Conky Manager - Πανέμορφες και έτοιμες δημιουργίες Conky για αρχάριους και όχι μόνο!

dsyrmalis | Τρί, 01/07/2014 - 20:48 | 5' | 1

Πολλοί είναι οι χρήστες που εντυπωσιάζονται απο τις δημιουργίες πανέμορφων Conky themes απο διάφορους χρήστες. Ειδικά οι αρχάριοι όμως απογοητεύονται αφού μόλις πάνε να δημιουργήσουν κάτι ανάλογα μπερδέυονται με τα αρχεία ρυθμίσεων του Conky αλλά και με τις ιδιαιτερότητες που έχει κάθε διαφορετικό περιβάλλον εργασίας.

Μια εφαρμογή που κάνει τα πράγματα ευκολότερα είναι το Conky Control που έρχεται με το Linux Voyager. Φαίνεται όμως πως υπάρχει μια ακόμα εφαρμογή που μάλλον την ξεπερνά αφού προσφέρει περισσότερες δυνατότητες και τρέχει ευκολότερα σε περισσότερες διανομές. Αναφερόμαστε φυσικά στο Conky Manager.

Ας δούμε όμως και μερικά απο τα χαρακτηριστικά της:

  • Δίνει τη δυνατότητα προεπισκόπισης της κάθε δημιουργίας ώστε να αποφασίσουμε αν μας αρέσει αλλά και να δούμε πως "δένει" με το περιβάλλον εργασίας μας
  • Μπορούμε να τροποποιήσουμε κάθε θέμα αλλά και να το σταματήσουμε επιλέγοντας Kill Conky
  • Μπορούμε να εισάγουμε με ευκολία και άλλα έτοιμα πακέτα με Themes.

Ας δούμε όμως και την εγκατάσταση του:

Για το Ubuntu και τα παράγωγα του απο την έκδοση 12.04 εως και την 13.10 χρειάζεται να δώσουμε τις εξής εντολές στο τερματικό μας:
sudo apt-add-repository -y ppa:teejee2008/ppa

sudo apt-get update

sudo apt-get install conky-manager

*Πληροφοριακά  δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα με την τελευταία έκδοση του Linux Mint σε περιβάλλον Cinnamon.

Οι φίλοι του Debian θα χρειαστεί να κατεβάσουν τα .deb πακέτα απο το εδώ.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και στο Arch Linux μέσω του AUR και το μόνο που χρειάζεται είναι να δώσουν την εντολή yaourt -S conky-manager-bzr. Τα αρχείο tarball υπάρχει εδώ: https://aur.archlinux.org/packages/conky-manager-bzr/

Το αμέσως επόμενο βήμα που θα πρέπει να κάνουμε είναι να εγκαταστήσουμε επιπλέον δημιουργίες αφού η εφαρμογή έρχεται εξ ορισμού με λίγες. Ένα τέτοιο πακέτο που η εγκατάσταση του γίνεται με την ευκολία ενός κλικ είναι το Deluxe Conky Theme Pack του Jesse Avalos. Θα το κατεβάσουμε κάνοντας κλικ εδώ.   Να σημειώσουμε πως τα έτοιμα πακέτα με themes έχουν την κατάληξη .cmtp.7z.

Αμέσως μετά δεν έχουμε παρα να ξεκινήσουμε τους πειραματισμούς μας με την εφαρμογή έχοντας όμως υπόψη πως δεν θα πρέπει να ψάχνουμε για το αρχείο .conkyrc αλλά για το conky-manager, το .conky και το .Conky.

Κάποια themes είναι μάλιστα πολύπλοκα και περιέχουν παραπάνω απο ένα αρχείο ρυθμίσεων. Για παράδειγμα στο theme clock-weather για να έχουμε τον καιρό της Αθήνας χρειάστηκε η επέμβαση στο script wunderground στο φάκελο conky_wunderground2. Η αλλαγή που χρειάστηκε ήταν η εξής:

wget -O $HOME/.conky/conky_wunderground2/ics http://ical.wunderground.com/auto/ical/global/stations/16716.ics?units=metric

Το αποτέλεσμα ήταν να δούμε στο αρχείο ics τα νέα δεδομένα:
BEGIN:VCALENDAR
PRODID:-//Weather Underground Inc//Wunder Weather Calendar//EN
X-WR-CALNAME:Athens\, Greece Weather - By Weather Underground
X-WR-TIMEZONE:Europe/Athens
VERSION:2.0
CALSCALE:GREGORIAN
METHOD:PUBLISH
BEGIN:VEVENT
SEQUENCE:1
CLASS:PUBLIC
CREATED:20140107T000000Z
LAST-MODIFIED:20140107T000000Z
GEO:37.90000153;23.72999954
UID:1389096000-0-0
DTSTAMP:20140107T120000Z
DTSTART;VALUE=DATE:20140107
DESCRIPTION:Tuesday - Rain. High 16 C Wind SSE 28 km/h. Chance of precipitation 60%.\nTuesday Night - Chance of Rain. Low 10 C  Wind NNE  10 km/h.Chance of precipitation 40%.
LOCATION:Athens\, Greece
STATUS:CONFIRMED
SUMMARY:Rain 16C / 10C

Όσοι ενδιαφέρονται για το ζήτημα του Conky μπορούν να ρίξουν και μια ματιά σε παλαιότερα άρθρα του linuxinsider.gr για το ζήτημα:

Δώσε αστέρια!

MO: 5 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

Δουλεύει επίσης και για ubuntu 14.04LTS που το δοκίμασα μόλις τώρα. Πανέμορφο το αποτέλεσμα. Δεν έχω ψάξει αρκετά τον manager αλλά έχει αρκετές επιλογές.

 

ΥΓ για πιθανή απεγκατάσταση η εντολή είναι :

sudo apt-get remove conky-manager