crc error -- system halted

cortlinux | Τρί, 08/18/2009 - 16:06 | 2' | 4

Eχω εγκατεστημένο το ubuntu jaunty 9.04 στο notebook της Asus μοντέλο A6JC.

Ενώ προσπαθούσα να διορθώσω τον amarok που κολλούσε (όχι μέσω consόλας αλλά με απλή εγκατάσταση - απεγκατάσταση μέσω synaptic) το σύστημα κολλά.

Αφού περνά κάνα 5λεπτο το κλείνω χειροκίνητα (με το κουμπί ) και το ξανανάβω. Το σύστημα πάει να φορτώσει αλλά εμφανίζει μύνημα σφάλματος.

crc error

system halted

και μένει εκεί χωρίς να κάνει τίποτα.

Το ξανακλείνω και το ξανανάβω και έχω το " καλύτερο": Δεν φορτώνει κυριολεκτικά τίποτα παρότι το ανεμιστηράκι (ή πιο επιστημονικά φουρφούρι) ακούγεται. Μόνο μία μαύρη οθόνη. Το ίδιο συμβαίνει κι όταν πάω να φορτώσω live cd. Καμία αντίδραση. Μόνο τα λαμπάκια του αναβοσβήνουν δείχνοντας ότι προσπαθεί να "φορτώσει". Γενικά μάλλον το notebook τα έχει παίξει. Όμως αυτό που με ενδιαφέρει είναι το πώς θα μπορούσα να μεταφέρω τα αρχεία μου τα οποία δεν είχα προλάβει να κάνω back up και τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για μένα.

 

Εκ των προτέρων σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Γεια σου φιλε μου!!
Το μηνημα αυτο σου λεει πως υπαρχει καποιο προβλημα στο pc σου!!

Συνηθως ειναι ο σκληρος δισκος!!Αν οπως λες ομως το ιδιο κανει και με το live cd......τοτε απο τη μια ειναι καλο,γιατι δεν θα χασεις τα οποια αρχεια σου,

και το λειτουργικο σου κατα πασα πιθανοτητα,το προβλημα ειναι στη μνημη RAM !!

Κανε ενα test αν θελεις τη RAM για να εισαι πιο σιγουρος,κατεβαασε απο εδω το iso και δωκιμασε το,εγω δεν το εχω κανει αλλα εχουνε βρει λυση αρκετοι!!

www.memtest86.com/

 

Γεια σας παιδιά!!

Και γω αντιμετοπίζω το ίδιο πρόβλημα! Έχω ένα παλιό laptop και μου εμφανίζεται το ίδιο μήνυμα πριν την εγκατάσταση. Κάποιες φορές δεν το εμφανίζει και απλά κολλάει! Επίσης, είναι φορές που κι εμένα δεν μου δείχνει τίποτα η οθόνη! Άλλες φορές, πάλι, κάνει κανονικά boot στα windows και μετά από λίγη ώρα, μπλε οθονη, επανεκκίνηση και ξανά τα ίδια!

Κατάφερα να τρέξω το memset και μου έβγαλε κάποια σφάλματα! Κάποια στιγμή θα μπορέσω να ανεβάσω και φωτογραφία με τα αποτελέσματα!

Επειδή, έχω και κάποιες υποψίες ότι μπορεί να φταίει και ο δίσκος, ξέρετε μήπως υάρχει κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα ελέγχου του σκληρού να κάνω ένα τέστ και σ αυτόν;

Ευχαριστώ!

Φίλε makapel,

αν πράγματι έχουν "κλωτσήσει" οι μνήμες σου, δεν έχει νόημα να κάνεις οτιδήποτε άλλο πριν τις αλλάξεις. Οποιαδήποτε εφαρμογή/εργαλείο, μπορεί εν δυνάμει να κολλήσει, να βγάλει παλαβά/λάθος αποτελέσματα κλπ λόγω ελλατωματικής μνήμης. Οπότε πρώτα βεβαιώνεσαι ότι η μνήμη παίζει σωστά, κ αν έχεις ακόμα πρόβλημα, τότε κοιτάς κ αλλού. Αλλιώς δε θα βγάλεις άκρη ποιο εξάρτημα ευθύνεται για το κάθε πρόβλημα.

-- gnu_labis

Το Linux ΔΕΝ είναι Windows!!!

Σ ευχαριστώ πολύ gnu_labis για τη συμβουλή!

Θα αντικαταστήσω τις μνήμες να δω αν αυτές έχουν το πρόβλημα...