Εκτυπωτής μέσω δικτύου στο Puppel

George74 | Τρί, 12/06/2011 - 10:46 | 1' | 3

Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα να μάθω πως μπορώ να βάλω έναν εκτυπωτή μέσω του CUPS που έχει το puppel, ο οποίος βρίσκεται σε δίκτυο σε Η/Υ με Win (SAMBA). Έψαξα και βρήκα πως γίνεται περίπου η διαδικασία αλλά το πρόβλημά μου είναι ότι τον συγκεκριμένο εκτυπωτή δεν τον έχει στη λίστα! (είναι ο Konica Minolta PagePro 1350W). Έχω κατεβάσει το αρχείο .deb για τον οδηγό αλλά δεν μπόρεσα να κάνω κάτι παραπάνω. Δεν γνωρίζω πάρα πολλά πάνω στο puppel.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Δεν υποστηρίζεται από το Puppel ή γενικά από το ubuntu; Για το δεύτερο ξέρω σίγουρα ότι υποστηρίζεται γιατί το έχω σε μηχάνημα με τον μονομάχο 6 και λειτουργεί κανονικά. Απλά επειδή το άλλο μηχάνημα είναι παλιό δεν μπορώ να εγκαταστήσω το μονομάχο και κατέληξα στο puppel.

Καλημέρα. Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να βάλω τον εκτυπωτή στο CUPS; Δοκίμασα με την εντολή lpadmin να βαλω το αρχείο .ppd αλλά δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα... Μου βγάζει απαντήσεις ότι δεν καθορίζω σωστά τα στοιχεία του εκτυπωτή. Μπορεί να το δοκιμάσει κάποιος γνώστης του LINUX και να μου πει ακριβώς τι εντολή πρέπει να δώσω ώστε να μπορέσω να βάλω το αρχείο Minolta-PagePro_1350W-min12xxw.ppd στο CUPS και στη συνέχεια να εγκαταστήσω τον εκτυπωτή; Ευχαριστώ.