SimplyMepis 11.0

dsyrmalis | Τρί, 05/10/2011 - 06:05 | 1' | 2



Το SimplyMepis δημιουργήθηκε απο το "βετεράνο" της Silicon Valley, Warren Woodford. Η διανομή έχει ως βάση της το Debian αλλά προσφέρει ευκολότερη εγκατάσταση και γενικότερα είναι πιο φιλική για τους αρχάριους. Το βασικό περιβάλλον εργασίας του SimplyMepis 11 είναι το KDΕ 4.5.1 και ο πυρήνας του ο 2.6.36.4. Σε αντίθεση με τη μητρική διανομή δεν απουσιάζει η τελευταία έκδοση του Firefox (4.0.1) όπως και το LibreOffice 3.3. Επίσης, χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης επιπλεόν αποθετηρίων, η διανομή διαθέτει και επιπλέον δημοφιλή προγράμματα όπως το Skype και το Dropbox. Κυκλοφορεί τόσο σε εκδόσεις 32 όσο και 64 bit.

Ιστοσελίδα: http://www.mepis.org/
Λήψη: http://www.mepis.org/mirrors

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Πάει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που δοκίμασα το Mepis. Με είχε παρακινήσει νομίζω τότε το λογότυπο με την πυραμίδα! :) Δεν με είχε συγκινήσει τότε - αν και νομίζω τότε δεν βασιζόταν στο Debian (ή μήπως όχι;).

Να σημειώσω πάντως ότι το Mepis βασίζεται στo stable κλάδο του Debian, δηλαδή στο Squeeze, και γι' αυτό κληρονομεί τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του: σταθερά αν και κάπως «παλιά» πακέτα.  Το καλό ειναι ότι προσθέτουν τα δικά τους πακέτα σε πολλές περιπτώσεις. Γι' αυτό βλέπεις Firefox 4, LibreOffice 3.3 κλπ. Αυτά νομίζω δεν πρόκειται να τα δεις στο Debian Squeeze.

Για κάποιον που θέλει ένα εύκολο στην εγκατάστααση Debian, το Mepis είναι καλή περίπτωση.

Μέχρι τώρα μου έχει αφήσει καλές εντυπώσεις. Συμπαθητικό artwork, συντομεύσεις όσων εργαλείων χρειάζεται ο χρήστης στην επιφάνεια εργασίας, μαζί με ένα αναλυτικό manual. Γενικότερα είναι ένα πιο φιλικό Debian με ελαφρώς πιο φρέσκα πακέτα. Για αρχάριους που προτιμούν το KDE έναντι του Gnome, είναι μια πολύ καλή λύση. Δεσμέυομαι και για παρουσίαση ενός άλλου μέλους της οικογένειας Mepis που φτιάχνεται στην Ελλάδα και με εξέπληξε ευχάριστα.