PeaZip: συμπιέζει και αποσυμπιέζει τα πάντα

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Δευ, 02/14/2011 - 09:06 | 2' | 3

Το PeaZip είναι ένα εργαλείο για συμπίεση και αποσυμπίεση αρχείων: εικόνες, κώδικας, έγγραφα και ότι άλλο έχετε στον υπολογιστή σας. Φυσικά, στο Linux θα βρείτε πολλές τέτοιες εφαρμογές: tar, gzip, zip, rar, κοκ, αλλά το PeaZip έχει τα δικά του πλεονεκτήματα.

 

Το "υπερατού" του PeaZip είναι η πληθώρα των formats που υποστηρίζει: 7Z, ARC, BZ2, GZ, *PAQ, PEA, QUAD/BALZ, TAR, UPX, ZIP για συμπίεση/αποσυμπίεση και πολλά περισσότερα για αποσυμπίεση μόνο: ACE, ARJ, DMG, ISO, LHA, RAR, UDF κλπ συμπεριλαμβανομένων και των κλειστών CAB των Windows που σε κάποιους είναι χρήσιμα. Φυσικά το PEA είναι το δικό του format, και το βασικό χαρακτηριστικό του είναι η κρυπτογράφηση των συμπιεσμένων. 
 

Το PeaZip είναι γραμμένο σε FreePascal και το ενδιαφέρον είναι ότι υποστηρίζει τόσο Qt όσο και GTK+ για γραφικό περιβάλλον. Στο website του PeaZip θα βρείτε πακέτα DEB και RPM τόσο για Qt όσο και για GTK+. Οι χρήστες openSUSE θα βρουν έτοιμα πακέτα του PeaZip στα αποθετήρια. Υπάρχουν επίσης πακέτα για Mandriva, Slax και Puppy...

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια