Ρύθμιση προγραμμάτων αποστολής και λήψης fax

skep | Παρ, 04/11/2008 - 16:16 | 1' | 3

Χρειάζομαι μια μίκρή βοήθεια για να ρυθμίσω για πρώτη φορά το πρόγραμμα Gfax. Είναι η πρώτη φορά που προσπαθώ να εγκαταστήσω ανάλογο πρόγραμμα και δεν ξέρω ούτε τα βασικά. Επιπλέον το Gfax δεν έχει εγχειρίδιο. Μπορώ να λαμβάνω και να αποστέλώ μυνήματα μέσω adsl modem ή πρέπει να συνδέσω και τηλεφωνική γραμμή? Τέλος πώς γίνονται οι ρυθμίσεις αριθμός αποστολής και λήψης και σύστημα ( Helyfax , Efax)

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Τι διανομή έχεις? Το gfax χρειάζεται να έχεις εγκατεστημένο σωστά το hylafax ή το efax. Εγώ χρησιμοποιώ το πρώτο. Στο debian είναι πολύ εύκολη η εγκατάσταση. Απλώς δίνεις

sudo aptitude install hylafax-server

και απαντάς σε μερικές ερωτήσεις(είναι απλές και συνήθως πατάς μόνο yes). Πρέπει όμως να έχεις το παλιό καλό αναλογικό modem με λειτουργία fax(συνδεδεμένο στη τηλεφωνική γραμμή μέσω φίλτρου). Οι router ADSL δεν υποστιρίζουν λειτουργία fax.

Το δουλέυω σε mint και εγκατέστησα το Gfax λόγω gnome. Στον οδηγό ρύθμισης έχει κάποια επιλογή ανάμεσα σε helyfax ή efax και αυτό με μπέρδεψε. Νομίζω όμως οτί και μέσω dsl γίνεται αποστολή φάξ. Πάντως σε ευχαριστώ.

Απ'όσο γνωρίζω υπάρχουν διάφορες υπηρεσίες για αποστολή φαξ στο internet είτε δωρεάν είτε επί πληρωμής. Να χρησιμποποιήσεις ένα router ή modem adsl σαν φαξ δεν είναι δυνατόν. Για περισσότερα κοίτα εδώ http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=2445 και εδώ http://www.3cx.gr/voip-sip/foip.php ή και εδώ http://www.freewebfax.gr/