Guma: Εξάσκηση των μαθητών του Δημοτικού στις αριθμητικές πράξεις

dimitris | Παρ, 11/01/2013 - 14:50 | 2'

To Guma είναι μια δωρεάν εκπαιδευτική εφαρμογή ελευθέρου λογισμικού όπου επιτρέπει στους μαθητές του δημοτικού να εξασκούνται στις πράξεις: πρόσθεσης, πολλαπλασιασμού, διαίρεσης και αφαίρεσης φυσικών αριθμών.

Η εφαρμογή έχει σαν σκοπό αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς δημοτικών σχολείων. Εμφανίζει τυχαίες πράξεις βάση κάποιων παραμέτρων και ο μαθητής καλείται να βρει το αποτέλεσμα αυτών. Σε περίπτωση λάθους υπάρχει η δυνατότητα να δείξει στον μαθητή πως γίνεται βήμα βήμα όπως θα γινόταν στο χαρτί.

Το Guma έχει αναπτυχθεί σε Java από τον Δημήτρη Δεσύλλα, φοιτητή του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Στερεάς Ελλάδας (πρώην Τει Λαμίας) στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και μπορείτε να την βρείτε στο http://sourceforge.net/projects/guma-efs.

Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί μια κοινότητα προκειμένου να συμμετέχουν και άλλα άτομα στην ανάπτυξη και την προώθηση της εφαρμογής. Η κοινότητα βρίσκεται στο https://plus.google.com/communities/104408891782584553540 και καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν.

Για το Guma διοργανώνεται ένα event στο hackerspace (Αμπατιέλου 11 Αθήνα 3 Στενά Νότια του Σταθμού ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθέριος). Πληροφορίες σχετικά με το event βρίσκονται στο http://hackerspace.gr/wiki/Guma-1 .

Δώσε αστέρια!

MO: 5 (ψήφοι: 1)