εντολή για να παραμείνουν τα κουμπιά και μετα το κλείσιμό της?
Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τις απαντήσεις σας.

Κανε εγκατασταση το compiz-fusion-icon οταν το τρεξεις θα βγει ενα εικονιδιο στην πανω μπαρα, δεξι κλικ και πατας την επιλογη reload windows manager. Σε αλλο υπολογιστη που ειχα με ubuntu 10.04 μου το εκανε αρκετα συχνα αυτο που περιγραφης στα καλα καθουμενα αλλα με τον τροπο που σου λεω επανερχοταν γρηγορα και χωρις να ανοιγω την κονσολα καθε φορα, ασε που εχει και αλλες επιλογες.

Πρέπει να πάς στον compiz -Fusion και να βάλεις emerald --replace στην επιλογή window decoration.Μετά θα παίζουν όλα μια χαρά.

troikas]Κανε εγκατασταση το compiz-fusion-icon οταν το τρεξεις θα βγει ενα εικονιδιο στην πανω μπαρα, δεξι κλικ και πατας την επιλογη reload windows manager. Σε αλλο υπολογιστη που ειχα με ubuntu 10.04 μου το εκανε αρκετα συχνα αυτο που περιγραφης στα καλα καθουμενα αλλα με τον τροπο που σου λεω επανερχοταν γρηγορα και χωρις να ανοιγω την κονσολα καθε φορα, ασε που εχει και αλλες επιλογες.

Είναι εγκατεστημένο αλλά δεν δουλεύει.Το έλεξα απο την εγκατάσταση λογισμικού ubuntu.

Sam_GR]Πρέπει να πάς στον compiz -Fusion και να βάλεις emerald --replace στην επιλογή window decoration.Μετά θα παίζουν όλα μια χαρά.

Ούτε αυτό δουλεύει.

Παίδες αρκετά σας ταλαιπώρησα.Θα κανω μια κανονική εγκατασταση γιατί απ ότι φαίνεται μάλλον κάτι δεν πήγε με την αναβάθμιση.Όπως και να έχει σας ευχαριστώ πολύ όλους.