Πρόβλημα εξ. σκληρού (usb) σε windows ύστερα απο σύνδεση σε Linux

manos_7 | Πέμ, 11/25/2010 - 14:16 | 2' | 3

Γειά σας παιδιά, αν έχει επαναληφθεί η ερώτηση τότε ζητάω συγνώμη.

Εγκατέστησα τον ΜΟΝΟΜΑΧΟ ν5 να δώ το περιβάλλον του και έπειτα σύνδεσα τον εξωτερικό σκληρό μου δίσκο (Seagate) για να περάσω κάποια Multimedia αρχεία.
Όλα καλά ώς εδώ, τον αναγνωρισε αμέσως, ειδα το περιβάλον του..... αλλά όταν σύνδεσα τον εξωτερικό σκληρό στο αρχικο μου Η/Υ με Windows 7, τότε δεν τον έβλεπε.

Μέσα απο τη διαχείριση δίσκων τον είδε και για να λειτουργήσει πρεπει να τον κάνει Format έτσι ώστε να τον επαναφέρει σε NTFS κατάσταση, απο την ext3 που είναι τώρα.

Επειδή ο δίσκος κουβαλάει σημαντικά αρχεία (Διπλωματικές εργασίες.... κ.α.), πείτε μου ένα ασφαλή τρόπο αν γνωρίζετε, ώστε να τον επαναφέρω σε Ntfs κατάσταση χωρίς να χάσω τα δεδομένα του.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!!!

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Τα windows δεν βλέπουν ext3 σύστημα αρχείων (βασικά δε βλέπουν τίποτα πέρα από τα δικά τους, δηλαδή FAT ή NTFS). Υπάρχουν κάτι προγραμματάκια για Windows που τα κάνουν να βλέπουν ext2, αλλά ίσως δεν είναι η πιο ασφαλής λύση για τα δεδομένα σου.

Δοκίμασε να συνδέσεις το δίσκο σε linux που βλέπει φυσικά ext3 (κ οτιδήποτε άλλο), να μεταφέρεις τα αρχεία σου εκτός δίσκου, κ στη συνέχεια να τον κάνεις format σε κάτι που καταλαβαίνουν κ τα 2 λειτουργικά (δηλ. μόνο FAT κ NTFS, κατά προτίμηση FAT αν δε θες να σώζεις αρχεία μεγαλύτερα από 4GB). Τέλος, ξαναβάζεις τα αρχεία πίσω στο φορμαρισμένο δίσκο.

ΥΓ: καλωσόρισες στο forum :)

-- gnu_labis

Το Linux ΔΕΝ είναι Windows!!!

Όπως είπε και ο gnu_labis, υπάρχουν προγραμματάκια που μπορείς να δεις τα αρχεία όπως το Ext2IFS αλλά δεν νομίζω οτι είναι η ασφαλέστερη λύση, ειδικά αν θέλεις να έχεις πρόσβαση read-write.
Αν θες να διαβάζεις μόνο, ίσως σου κάνει.
Μετατροπή απο το ένα σύστημα στο άλλο χωρίς format απλά δεν υπάρχει.