Μάθετε κιθάρα με το TuxGuitar [βίντεο]

dimitris | Παρ, 07/20/2018 - 22:59 | 5'

To TuxGuitar είναι ένας επεξεργαστής ταμπλατούρας αλλά και player που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού ερασιτέχνη (και μη) κιθαρίστα. Aκόμα κι αν δεν θέλετε έναν επεξεργαστή για να γράφετε τη μουσική σας, το TuxGuitar αξίζει και σαν player από μόνο του.

Με δεδομένο ότι το Guitar Pro της Arobas Music είναι ο ηγέτης σε αυτήν την κατηγορία εφαρμογών, όλα τα υπόλοιπα προγράμματα προσπαθούν να είναι συμβατά με την τεράστια βιβλιοθήκη από ταμπλατούρες που είναι διαθέσιμη για Guitar Pro. Έτσι και το TuxGuitar υποστηρίζει τα αρχεία που έχουν δημιουργηθεί με τις τελευταίες εκδόσεις του Guitar Pro, αρχεία που μπορείτε να βρείτε σε όλο το Διαδίκτυο -- δείτε για παράδειγμα το GuitarProTabs. Αν και ίσως να χρειάζεστε άδεια για να χρησιμοποιήσετε την εκάστοτε μουσική.

Ως επεξεργαστής, το TuxGuitar δίνει έναν εύκολο τρόπο για τη συγγραφή ταμπλατούρας μέσω πληκτρολόγιου, καθώς και εκτεταμένες επιλογές για διακόσμηση της παρτιτούρας με slides, hammer-ons κλπ. Επιπλέον, μπορεί να διαχειριστεί διακυμάνσεις στο τέμπo και τις τυπικές σημειώσεις για τα μέτρα. Η αναλυτική τεκμηρίωση της εφαρμογής καλύπτει την επεξεργασία με κάθε λεπτομέρεια, ενώ εισάγει τους αρχάριους στα βασικά της μουσικής θεωρίας.

Ανεξάρτητα του πως θα εισάγετε το κομμάτι στο PC σας, η αναπαραγωγή είναι χρήσιμη στη σύνθεση για να ακούτε τα διάφορα “περάσματα”, αλλά ακόμα πιο χρήσιμη σε όποιον θέλει να μάθει ένα καινούριο κομμάτι. Εξορισμού, το TuxGuitar προβάλλει την παρτιτούρα και την ταμπλατούρα, με τις νότες να τονίζονται όταν αναπαράγονται. Εάν θέλετε, μπορείτε να δείτε τις νότες σε κλαβιέ αλλά και στην ταστιέρα, όπως στο στιγμιότυπο.  

Μάθετε κιθάρα με το TuxGuitar
Εκτός από ταμπλατούρα και παρτιτούρα, το TuxGuitar προβάλλει και κλαβιέ και ταστιέρα για να βοηθήσει τους αρχάριους να μάθουν γρήγορα τα νέα κομμάτια.

Εκτός από κιθάρα, το TuxGuitar υποστηρίζει και αρκετά άλλα όργανα, όπως πιάνο, τσέλο, φυσαρμόνικα, βιολί κλπ, που μπορείτε να δείτε επίσης στην ταστιέρα αν θέλετε να μάθετε το πως "δένουν" στο εκάστοτε κομμάτι ή σαν βάση για αυτοσχεδιασμό.

Με λίγα λόγια, το TuxGuitar προσφέρει μινιμαλισμό, άψογη λειτουργικότητα και δυνατότητα εισαγωγής/εξαγωγής σε MIDI και MusiXML, υποστηρίζει εξαγωγή σε LilyPond, και διαθέτει εργαλεία λεπτομερούς επεξεργασίας χωρίς να χάνει τον βασικό του στόχο ή να περιπλέκει το περιβάλλον. Και είναι "συμβατό" με Guitar Pro,

Η πιο πρόσφατη έκδοση του TuxGuitar ειναι διαθέσιμη από την ιστοσελίδα του project σε εκτελέσιμη μορφή για κάθε Linux διανομή (32 και 64bit) ενώ υπάρχουν και deb πακέτα για Ubuntu. Το πρόγραμμα έχει γραφτεί σε Java, οπότε θα χρειαστεί να έχετε εγκαταστήσει κάποιο Java Runtime. Αν επιλέξετε να κατεβάσετε τα binary αρχεία, απλά αποσυμπιέστε το tarball

tar zxfv tuxguitar-1.5.1-linux-x86_64.tar.gz

και μετά τρέξτε το αρχείο tuxguitar.sh:

./tuxguitar.sh

Δείτε ένα βίντεο το TuxGuitar εν δράσει, με metallica...

Δείτε τεκμηρίωση και ακόμα περισσότερα στην ιστοσελίδα: www.tuxguitar.com.ar

 

 

Δώσε αστέρια!

MO: 4.3 (ψήφοι: 11)