Τα νέα κόλπα που φέρνει το VirtualBox 6.0

dimitris | Παρ, 01/04/2019 - 10:40 | 4'

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, η Oracle κυκλοφόρησε τη νέα έκδοση 6.0 του VirtualBox, του ανοιχτού κώδικα λογισμικού virtualization για Linux, Windows, MacOS και Solaris. H νέα έκδοση έφερε μια σειρά από σημαντικές ενημερώσεις όπως θα δούμε παρακάτω.

Ένα από τα πρώτα που παρατηρούμε στο VirtualBox 6 είναι το λιτό και καθαρό περιβάλλον. Το user interface έχει αλλάξει αισθητικά και η Oracle υποστηρίζει ότι τώρα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε στιγμιότυπα, αρχεία καταγραφής, δίσκους κ.λπ. με πιο... διαισθητικό τρόπο. Δηλαδή, πριν δεν κάναμε τη δουλειά μας; Τέλος πάντων...

virtualbox 6

Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε το File Manager σε μια εικονική μηχανή που «τρέχει» από το Μενού > Machine > File Manager. Αυτός ο διαχειριστής αρχείων μας επιτρέπει να αντιγράφουμε/μεταφέρουμε αρχεία μεταξύ host και guest συστημάτων...

Αλλες νέες λειτουργίες στο VirtualBox 6.0

Υπάρχει μια βελτίωση στο HiDPI και την υποστήριξη κλιμάκωσης. Το περιβάλλον εργασίας χρήστη είναι απλούστερο στη χρήση, με καλύτερη ανίχνευση οθόνης και μεγαλύτερη ευκολία στη δημιουργία εικονικών μηχανών.

Το VirtualBox 6 έρχεται με υποστήριξη για την εξαγωγή εικονικών μηχανών στην Oracle Cloud Infrastructure.

Υπάρχει υποστήριξη για τρισδιάστατα γραφικά για Windows guests (γκρρρρ). Για Solaris και Linux υπάρχει μόνο ως emulation VMSVGA (3D συσκευές γραφικών)

Έχουμε ακόμα ένα νέο εργαλείο το vboxing-mount το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο των δίσκων των VMs.

Πρόσθετη υποστήριξη για το Hyper-V σε Windows host για βελτίωση της απόδοσης.

Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές του VirtualBox 6 είναι η υποστήριξή του για τον πυρήνα του Linux 4.20.

Το VirtualBox 6.0.0 διαθέτει βελτιωμένη εγγραφή ήχου και βίντεο που τώρα μπορεί να ενεργοποιηθεί ξεχωριστά.

Άλλες βελτιώσεις και διορθώσεις περιλαμβάνουν την εξομοίωση σειριακής θύρας, τις διορθώσεις εγκατάστασης για το Solaris, βελτιώσεις επιδόσεων σε κοινόχρηστους φακέλους, διορθώσεις BIOS, επιδιόρθωση για δημιουργία vboxvideo σε πρότυπο πυρήνα EL 7.6 για Linux και πολλά άλλα που μπορείτε να βρείτε στο Changelog.

Κατεβάστε το VirtualBox 6.0

Μπορείτε να κατεβάσετε το VirtualBox 6.0 από τη σελίδα της Oracle. Όπως πάντα, υπάρχουν διαθέσιμα binary αρχεία για Debian / Ubuntu και άλλες διανομές Linux.

https://www.virtualbox.org/wiki/Linux_Downloads

Δώσε αστέρια!

MO: 3.9 (ψήφοι: 8)