Gufw firewall

padelis2 | Πέμ, 06/18/2009 - 21:46 | 1' | 10

Έχω εγκαταστήσει στον υπολογιστή μου το Gufw firewall και έχω επιλέξει να ξεκινά αυτόματα. Το ενοχλητικό είναι ότι αφού δώσω όνομα χρήση και συνθηματικό, στη συνέχεια το Gufw ζητά και αυτό συνθηματικό και ύστερα εμφανίζεται η επιφάνεια εργασίας. Η όλη διαδικασία συνεπάγεται αρκετή αναμονή και αυτό είναι ενοχλητικό.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να ξεκινά αυτόματα το Gufw χωρίς να ζητά συνθηματικό;

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Αρχικά πρέπει να ξέρεις ότι το gufw είναι απλά ένα front-end για την ρύθμιση του ενσωματωμένου στον πυρήνα firewall!! Όλα αυτά στα λέω γιατί ουσιαστικά δεν χρειάζεται να το βάλεις να φορτώνει κάθε φορά που ανοίγεις το pc γιατί οι ρυθμίσεις σου ισχύουν ήδη... Εν ολίγοις δεν είναι σαν τα "παράθυρα", που πρέπει να κανει autostart το firewall γιατί εκεί πρόκειται για ολόκληρη σουίτα, ενώ εδώ απλά για ενα γραφικό περιβάλλον ρύθμισης!!

 

Ελπίζω να σε έκανα να καταλάβεις αυτό που θέλω να πω και να μην το πήγα μέσω Γουαδελούπε

Το κατάλαβα και σε ευχαριστώ.

Αλλά, αν θέλω να έχω διαθέσιμο ένα front-end για να κάνω γρήγορα ρυθμίσεις στο firewall όποτε τις χρειστώ, θα πρέπει να υφίσταμαι αυτό το σπάσιμο νεύρων;

Μήπως γνωρίζεις κάποια άλλη λύση;

 padelis2 δεν χρειαζεται να κανεις συνεχεια αλλαγες στο firewall σου. Απλα στησε το μια φορα και και πειραξε το μονο οταν δεις οτι χρειαζεσαι να προσθεσεις καποιο extra μετρο ασφαλειας.

[oprime@dexter]$uname -a | awk '{print $1, "on the ROCKS"}' | sed -e 's/on\ the\ ROCKS/ROCKS/'

 

Μπορείς να μην το έχεις στην αυτόματη εκκίνηση και απλά να το ανοίγεις μόνο όταν χρειάζεται να κάνεις μια αλλαγή!! Στο ubuntu η απενεργοποίηση της αυτόματης εκκίνησης γίνεται απο το μενου system ->preferences ->start up applications(ή sessions)...

slackware, μια φορά έστησα, αλλά μου ζητά πάντα συνθηματικό στην αρχή.

Τελικά απεγκατέστησα το ufw και το gufw με το Synaptic. Όμως κάθε φορά που ξεκινώ το Ubuntu η εφαρμογή firewall ζητά συνθηματικό για να μπω στο desktop!!!

Υπάρχει λύση;

 Η λυση λεγεται iptables δηλαδη να γραψεις με το χερι το δικο σου firewall, αν και ειναι λιγο μανικι τουλαχιστον θα ξερεις οτι εχεις φτιαξει.

http://www.roseindia.net/linux/linux-firewall-gui.shtml <-- σου εχει καποια gui firewall με περιγραφη

http://www.fs-security.com/ <-- Αλλο gui firewall

http://www.fwbuilder.org/ <-- Αλλο gui firewall

http://s3.battleknight.gr/index.php?loc=hire&ref=NTI4OTY=

[oprime@dexter]$uname -a | awk '{print $1, "on the ROCKS"}' | sed -e 's/on\ the\

padelis2]

Τελικά απεγκατέστησα το ufw και το gufw με το Synaptic. Όμως κάθε φορά που ξεκινώ το Ubuntu η εφαρμογή firewall ζητά συνθηματικό για να μπω στο desktop!!!

Υπάρχει λύση;

Αν και δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείςρίξε μια ματιά σ' αυτό το τόπικ μήπως και σε βοηθήσει.

************************

www.postokano.gr

Το θέμα είναι ότι όταν εγκατέστησα το firewall, αυτό έκανε κάποιες ρυθμίσεις και με βάση αυτές ζητά συνθηματικό για να συνδεθείς στην επιφάνεια εργασίας. Κανονικά κατά την απεγκατάσταση αυτές οι ρυθμίσεις θα έπρεπε να αποκατασταθούν στις αρχικές, πράγμα που δεν έγινε. Ξέρει κανείς τί ρυθμίσεις έκανε έκανε και πως μπορώ να τις επαναφέρω;