ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ

skep | Τρί, 02/19/2008 - 16:37 | 1' | 8

Έχω εκταταστήσει το Debian.Θέλησα όμως να δοκιμάσω κάποιον πιο ελαφρύ διαχειριστή παραθύρων και δη το fluxbox. Απο το synaptic λοιπόν έκανα αναζήτηση με κλειδί το fluxbox και μου παρέθεσε μία λίστα με πακέτα τα οποία απ'ότι κατάλαβα ήταν το fluxbox και οι εξαρτήσεις του. Τα εγκάτέστησα και ψάχνω να βρώ επιλογή για window manager ή κάτι τέτοιο .Πως μπορώ να αλλάξω τον διαχειριστή παραθύρων απο gnome (προεπιλογή σε fluxbox ή γενικα σε κάτι άλλο)

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Χωρίς να είμαι και 100% σίγουρος αλλά το επιλέγεις πριν κάνεις log in για να μπεις μέσα στην επιφάνεια εργασίας.Αν δεν κάνω λάθος είναι επιλογή συνεδρίας ή κάτι τέτοιο.Θα σου εμφανίσει gnome,λογικά το fluxbox και κάποιες άλλες...

thanos]Χωρίς να είμαι και 100% σίγουρος αλλά το επιλέγεις πριν κάνεις log in για να μπεις μέσα στην επιφάνεια εργασίας.Αν δεν κάνω λάθος είναι επιλογή συνεδρίας ή κάτι τέτοιο.Θα σου εμφανίσει gnome,λογικά το fluxbox και κάποιες άλλες...

Θάνο σε ευχαρίστώ το έκανα, ξεκίνησε σε fluxbox αλλα δεν έχω επαφή με το desktop, δηλαδή δεν βλεπω το σύστημα παρά μόνο μπορώ να ρυθμίσω τον τρόπο εργασίας στο καινούριο γραφικό περιβάλλον ( δηλαδή που θα είναι η μπάρα εργασίας κλπ). Επίσης αν ξέρει κάποιος μετα ελλήνικά στο Fluxbox τί γίνεται, πώς τα εγκαθιστώ.

mitsaras77]Για δες εδώ
http://forums.debian.net/viewtopic.php?t=5382

Φίλε σε ευχαριστώ για την παραπομπή αλλά τίποτα με χρήση γραφικού περιβάλλοντος υπάρχει? Είμαι πολύ νέος για κονσόλα. Άραγε μόνο εγώ προσπάθησα να αλλάξω window manager σε κάποια διανομή.

το fluxconf εγκατέστησες? Λέει ότι είναι γραφικό εργαλείο για τη ρύθμιση του fluxbox.. Απο το synaptic το εγκαθιστάς

Το εγκατέστησα απο το Synaptic αλλά πως το ενεργοποιώ, δηλαδή πώς αλλάζω απο gnome σε fluxbox. Πήγα στις προτιμώμενες εφαρμογές και εκεί μου έχεί το εξής σε(linux mint)
(ubuntu terminal emulator, τερματικο gnome, stantdard x terminal) Πουθενά fluxbox.

Η διαδικασία που ακολύθησα στο synaptic είναι η εξής. Στο κουμπί αναζήτηση εβαλα fluxbox και εγάτέστησα όλα τα πακέτα που μου έβγαλε. Έκανα κάτι λάθος?

Σωστά έπραξες. Και γω το ίδιο έκανα για να δω τι γινεται και να σε βοηθήσω. Αλλά δεν κατάφερα πολλά. Μου βγαίνει μόνο μία μπάρα και μπορώ να ρυθμίσω μόνο το ρολόι και τη θέση της μπάρας. :? Πιστεύω τα ίδια θα έχεις και συ. Οπότε επιστέφω στο link που σου είχα δώσει πριν.. Εγώ θα άρχιζα από εκεί.. 'Εστω και απο terminal ;)