Η Γαλλική αστυνομία "μεταναστεύει" στο Linux

marlene | Σάβ, 02/02/2008 - 01:01 | 2' | 3

Η Γαλλική Αστυνομία μεταναστεύει εξ' ολοκλήρου στο Linux και γίνεται μία από τις μεγαλύτερες κρατικές υπηρεσίες παγκοσμίως που κάνει μία τέτοια μετάβαση. Η μετάβαση αυτή ξεκίνησε το 2005 όταν η Γαλλική αστυνομία εγκατέλειψε, αρχικά, την σουίτα γραφείου της MS για να περάσει στο Open Office ενώ το 2006 εγκατέλειψε επίσης και τα κλειστού κώδικα IE και Outlook για να περάσει στον Firefox και Thunderbird αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον τεχνικό υπεύθυνο της γαλλικής αστυνομίας Nicolas Geraud, κάθε υπολογιστής που θα αντικαθίσταται θα λειτουργεί από εδώ και στο εξής με Ubuntu, ενώ στόχος είναι να μεταβούν σε αυτό 12-15.000 υπολογιστές στα επόμενα 4 χρόνια έτσι ώστε όλοι οι υπολογιστές να χρησιμοποιουν linux μέχρι το 2013. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το linux είναι το καλύτερο από από όλα τα υπάρχοντα λειτουργικά αυτή τη στιγμή, ενώ η μετάβαση αυτή θα μειώσει την εξάρτηση της Γαλλικής Αστυνομίας από την MS μειώνοντας παράλληλα το κόστος εγκατάστασης και συντήρησης στο ένα τρίτο.

http://www.physorg.com/news120930030.html

Δώσε αστέρια!
Σχόλια

Αγαπητη, Κα marlene.

παιρνω το θαρρος να σας γραψω, φοβουμενος για τις συνεπειες τις οποιες θα εχει το ανωτερω σημειωμα σας, για τους εξαιρετους γαλλους αστυνομικους.

Κατ αρχας να τονισω, οτι ειδησεις αυτου του τυπου και περιεχομενου, πληθαινουν το τελευταιο διαστημα, σε σημειο που να μην θεωρουνται πλεον "ειδηση". Η πραγματικη ειδηση θα ειναι οταν καποιος οργανισμος (μετα απο σκεψη και ερευνα, οχι ... ετσι, περασει στην microsoft και τα εξαιρετα προιοντα της).

Ο λογος ομως για τον οποιο αποφασισα να σας γραψω, ειναι αλλος.

Θα πρεπει, νομιζω, στις δυσκολες εποχες που ζουμε, να προσεχουμε λιγο τα γραφομενα μας.
Πως αλλοιως να εκλαβω, αυτο το "η γαλλικη αστυνομια ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΕΙ"
Καταλαβαινεται, αγαπητη marlene, τι κινδυνους κρυβει αυτη η διατυπωση για ολους τους εξαιρετους επαναλαμβανω, Γαλλους αστυνομικους, αν πεσει στην αντιληψη του αξιοτιμου Κου (με κεφαλαιο Καπα) Σαρκοζι? (η μεταναστευση βλεπετε δεν ειναι το αγαπημενο του σημειο).

Περιμενοντας ανταποκριση στο αιτημα μου,

ειλικρινα δικος σας, alfisti.

the hamster's is out there

Pardon???

Από ότι ακόυω ο κος. Σαρκοζί δεν είναι και στα πολύ πάνω του αυτήν την περίοδο.

Άκουσα δε, ότι υπέγραψε και αυτός μία "στρατηγική" συμφωνία με την Microsoft.Πιστεύω πως επειδή οι γάλλοι δεν είναι σαν και εμάς ώστε να ανέχονται τέτοια είδους "στρατηγικές" συμφωνίες, ( όπως είναι εμφανές ούτε καν οι Γάλλοι μπάτσοι !) τον βλέπω να τον "μεταναστεύουν" σύντομα στο σπίτι του ( κάτι που βέβαια θα έπρεπε να είχαμε κάνει και εμείς για πολύ σοβαρότερους λόγους στους δικούς μας πολιτικούς - αν και αυτό είναι θέμα για άλλο thread).

Τι να πεις και τι να περιμένεις marlene από μια χώρα που από το πρωί
ως το βράδυ ασχολείται με την κυρία που πιάστηκε γονυπετής
π*@ληχούσα αντί για τα σοβαρά προβλήματα της Ελλάδας.

Και αυτό ισχύει για όλα τα κόμματα.