Επιπτωσεις συχνης εγκαταστασης/απεγκαταστασης

ghostblader | Πέμ, 01/13/2011 - 00:11 | 1' | 6

Γεια σε ολους,
Θα ηθελα να ρωτησω αν το να σβηνω και να περναω διανομες μπορει να προκαλεσει ζημια στον σκληρο μου δισκο.Για παραδειγμα ειχα ubuntu - μετα εβαλα αλλη εκδοση ubuntu - τωρα εχω Linux Mint,και σκεφτομαι να περασω Debian.(Οχι ολες παραλληλα,εσβηνα την μια εβαζα την αλλη)
Σε ποιο βαθμο μπορει να γινεται αυτη η διαδικασια χωρις να φθαρει ο σκληρος μου δικος;


Ευχαριστω εκ των προτερων,

ghostblader

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Καλησπέρα, ghostblader,

O σκληρός δίσκος δεν ειναι κάλτσα να φθαρεί με το βάλε-βγάλε :)

Θέλω να πω ότι το να βάζεις και να βγάζεις μια ή δέκα διανομές δεν έχει μεγάλη διαφορά από το να έχεις ένα λειτουργικό και να βάζεις/βγάζεις εφαρμογές ή να κάνεις γενικότερα καθημερινά εγγραφή/ανάγνωση αρχείων.

Επί του πρακτέου, είμαι στη διαδικασία «βάλε-βγάλε διανομή» εδώ και πολλα-πολλά χρόνια. Ποτέ δεν έχασα σκληρό πρόωρα - χτύπα ξύλο ;)

Προσωπικά, θα σου έλεγα να μην ανησυχείς γι' αυτό το θέμα. Περισσότερα θα μάθεις από το βάλε-βγάλε παρά από να κατσικώνεσαι σε ένα πράγμα μια ζωή. Cool

χαχα , άν υπήρχαν επιπτώσεις , τώρα ο σκληρός μου θα ήταν στην εντατική.

Το παράδειγμα με την κάλτσα νομίζω ήταν ιδιαίτερα πετυχημένο!Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση :) Συνεχίζω ακάθεκτος τα πειράματα!

Οι δίσκοι χαλάνε αν τους κοπανάς, αν κάνει βυθίσεις το ρεύμα και αν τους έχεις μάπα λειτουργικό επάνω. Αν τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει, τότε συνέχισε .. είσαι σε καλό δρόμο.. :) 

marlene]Οι δίσκοι χαλάνε αν τους κοπανάς, αν κάνει βυθίσεις το ρεύμα και αν τους έχεις μάπα λειτουργικό επάνω. Αν τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει, τότε συνέχισε .. είσαι σε καλό δρόμο.. :) 

Μ' αρέσει που πετάς δύο λογικές αιτίες και στην τρίτη του κοτσάρεις το "μάπα λειτουργικό" για την δέουσα πλύση εγκεφάλου. Ελεος...Tongue out

Νομίζω δεν ισχύει το ίδιο σε netbook που δεν έχουν κλασσικούς HD...