ολογραφως στο openoffice

antppp | Παρ, 02/08/2008 - 15:35 | 1' | 9

Ψάχνω κάποιο τρόπο ώστε να μετατρέπω μια αριθμητική τιμή σε ολογράφως στο openoffice.

Αν κάποιος ξέρει κάτι ας βοηθήσει.

Ευχαριστώ.

Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Δεν κατάλαβα. Δώσε ένα παράδειγμα με το αρχικό και το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα. Ένα function είναι - θα το φτιάξουμε.

--
Any fool knows a dog needs a home,
A shelter from pigs on the wing.

Εγώ κατάλαβα. Θες να κάνεις τους αριθμούς από νούμερα να είναι γραμμένοι, δηλαδή το "1" να γίνεται "ένα". Ο μόνος τρόπος που γνωρίζω για να γίνει αυτό είναι με το find and replace το οποίο και θα βρεις στο edit. Και πάλι όμως αυτοματος τρόπος για να γίνεται αυτό δεν νομίζω ότι υπάρχει. Μην ξεχνάς ότι οι αριθμοί ολογράφως δεν γράφονται όλοι με μία λέξη.

Υπάρχει τρόπος με μια συνάρτηση, μην το αποθαρρύνουμε τον άνθρωπο. :)
Ας δούμε πρώτα τι ακριβώς θέλει...

--
Any fool knows a dog needs a home,
A shelter from pigs on the wing.

macros και τα ρέστα μην με ρωτάτε δεν τα ξέρω...Δεν μου χρειάζονται και δεν ασχολήθηκα ποτέ να δω τι γίνεται σε αυτό τον τομέα. Δε μου λες Δημήτρη.Τρέχουν αυτά και στον επεξεργαστή κειμένου ή είναι μόνο για τα λογιστικά φύλλα ( μου είχαν δείξει μια φορά και μου είχαν πει ότι εκεί τα χρησιμοποιούν πιο πολύ. ) .

με VΒscript (ή κάτι ανάλογο που έχει το OpenOffice) κάνεις ότι θες. Όπουδήποτε. Βασικά όμως εγώ δεν αναφερόμουν σε macros, αλλά σε μια (μεγάλη) custom συνάρτηση του στυλ "έαν γράφει '1', βάλε στο κελί δίπλα 'ένα') ή κάτι τέτοιο χαζό...

--
Any fool knows a dog needs a home,
A shelter from pigs on the wing.

Δεν νομίζω ότι γίνεται αυτό γιατί τα νούμερα είναι αρκετά. Οπότε όπως καταλαβαίνεις θα πρέπει να του δώσεις ορισμό για όσα νούμερα έχουν αντίστοιχες μοναδικές λέξεις για να γραφτούν ... ( αν και αμφιβάλλω αφού όπως είπα πιο πάνω τα νούμερα δεν γράφονται όλα με μία λέξη και άλλα έχουν κάποια μοναδική που αντιστοιχεί σε αυτά πχ εικοσιένα... ) Βέβαια δεν θα είναι και τόσες πολλές οι λέξεις αλλά και πάλι θα είναι αρκετές για να απασχοληθείς για κάμποσο..
Αλλά αν έχεις όρεξη ... τι να πω εγώ.. ( εγώ δεν ξέρω να προγραμματίζω... ) .

καλά κρασιά :)
εμείς ανοίξαμε ψιλή κουβέντα για το πως _θα_ το λύναμε, και ο/η antpp ούτε φωνή ούτε ακρόαση...

--
Any fool knows a dog needs a home,
A shelter from pigs on the wing.

Αγαπητέ Δημήτρη συγνώμη για την απουσία αλλά είναι αδύνατο να είμαι συνέχεια στο κομπιούτερ.
Λοιπόν αυτό που ψάχνω είναι κάποια συνάρτηση ώστε όταν δίνω σε ένα κελί ένα αριθμό π.χ. 123.456,78 να δίνει σε ένα άλλο κελί τον αριθμό ολογράφως: εκατο είκοσι τρεις χιλιάδες τετρακόσια πενήντα έξι ευρω και εβδομήντα οκτώ λεπτά. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο σε διάφορες εφαρμογές, όπως επιταγές, μισθοδοσίες, λογιστικά κλπ. Ψάχνοντας βρήκα αρκετές μακροεντολές αλλά είναι για excel, και δεν ξέρω πως να τις χρησιμοποιήσω στο openoffice. Ευχαριστώ

Αν θέλεις, έχω κάτι υπόψιν μου. Αλλά και γω τα μετέτρεψα από vbasic.