Slackel Live 6.0 openbox

djemos | Κυρ, 04/13/2014 - 14:40 | 8'

Το Slackel Live Openbox 6.0 περιλαμβάνει τo πυρήνα 3.10.30 και τις τελευταίες ενημερώσεις από την «τρέχουσα» έκδοση  του Slackware. Το Slackel είναι βασισμένο στο Slackware και Salix.

Διανέμεται ως δύο isohybrid live CD εικόνες ISO, μία για κάθε μία από τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες hardware (64-bit και 32-bit). Μπορούν να καούν εύκολα σε κενό CD RW, καθώς και να γραφούν σε USB stick 1GB ή μεγαλύτερο.

Αυτά ονομάζονται bootable μέσα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος σε λειτουργία ζωντανής προβολής, χωρίς να εγκαταστήσετε τίποτα στον υπολογιστή σας, ή να το εγκαταστήσετε σε μια τοπική μονάδα δίσκου.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι εκκίνησης για να επιλέξετε: όπως η λειτουργία γραφικών, persistence λειτουργία, χωρίς ACPI, χωρίς SWAP, ή σε γραμμή εντολών. Υποστηριζόμενες γλώσσες περιλαμβάνουν αγγλικά (προεπιλογή), Ισπανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ελληνικά, Τσέχικα, Dansk, Γερμανικά, Ιαπωνικά , ουγγρικά, πολωνικά, ολλανδικά και πορτογαλικά.

Όπως αναφέρθηκε, η εκκίνηση στο γραφικό περιβάλλον περιλαμβάνει τον ελαφρύ διαχειριστή παραθύρων Openbox και η επιφάνεια εργασίας αποτελείται από ένα ενιαίο, διαφανές πάνελ που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης.

Από αυτή την κάτω γραμμή εργασιών, οι χρήστες μπορούν εύκολα και γρήγορα να έχουν πρόσβαση στο κύριο μενού, να εκκινήσουν εφαρμογές, να αλληλεπιδρούν με τα προγράμματα που εκτελούνται και την περιοχή του δίσκου του συστήματος, καθώς και να κάνουν εναλλαγή ανάμεσα σε εικονικές επιφάνειες εργασίας.

Οι προεπιλεγμένες εφαρμογές περιλαμβάνουν το πρόγραμμα Exaile αναπαραγωγής ήχου, το ISO Master CD/DVD, τον Whaaw! media player, το Asunder audio CD ripper, το Geany IDE, το πρόγραμμα Viewnior προβολής εικόνων, τον e-mail client Claws Mail, το διαχειριστή κατατμήσεων Gparted, το εργαλείο μεταφοράς αρχείων gFTP και τον Midori web browser.

Επιπλέον, έρχεται με το Pidgin πολλαπλών πρωτοκόλλων instant messenger, το πελάτη απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας Remmina, το  Transmission torrent downloader, το διαχειριστή του δικτύου Wicd, τον επεξεργαστή κειμένου AbiWord, το υπολογιστικό φύλλο Gnumeric editor, τον διαχειριστή αρχείων SpaceFM, και πολλά άλλα μικρά, αλλά χρήσιμα utilities.

Συνολικά, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την έκδοση Openbox του Slackel Linux μπορείτε να την κατεβάσετε και να την χρησιμοποιήσετε. Μπορεί να τρέξει σε persistence λειτουργία, επιτρέποντας στους χρήστες να αποθηκεύσουν τα αρχεία ρυθμίσεων και να επαναχρησιμοποιηθεί όποτε θέλετε.

