Απέρριψε το Ευρωκοινοβούλιο τους περιορισμούς στην προσβαση στο Internet

Vasilis_F | Πέμ, 05/07/2009 - 11:54 | 1' | 3

Η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου στην πρόταση για περιορισμούς στο internet. Με λίγα λόγια ψηφίστηκε διάταξη που

απαγορεύει τους περιορισμούς στην πρόσβαση στο internet. Η απόφαση ψηφίστηκε με ψήφους 407 υπέρ, 57 κατά.

Πάλι καλά!!

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1011163&lngDtrID=252

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

 

Παλι καλα δεν λες τιποτα φιλε μου.............μονο το νετ μας εμεινε και αυτο πηγαν να μας το φανε!!!!!!

Αντε να δουμε ποτε θα ξαναβγει κατιι παρομοιο!!!!!!!!!!!

=============================

Sabayon 4!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [img=http://www.danasoft.com/sig/andreastux485157.jpg][/img]

ναι οντως το ψηφισμα αποτελει τρελη σφαλιαρα σε κατι νεοφωτιστους τυπους σαν το Σαρκοζυ (aka ο Σαλονικιος) και τον Καραμανλη που τωρα τελευταια μην ξεροντας με τί να ασχοληθουν για να περασει η μερα, τα ειχανε βαλει με τα peer 2 peer δικτυα, την αδιαμεσολαβιτη ενημερωση απο ανοιχτα δικτυα ενημερωσης και τους μπλογκερς, ενω ταυτοχρονα κλεινανε ζημιογονες συμφωνιες Μιζας με την m$.Πλεον ο τιτλος "Καρπαζοεισπρακτορας" γινεται επισημος και για τους δυο πολιτους και με την βουλα του ευρωκοινοβουλιου.

Παραταυτα ομως, υπαρχει ενα ακομη σημειο το οποιο στη πρωτη αναγνωση του νομου πριν απο καιρο ειχε απορριφθει ενω στην τωρινη αναγνωση εχει περασει και  εσκεμμενα δεν ειναι πληρως αποσαφινησμενο. Αφορα στην ευχερεια της εκαστοτε δικαστικης εξουσιας -σε κρατικο επιπεδο- να αποφασιζει για το αν ειναι νομιμος ή παρανομος ο τυχον περιορισμος-απαγορευση προσβασης στο διαδικτυο που προκαλειται ειτε απο παροχους ιντερνετ ή ακομη και απο το ιδιο το κρατος αμεσα ή εμμεσα (για παραδειγμα μπορω ανετα να φανταστω εναν νεο νομο που θα αφορα το πλαισιο λειτουργιας των παροχων και που θα ειναι ουσιαστικα ρητρα ευθηνης για τους παροχους υποχρεονωντας τους κατω απο ορισμενες συνθηκες να διακοπτουν την συνδεση)....Βεβαια τετοια νομικα τερτιπια καταληγουν στα δικαστηρια και η αποφαση δικαιωνει συνηθως τους χρηστες, ομως η ζημια θα εχει ηδη γινει.

Ακομη χειροτερα η εν λογω παραγραφος προφασιζεται το εθνικο συμφερον και τον εθνικο κινδυνο του εν λογω κρατους-μελους....με οτι μπορει να σημαινει κατι τετοιο....

Παραθετω:

Remaining open issue: No restrictions on access to services without prior ruling by judicial authorities
 
Parliament reinstated by 407 votes in favour with 57 votes against and 171 abstentions a first-reading amendment saying that "no restriction may be imposed on the fundamental rights and freedoms of end users, without a prior ruling by the judicial authorities (...) save when public security is threatened".
 
Council had rejected this amendment in first-reading.

 πηγη: ευρωπαικο κοινοβουλιο

Για να το πουμε με απλα λογια στην ελληνικη γλωσσα, θα αποφασιζει ο Σανιδας για το αν ηταν νομιμη η αποφαση του ταδε υπουργου δημοσιας ταξης (βλ.Μαρκογιαννακης, Πολυδωρας, Παυλοπουλος κτλ) να αρει την απροσκοπτη προσβαση του συνολου ή μερους των πολιτων στο διαδικτυο!!!!!

και ο νοων νοειτο ..

 

Α τους κεραταδες!!!!!!!!!! Δηλαδη μπορουν ακομα να μας γαμ..........

ΕΕεε δεν γινεται αυτο το πραγμα........

Δηλαδη θα μπορει για παραδειγμα ο οτε να μου καψει την συνδεση αμα κατεβαζω απο torrent καμια 10 διανομες ταυτοχρονα???????

Θα σκασω αμα γινει κατι τετοιο.........

//Στο 10 διανομες μπορεις να βαλεις διαφορα καλουδια!!!!

=============================

Sabayon 4!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [img=http://www.danasoft.com/sig/andreastux485157.jpg][/img]