Αναζήτηση repos για Synaptic

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Κυρ, 01/13/2008 - 23:26 | 2' | 3

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε την ύπαρξη κάποιου search engine ή τέλος πάντων κάτι βοηθητικό στον να αναζητώ third-party αποθετήρια για εφαρμογές που δεν περιέχονται στα επίσημα αποθετήρια μιας διανομής.

Η δύναμη του Synaptic είναι γνωστή αλλά πολλές φορές ξοδεύω απίστευτα πολύ χρόνο στην αναζήτηση της κατάλληλης εντολής που χρειάζεται να εισάγω για πρόσβαση σε εφαρμογές τρίτων. Υπάρχουν πολλές αξιόλογες τέτοιες εφαρμογές (third-party) αλλά ακόμα και τα αντίστοιχα επίσημα site των εφαρμογών δεν αναφέρουν άμεσα ή ευδιάκριτα πολλές φορές τι θα πρέπει να εισάγω στο Synaptic.

Γνωρίζετε λοιπόν αν υπάρχει κάποιος τρόπος π.χ. να εισάγω το όνομα μιας εφαρμογής (AWN), να επιλέγω το όνομα (Ubuntu) και την έκδοση (Gutsy) της διανομής μου και να παίρνω σαν απάντηση π.χ:

deb http://download.tuxfamily.org/syzygy42 gutsy avant-window-navigator     

Ευχαριστώ!

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Το φαντάζεσαι να υπήρχε κάτι τέτοιο; Μηχανή αναζήτησης για repos... Τι σκέφτηκες άνθρωπε μου... Να σε ακούσει η google να το κάνει service με τη μία. 

Ή ακόμα καλλίτερα να με ακούσει ο Linus Torvalds και να ενσωματώσει ένα search button στο ίδιο το Synaptic Manager! ;-)

Βάζοντας τα αστεία στην άκρη, πραγματικά δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί κάτι τέτοιο αρκεί να υπάρξει ένα κοινό σύστημα δημοσίευσης αυτών των πληροφοριών. Έτσι θα είναι ακόμα ποιο εύκολη και η ανάκτηση αυτών από εφαρμογές ή search engines.

Και μιλάμε για κάτι πολύ χρήσιμο και βολικό.

Ακόμα και ένα wiki θα βοηθούσε όπου εμείς οι χρήστες θα μπορούσαμε λίγο λίγο να δημιουργήσουμε μια λίστα με third-party αποθετήρια και να τα συντηρούμε και αναβαθμίζουμε.

μπα, για μένα η ιδανική λύση είναι το Google. Να γράφεις

someapp for opensuse (ή ubuntu ή κάτι άλλο)

και να σου βγάζει κατευθείαν

"Click here to Install"

όπως τώρα σου βγάζει εικόνες όταν ψάχνεις για κάτι γνωστό.

Θα κάνεις κλικ, και τέλος. Ανεξάρτητα διανομής.

Φαντασία....