sabayon πρόβλημα στον τονισμό

glinux | Σάβ, 07/07/2012 - 14:34 | 1' | 6

Καλησπέρα,

 

εγκατέστησα τη διανομή sabyon 9 και ενώ όλα καλά με τα ελληνικά , έχω πρόβλημα στον τονισμό.

Δηλ. όταν πάω να δημιουργήσω κάποιο φάκελο και γράφω το όνομα ,γίνεται έτσι  :   φ'ακελος

Ο τόνος μπαίνει πριν το γράμμα.

 

Ευχαριστώ

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!
Σχόλια

Αυτό συνήθως είναι πρόβλημα λάθους στο localization. Εχεις εγκαταστήσει όλα τα πακέτα που χρειάζεται το Sabayon για ελληνικά;

Ποιοι Locale έχεις τώρα; Όταν δίνεις σε ένα Τερματικό τις εντολές:

locale

και

setxkbmap -print

τι παίρνεις;

Επίσης, αυτό το πρόβλημα εμφανίζεται σε συγκεκριμένες εφαρμογές ή σε όλες;

Παλιότερα από όσο ξέρω εμφανιζόταν σε διανομές που βασίζονταν στο KDE λόγω ενός σφάλματος στη βιβλιοθήκη Qt.

Ποιο desktop χρησιμοποιεις? Και γω εχω sabayon με gnome-shell και cinnamon σαν κυριως λειτουργικο, αλλα δεν εχω τετοιο προβλημα.
@Dimitris
Δεν θυμαμαι να εγκατεστησα καποιο extra πακετο για ελληνικα.

KDE χρησιμοποιώ.
Λοιπόν,

locale

LANG=el_GR.UTF-8
LC_CTYPE="el_GR.UTF-8"
LC_NUMERIC="el_GR.UTF-8"
LC_TIME="el_GR.UTF-8"
LC_COLLATE="el_GR.UTF-8"
LC_MONETARY="el_GR.UTF-8"
LC_MESSAGES="el_GR.UTF-8"
LC_PAPER="el_GR.UTF-8"
LC_NAME="el_GR.UTF-8"
LC_ADDRESS="el_GR.UTF-8"
LC_TELEPHONE="el_GR.UTF-8"
LC_MEASUREMENT="el_GR.UTF-8"
LC_IDENTIFICATION="el_GR.UTF-8"
LC_ALL=

setxkbmap -print

xkb_keymap {
xkb_keycodes { include "evdev+aliases(qwerty)" };
xkb_types { include "complete" };
xkb_compat { include "complete" };
xkb_symbols { include "pc+us+gr:2+inet(evdev)+group(alt_shift_toggle)" };
xkb_geometry { include "pc(pc104)" };
};

glinux]KDE χρησιμοποιώ.
Λοιπόν,

locale

LANG=el_GR.UTF-8
LC_CTYPE="el_GR.UTF-8"
LC_NUMERIC="el_GR.UTF-8"
LC_TIME="el_GR.UTF-8"
LC_COLLATE="el_GR.UTF-8"
LC_MONETARY="el_GR.UTF-8"
LC_MESSAGES="el_GR.UTF-8"
LC_PAPER="el_GR.UTF-8"
LC_NAME="el_GR.UTF-8"
LC_ADDRESS="el_GR.UTF-8"
LC_TELEPHONE="el_GR.UTF-8"
LC_MEASUREMENT="el_GR.UTF-8"
LC_IDENTIFICATION="el_GR.UTF-8"
LC_ALL=

setxkbmap -print

xkb_keymap {
xkb_keycodes { include "evdev+aliases(qwerty)" };
xkb_types { include "complete" };
xkb_compat { include "complete" };
xkb_symbols { include "pc+us+gr:2+inet(evdev)+group(alt_shift_toggle)" };
xkb_geometry { include "pc(pc104)" };
};

Μια χαρά φαίνονται όλα.

Συνήθως το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται σε KDE/Qt εφαρμογές. Κάποιοι λένε ότι είναι τυχαίο, όμως προσωπικά θεωρώ ότι είναι ζήτημα κακών ρυθμίσεων, μια και σε διανομές που σετάρουν σωστά το KDΕ και τα ελληνικά, δεν έχω παρατηρήσει τέτοιο πρόβλημα...

Ποιος ξέρει.Είναι λίγο σπαστικό.Μπορεί να φτιάξει κάποια στιγμή μετά από dist-upgrade?

Η' μετά από επανεγκατάσταση; Το έχω διαβάσει και αυτό... Το θέμα είναι π.χ. σε ένα Live CD του Sabayon με KDE σου κάνει το ίδιο πρόβλημα στην ίδια εφαρμογή; Αν όχι, τότε μπορεις να ξαναδοκιμάσεις εγκατάσταση...