ISDN modem - τα παλιά - που να δουλεύει με linux

shortmanikos | Παρ, 12/12/2008 - 13:54 | 2' | 1

Λόγω δυσμενών συνθηκών (μη ρωτάτε...) είμαι αναγκασμένος να μην έχω internet στο σπίτι (εδώ και κάτι μήνες...) και γενικά η δυνατότητα πρόσβασης και εκτός σπιτιού είναι πολύ περιορισμένη. Μια απλή ISDN γραμμή (το τονίζω ΑΠΛΗ - ΟΧΙ aDSL) είναι τελικά η μόνη σοβαρή επιλογή για internet οπότε πρέπει να προβώ στην αγορά του κατάλληλού modem. Η γραμμή είναι έτοιμη. Η αγορά θα γίνει αναγκαστικα τα χριστούγεννα. Η ερώτηση είναι απλή: γνωρίζει κανείς κάποιο NT1 ISDN modem που να παίζει out of the box ή έστω με μια σχετικά απλή διαδικασία σε linux (διανομή Debian Lenny - kernel 2.6.26); Το σχετικά απλή έχει να κάνει με το ότι λόγω έλλειψης internet είναι πολύ δύσκολο να ψάχνω το γιατί δε δουλεύει το τάδε guide, τι πρέπει να εγκαταστήσω κλπ...

Ο ΟΤΕ προτείνει τα εξής δύο modemάκια:

http://www.oteshop.gr/product_details.asp?prid=1466&hop=h&cid=&gcid=20

http://www.oteshop.gr/product_details.asp?prid=1417&hop=h&cid=&gcid=20

με μια πρώτη έρευνα κατάλαβα ότι μάλλον και τα δυο παίζουν αλλά θέλω να είμαι σίγουρος.

...επίσης αν έχει κανείς laptop hpDv9000 seiries και έχει κάνει την κάρτα ethernet ή/και την wireless κάρτα της broadcom να δουλέψει πολύ θα με βοήθαγε.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Περί ISDN δε γνωρίζω οπότε δε μιλάω.

Περί laptop κ κάρτας δικτύου, μπορείς να δώσεις κάποιες πληροφορίες παραπάνω; Δε σου δουλεύει ούτε η ενσύρματη ούτε η ασύρματη; Τι κάρτες είναι ακριβώς; Κάνα lspci θα βοηθούσε.

Για ασύρματες κάρτες της broadcom, συνήθως ο driver υπάρχει, αλλά λείπει το firmware. Σε debian, κατεβάζεις το πακέτο b43-fwcutter, το οποίο κατά την εγκατάσταση του τραβάει το firmware. Αν για κάποιο λόγο δεν το κάνει, τότε μετά την εγκατάσταση του πακέτου τρέχεις από ένα τερματικό το script "install_bcm43xx_firmware.sh" που υπάρχει μέσα στο πακέτο αυτό.