express gate

karkaletsi | Κυρ, 01/18/2009 - 10:52 | 1' | 4

καλη μερα σας.

ειμαι απειρος χρηστης υπολογιστη,και θελω αν μπορειτε να με βοθησετε να ρυθμισω το express gate ετσι ωστε να μπορω να συνδεθω στο ιντερνετ.εχω συνδεση connex και δεν γνωριζω τι ρυθμισεις να κανω στη συνδεση μου.

ευχαριστω πολυ

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

welcome karkaletsi
:-)

Το express gate είναι αυτό που πατάει σε slashtop ??
Ωραίο είναι??

Μια μικρή εισαγωγή:
Για να έχεις ευρυζωνική σύνδεση στο σπίτι σου πρέπει να έχεις ένα μηχανάκι που λέγεται modem. Αυτό "κουμπώνει" στην τηλεφωνική γραμμή (αυτή που συνδέεις και άλλες τηλ συσκευές) και συνδέεται στον πάροχο σου (την εταιρία που σου παρέχει την ευρυζωνική σύνδεση).
Το modem βέβαια είναι συνδεδεμένο με κάποιο pc. Είναι υπεύθυνο για τη μετατροπή των κομπιουτερίστικων δεδομένων σε κατάλληλο σήμα ώστε αυτά να μπορούν να ταξιδέψουν μέσα από τηλεφωνικά καλώδια.
Έτσι έχουμε ένα pc, το οποίο έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ενός modem.

Στις μέρες μας, αντί για απλά modem, είναι πολύ συχνή η χρήση των modem/router.
Αυτά είναι πιο πολύπλοκα μηχανήματα, τα οποία συνδέονται από μόνα τους στον πάροχο.
Επίσης δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη, να συνδέσει επάνω τους έναν αριθμό ΗΥ είτε ενύρματα (με τυπικό καλώδιο LAN), είτε ασύρματα με το γνωστό wifi. Η βασικότερη λειτουργία αυτής της συνδεσμολογίας είναι η δημιουργία ενός τοπικού δικτύου υπολογιστών, οι οποίοι μάλιστα μοιράζονται και την ευρυζωνική σύνδεση.

Συμπέρασμα:
Για να συνδέσεις το express gate στο internet, αρκεί να το συνδέσεις στο modem/router (πήρα ως δεδομένο ότι έχεις τέτοιο κι όχι απλό modem) σου είτε ενσύρματα, είτε ασύρματα (αν υποστηρίζεται αυτή η δυνατότητα).
Λογικά, αν βάλεις ένα καλώδιο LAN μεταξύ του router και του express gate, θα δουλέψει κατευθείαν. Θ' ανοίξεις τον browser και θα βλέπεις ιστοσελίδες !!

Όλα αυτά τα λέω και πληροφοριακά και για να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες από το τι έχεις κάνει ή θέλεις να κάνεις (πχ μπορεί να θέλεις να συνδεθείς ασύρματα, αν το υποστηρίζει το router σου)

αν έχεις το modem της Bautec που έρχεται με τις μικρές ταχύτητες της conn-x πρέπει να εγκαταστήσεις επιπρόσθετους drivers... τώρα μόνο για ubuntu μπορώ να σε βοηθήσω (αν ψάξεις στο google ίσως βρεις πληροφορίες για την διανομή σου...)

luckyb
Ευχαριστω πολυ!
ειστε φοβεροι!δεν περιμενα τοσο γρηγορα απαντησεις.
Η βοηθεια σας ηταν πολυτιμη.Να στε καλα.
ευχαριστω θερμα.

apkoutsou
Ευχαριστω παρα πολυ!http://www.linuxinsider.gr/modules/smileys/packs/example/wink.png
;)