SoundConverter: μετατρέψτε τα αρχεία μουσικής σας σε ότι format θέλετε!

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Τετ, 02/02/2011 - 09:17 | 2' | 3

Tο SoundConverter είναι μια εφαρμογή σχεδιασμένη για να κάνετε ένα και μόνο πράγμα:  να μετατρέπετε αρχεία μουσικής οποιουδήποτε σχεδόν format σε OGG, MP3, FLAC ή WAV.  


 Στο SoundConverter δεν θα βρείτε άχρηστα χαρακτηριστικά ή λειτουργίες. Μόλις το τρέξετε, κάντε απευθείας κλικ στο Preferences στο μενού Edit, για να ρυθμίσετε βασικές επιλογές. Επιλέξτε ένα φάκελο για να εξάγετε τα αρχεία, και το αν θέλετε να δημιουργούνται υποφάκελοι με το όνομα του καλλιτέχνη ή του αλμπουμ. Εκεί μπορείτε επίσης να ορίσετε ποιες αλλαγές θέλετε να κάνετε στο όνομα του αρχείου και το αν θα διαγράφονται τα αρχικά αρχεία. Τέλος, καθορίστε το format των τελικών αρχείων (WAV, FLAC, MP3 ή OGG), και την ποιότητα τους.


 

Στη συνέχεια, μένει μόνο να επιλέξετε τα αρχεία που θέλετε να μετατρέψετε, με το κουμπί Add Folder ή Add File. Τέλος, να κάνετε κλικ στο κουμπί «Convert». Θα εμφανιστεί μια μπάρα για να βλέπετε την πρόοδο της μετατροπής, και αν θέλετε να σταματήσετε προσωρινά την κωδικοποίηση.



Για την ανάγνωση και επεξεργασία των αρχείων, το SoundConverter βασίζεται στο GStreamer και τα πολυπληθή plugins του. Θα το βρείτε στα αποθετήρια του Fedora, του Debian και του openSUSE. Εναλλακτικά μπορείτε να το κατεβάσετε και το κάνετε compile αρκεί να έχετε τις βιβλιοθήκες gstreamer, gtk, gnome-python και PyGTK.


Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Και οχι μονο....μπορει και να μετατρεπει=εξαγει ηχο απο αλλα αρχεια που εχουν ηχο και εικονα μαζυ π.χ.flv mp4 avi κ.λ.π.....εγω ετσι μετατρεπω τα flv σε ogg ,mp3 κ.ο.κ

Ο απόλυτος converter είναι ο Mobile Media Convert της miksoft.
Φυσικά είναι open source.
Μετατρέπει σχεδόν τα πάντα από ήχο και εικόνα, επίσης ενσωματώνει υπότιτλους στα video αλλά και να τα κάνεις trim αν θες κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι.
Δουλεύει και ως youtube downloader.
 http://www.miksoft.net/mobileMediaConverter.htm