(Ο κωδικός πρόσβασης του root για το live CD είναι "live" default login χρήστης είναι "one" με κωδικό πρόσβασης "one")

Το Slackel Live έχει δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας το εργαλείο Slackware live
Αυτό το εργαλείο έχει αναπτυχθεί περαιτέρω για να υποστηρίξει το πληκτρολόγιο και το setup locale κατά την εκκίνηση, για να προσθέσει τα μενού εκκίνησης και splash εικόνα γραφικού, για να υποστηρίζει την εκκίνηση σε 13 περιοχές και χρονικές ζώνες, για να ορίσετε τον κωδικό πρόσβασης του root, να δημιουργήσετε ένα νέο χρήστη με κωδικό πρόσβασης και αφαιρέστε το live χρήστη, για να ρυθμίσει το πληκτρολόγιο και τις τοπικές ρυθμίσεις, να ρυθμίσει το όνομα του υπολογιστή κλπ κατά την εγκατάσταση στο σκληρό δίσκο.
Τα modules δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας το funionfs.
Υποστηρίζει GPT και(legasy/MBR) διαμορφωμένους δίσκους, UEFI και GSM (legasy/BIOS ) εκκίνηση .
Υποστηρίζει την εγκατάσταση σε USB (frugal εγκατάσταση) έτσι ώστε ο χρήστης μπορεί να εκκινήσει το σύστημα με τις αποθηκευμένες αλλαγές (peristence). Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για να δημιουργήσετε ένα αρχείο peristence.
Το (e)lilo είναι ο bootloader, αν ο χρήστης θέλει να τον εγκαταστήσει. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να ρυθμίσετε το πληκτρολόγιο, locale, ζώνη ώρας, δεδομένου ότι οι αυτά ορίζονται κατά την εκκίνηση επιλέγοντας την αντίστοιχη γλώσσα από τα μενού.

Εγκατάσταση :
Το SLI είναι ένα μινιμαλιστικό και προαιρετικό GUI για να εγκαταστήσετε ή να αντιγράψετε το live σύστημα . Αυτό  περνάει τη διαδικασία εγκατάστασης στο Slackware live εργαλείο που κάνει την πραγματική εγκατάσταση.
Ετσι χρησιμοποίησα τη γλώσσα c (GTK +2) και το glade για τη περαιτέρω ανάπτυξη του sli gui και του Slackware live  bash script, ώστε και τα δυο να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το slackel :
- Προστέθηκε υποστήριξη για τη δημιουργία του κωδικού root στο σύστημα εγκατάστασης
- Προστέθηκε υποστήριξη για τη δημιουργία ενός χρήστη με κωδικό πρόσβασης για είσοδο στο σύστημα εγκατάστασης και διαγραφή του χρήστη "one".
- Προστέθηκε συνδεσιμότητα του GParted partition manager με το gui.
- Προστέθηκε υποστήριξη για τρεις τρόπους εγκατάστασης core (συμπαγής), basic (βασική) και full (πλήρη) λειτουργία  εγκατάστασης.
- Αυτόματη ρύθμιση της τοπικότητας (γλώσσας), πληκτρολογίου, ζώνης ώρας στο εγκατεστημένο σύστημα αφού έχουν ήδη  επιλεγεί από το χρήστη κατά την εκκίνηση από τα μενού.
- Βοήθεια εμφανίζεται ενώ ο χρήστης μετακινεί το ποντίκι στο Gui.
- Προστέθηκε εκκίνηση σε 13 γλώσσες και ζώνες ώρας .

Το SLKBUILD, source code, patches είναι εδώ:
Source code and the patches for Slackware live 0.4
Source code for SLI 1.2  S(slackware,slackel,salix) L(live) I(installer)

 

Κατεβάστε το iso του Slackel live 6.0 openbox χρησιμοποιώντας τους servers του Sourceforge.

Slackel Live Openbox 6.0  (32-bit) image
(size: 656MB, md5: 851f4e0a7b9114b723ded536c1716afd)
Sourceforge: http://sourceforge.net/projects/slackel/files/openbox/slackellive-openbox-6.0-32.iso/download

Slackel Live Openbox 6.0  (64-bit) image
(size: 690MB, md5: 52186c363918a3b04dc30817ee0c454f)
Sourceforge: http://sourceforge.net/projects/slackel/files/openbox/slackellive-openbox-6.0-64.iso/download

screenshots

slackellive

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)