Gnome 3?

lepidas | Παρ, 05/13/2011 - 15:51 | 1' | 4

καλησπερα σε ολους,πριν 5 μερες μπηκα στον κοσμο του Linux με το Ubuntu και καταλαβα οτι θα μου αρεσε το gnome 3 περιβαλλον ομως αυτο δεν υποστηριζεται απο το ubuntu και διαβασα οτι πρεπει να παω σε Fedora.θα ηθελα να μου πειτε πως ακριβως θα βαλω το fedora στο συστημα μου(2gb/hp pavillion laptop dv6000) θα ηθελα εναν οδηγο step by step παρακαλω γιατι δεν εχω πολλες γνωσεις

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Καταρχήν καλως όρισες! Όταν λες πως μπήκες στον κόσμο του Linux, τι εννοείς; Εγκατέστησες το Ubuntu ή απλώς είδες πως είναι μέσω του Live CD; Σκοπεύεις να έχει και Windows στον ίδιο υπολογιστή; Σε ρωτάω για να καταλάβω περισσότερα. Το Gnome 3 είναι σχετικά καινούργιο και δεν έχει μπει ακόμα επίσημα στις μεγάλες διανομές. Το Fedora το υποστηρίζει μεν αλλά δεν είμαι ειδικός στη συγκεκριμένη διανονή, ειδικά σε ότι έχει σχέση με το Gnome 3. Υπάρχει σαν Live cd σίγουρα αλλά και στο Fedora 15, που όμως είναι σε μορφή Beta και δεν είναι πολύ σταθερό. Δεν ξέρω τι γίνεται με το Gnome 3 στην περίπτωση του (σταθερού) Fedora 14. Σε αυτό το ερώτημα κάποιος φίλος της Fedora απο το φόρουμ σίγουρα θα σου δώσει μια καλύτερη απάντηση. Ίσως για αρχή να ήταν καλύτερο να ξεκινήσεις με κάτι πιο σταθερό και σιγά σιγά να περάσεις και σε Gnome 3. Τιποτα πάντως δεν σε εμποδίζει απο το να έχεις και 2 διανομές στο ίδιο pc και να πειραματίζεσαι άφοβα.

lepidas, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το openSUSE 11.4 με GNOME3. Υπάρχει έτοιμο ISO εδώ:

http://download.opensuse.org/repositories/GNOME:/Medias/images/iso/GNOME_3.i686-1.2.0-Build1.1.iso

Κατέβασέ το, κάψε το σε ένα κενό CD και κάνε επανεκκίνηση του υπολογιστή σου.
Αυτό το πράγμα είναι Live CD όπως λέμε και λογικά θα ξεκινήσει το openSUSE και σε λίγο θα δεις το γραφικό περιβάλλον του GNOME3. Πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο, βεβαιώσου ότι παίζουν όλα σωστά. Ότι δηλαδή βλέπεις full γραφικά, ότι έχεις ήχο κοκ.

Δοκίμασέ το και τα ξαναλέμε. :)

θα το δοκιμασω το openSUSE και θα δω τι γινεται ευχαριστω.

dsyrmalis]Καταρχήν καλως όρισες! Όταν λες πως μπήκες στον κόσμο
του Linux, τι εννοείς; Εγκατέστησες το Ubuntu ή απλώς είδες πως είναι
μέσω του Live CD; Σκοπεύεις να έχει και Windows στον ίδιο υπολογιστή; Σε
ρωτάω για να καταλάβω περισσότερα .

εχω βαλει ubuntu 11.04 παραλληλα με windows και σε καθε restart εχω επιλογη τι απο τα 2.ελπιζω γρηγορα να κανω format στα windows

Φίλε Λεπίδα αν θες να δοκιμάσεις πάντως τη διανομή Fedora με desktop environment gnome 3 θα πρέπει να περιμένεις μέχρι 24/5 όπου είναι η επίσημη release date του Fedora 15 το οποίο έρχεται με το εν λόγω περιβάλλον. To Fedora 14 default έχει gnome 2.32!