interactive physics

nmandoulidis | Παρ, 01/02/2009 - 14:03 | 1' | 6

Υπαρχει κανενα προγραμμα (να το εγκαταστησω μεσω synaptic) το οποιο να δειχνει simulations οπως το interactive physics? Σημειωτεον οτι εχω μονο ubuntu 8.04 (εχω σχολασει τα windows εδω και μηνες), γιαυτο και δεν μπορω να χρησιμοποιησω το interactive.
Σημειωση: Σε απλη γλωσσα γιατι ειμαι λιγο μεγαλος (εως πολυ)

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Με μια πρώτη ματιά βρήκα τα εξής 2:

1) http://edu.kde.org/step/

2) http://wwwalker.net/mark/proj/senior_project/index.htm

Το 1ο είναι για KDE, ενώ εσύ φαντάζομαι με το ubuntu έχεις gnome, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να το έχεις.

Το 2ο είναι μια εφαρμογή γραμμένη σε java, δε ξέρω πόσο εύκολο θα είναι να το στήσεις, απ'ότι φαίνεται ο δημιουργός της δεν έχει ασχοληθεί από το 2006 κ μετά.

Μια 3η επιλογή είναι να δοκιμάσεις να τρέξεις το interactive physics μέσω του προγράμματος Wine, το οποίο προσπαθεί να τρέξει εφαρμογές για windows στο linux.

Τέλος, μια 4η επιλογή είναι να στήσεις ένα virtual machine (ψάξε γι'αυτό αν θες εδώ στο φόρουμ, θα βρεις πάρα πολλά), μέσα στο οποίο θα τρέχεις windows, προκειμένου να έχεις την εφαρμογή που θες.

Εγώ θα πήγαινα για την επιλογή 1 αν ήμουν στη θέση σου, κ αν έβλεπα ότι με καλύπτει αυτό το Step.

Πολύ πιθανόν να μου διαφεύγουν κ άλλα παρόμοια προγράμματα βέβαια.

Επειδη, καποια προγραμματακια, ειναι καπως πιο εξιδεικευμενα & συνεπως, δε τα γνωριζουν ολοι, μια καλη λυση, ειναι να ανοιγουμε το synaptik & στην αναζητηση, που εχει, να γραφουμε αυτο που θελουμε.
Στα αποτελεσματα που μας δινει, εξηγει & τι ειναι το καθενα & ετσι αν μας κανει η θελουμε να το δοκιμασουμε, απλα & ευκολα, μεσω synaptik, το εγκαθιστουμε!
Αλλη λυση ειναι να δοκιμαζουθμε την αναζητηση google, με τον εξης τροπο, στη προκειμενη:
interactive physics+ubuntu.

Αυτο το λεω, ωστε να μη χρειαζεται να περιμενεις την απαντηση καποιου & χασομερας.

Οπως & να εχει, μια αναζητηση στο Synaptik, δινει καποια αποτελεσματα, που πιστευω, θα σε καλυψουν.

Τωρα αν θελεις πολυ περισσοτερα, ΦΥΣΙΚΑ & η Κοινοτητα & εδω εχει τις παμπολες λυσεις, που οπως ειδα, πολυ σωστα πραττοντας, εχεις ηδη ρωτησει & οι απαντησεις, που πιστευω θα βοηθησουν:

Ubuntu.gr/Forum>Help

Y.Γ: Παντως πιστευω οτι διαφορα τετοια προγραμματακια, συνηθως τρεχουν αξιοπρεπως & με το wine.

Υ.Γ2: & αφου τεθηκε & εδω η ερωτηση, ας σημειωσω & εδω τα σχετικα, που δωσαν τα παιδια, απο την Ελληνικη Κοινοτητα του ubuntu, ωστε να ειναι ενημερωμενο το φορουμ & να βοηθηθει πιο αμεσα, στο μελλον, αν τα χρειαστει & καποιος αλλος:

http://www.phunland.com/wiki/Home
http://www.box2d.org/
http://www.bulletphysics.com/
http://pal.sf.net/
http://www.sofa-framework.org/
http://www.tokamakphysics.com/
http://physics2d.googlepages.com/

μπηκα στην πρωτη διευθυνση http://www.phunland.com/wiki/Home
και κατεβασα το προγραμμα phun_beta_4_22 για linux 32 το οποιο ειναι τωρα στην επιφανεια εργασιας μου. Τωρα απο δω και περα τι πρεπει να κανω για να το εγκαταστησω;

Τι τυπος αρχειου ειναι? Εννοω, τι καταληξη εχει στο τελος??? Αν κανεις δεξι κλικ, επανω του, σου δινει καποιο τροπο εγκαταστασης???
Γιατι δε βαζεις το paw++ απο το Synaptik? Το ειδες? Σε καλυπτει??

εκανα εγκατασταση το paw++ αλλα δεν τρεχει τα αρχεια που με ενδιαφερουν. Αυτο το προγραμμα μαλλον ειναι για να φτιαξεις καποιο εικονικο εργαστηριο και μετα να το παρουσιασεις (φανταζομαι) με καποιο προγραμμα παρομοιο του interactive. Τελος παντων το προγραμμα που κατεβασα το εκανα copy-paste και ειναι : /Phun_beta_4_22_linux32.tar.bz2. Με δεξι κλικ δεν μου δινει καποια βοηθεια για εγκατασταση ή τουλαχιστον εγω δεν καταφερα να βρω καμια.

Το phun...tar.bz2 ειναι ενα tarrball (κατι σαν zip δηλαδη) συμπεσμενο με τον αλγοριθμο bzip2. Για να το εγκαταστησεις πρεπει πρωτα να το αποσυμπιεσεις. Αυτο γινεται απο την κονσολα με την εντολη
tar -jxvf phun_beta_4_22_linuz32.tar.bz2
(για το τί ακριβως κανουν τα jxvf δωσε man tar σε μια κονσολα)
Επισης μπορεις να το αποσυμπιεσεις και με ενα προγραμμα με γραφικο περιβαλλον πχ ark, xarchive κλπ

Το tarrball μαλλον περιεχει τον source κωδικα της εφαρμογης οπότε θα χρειαστει compile
για πιο αναλυτικες οδηγιες κοιτα τα
http://www.linuxinsider.gr/content/%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CF%89-compile-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CF%8E%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82

http://www.linuxinsider.gr/content/%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CF%89-compile-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%AE

Στο pclinuxos που ειμαι τωρα η εφαρμογη phun υπαρχει στα αποθετηρια, οπότε μαλλον υπαρχει και στο ubuntu. Κανε ανζητηση phun στο synaptic και εγκατέστησέ το απο εκεί καλύτερα.

---

always look on the Tux side of life