Πρόβλημα με την κωδικοποίηση ελληνικών σε webmail στο Linux Mint 13 XFCE

libredss | Δευ, 10/08/2012 - 17:49 | 2' | 6

Αποφασίσαμε στο γραφείο να στήσουμε Linux Mint 13 XFCE για λόγους καλύτερης (και οικονομικότερης) αξιοποίησης των υπαρχόντων υπολογιστών μας. Μέχρι τώρα όλα καλά, είναι μια πολύ καλή διανομή, αλλά υπάρχει ένα θέμα: τα ελληνικά σε ένα site που χρειαζόμαστε.

Συγκεκριμένα, στο site του webmail του (αλλοδαπού) παρόχου μας. Ενώ στα Windows XP, στα Windows 7 και στο "καθαρό" Ubuntu 12.04 δεν έχουμε πρόβλημα, καθώς τα ελληνικά εμφανίζονται κανονικότατα στον παραλήπτη, στο παρόν μηχάνημα που έχει εγκατασταθεί το Mint εμφανίζονται μόνον ερωτηματικά. Εμφανίζονται ερωτηματικά τόσο στην αποθήκευση του μηνύματος στα απεσταλμένα όσο και στον παραλήπτη. Όσο κι αν "παίξαμε" αλλάζοντας από UTF-8 σε Windows-1253 ή ISO 8859-7, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

Πέρα από το να ρυθμίσουμε τον Thunderbird για το εταιρικό μας email, υπάρχει κάποιος τρόπος για να χρησιμοποιούμε το webmail και να έχουμε σωστά τα ελληνικά με το Linux Mint 13 XFCE; Είναι σαφές ότι υπάρχει κάποιο θέμα με τις ρυθμίσεις που έγιναν ή δεν έγιναν κατά την εγκατάσταση (ξεκαθαρίζω ότι δεν πειράξαμε τίποτα). Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξουμε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!
Σχόλια

Έβαλες την Ελληνική γλώσσα ή το έχεις αφήσει όπως ήταν στην εγκατάσταση(Δλδ.Αγγλικά) ?


Πάντως (γνώμη μου) θα σου έλεγα να έβαζες Lubuntu 12.04 !Όσοι την είχα κανένα πρόβλημα! 

ποιος ειναι ο πάροχος ? και επισης δοκιμασες να τρεξεις  την ελληνική έκδοση του ? ( αυτο μαλλον εννοεί και ο Dimitris  απο πάνω)
επίσης δες σε μηχανή αναζήτησης  για λύση του στυλ  How to ......

hellaspc1]και επισης δοκιμασες να τρεξεις  την ελληνική έκδοση του ? ( αυτο μαλλον εννοεί και ο Dimitris  απο πάνω)
/quote]

Αυτό εννοώ! 

Όχι, δε χρησιμοποιώ την ελληνική έκδοση σε καμία διανομή. Ούτε στο Ubuntu 12.04 που έχω στο σπίτι ούτε πουθενά. Βασικά, ποτέ δε χρησιμοποίησα ελληνική έκδοση σε κανένα λειτουργικό, από επιλογή μου (προβληματικές μεταφράσεις, συχνά με τραγικούς σολοικισμούς και βαρβαρισμούς) και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τα ελληνικά. Αν θέλετε το πιστεύετε, αλλά ακόμα και με το Red Hat 4 δεν είχα πρόβλημα με τα ελληνικά. Μόνο μου έσκασε εδώ. Συνεπώς, δεν είναι θέμα του αν τα μενού τα έχω στα ελληνικά ή στα αγγλικά, αλλά κάποιο ζήτημα στην κωδικοποίηση. Ο πάροχος είναι η Hetzner. Α, παρεμπιπτόντως: όταν έστησα τους λογαριασμούς email στο Thunderbird, το πρόβλημα έπαψε να υπάρχει. Ο Thunderbird χειρίζεται άψογα όλες τις κωδικοποιήσεις (UTF-8, ISO 8859-7 και Windows-1253).

Ἴσως ἀκουστεῖ ἠλίθιο - καὶ μᾶλλον εἶναι - ἀλλὰ μήπως εἶναι θέμα γραμματοσειρᾶς; Δηλαδή, μήπως ὁ πάροχός σου ἡ ὁ browser σου χρησιμοποιεῖ ὡς default κάποια γραμματοσειρὰ ποὺ τῆς λείπουν οἱ ἑλληνικοὶ χαρακτῆρες; (Π.χ. Verdana ἢ κάτι παρόμοιο) Ἂν δὲν τὸ ἔχεις ψάξει, δοκίμασε νὰ ὁρίσεις ὡς default γραμματοσειρὰ τὴν  DejaVu (ἢ, ἀκόμα καλύτερα, τὴν Palatino Linotype, ποὺ δὲν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα συμβατότητας).