Απορίες για Sidux & kde4,2

mpoyk2005 | Τετ, 06/24/2009 - 17:00 | 2' | 4

Χαιρετώ την κοινότητα, και προχωρώ στις απορίες μου. Αφού έβαλα Sidux Ὁυρανός`, προχώρησα σε αναβάθμιση του kde σε kde 4,2. Πολύ ωραίο, προσπαθώ να το μάθω και να το συνηθίσω, χρειάστηκε να ψάξω λίγο μέχρι να βρω που ήταν η κονσόλα εντολών. Νέα φιλοσοφία.όμορφα γραφικά, δεν πρόλαβα να ξεψαχνίσω, πλην όμως.
α) Δεν σηκώνεται το γραφικό μέρος, αλλά με βγάζει σε Κονσόλα όπου αφού δώσω Name & password μετά πρέπει να γράψω startx για να βγει στο γραφικό μέρος.
β) Δεν κλείνει ο Η/Υ απο το κουμπί Leave - Logout αλλά με βγάζει πάλι στην προαναφερόμενη κονσόλα στην οποία πρέπει να δώσω shutdown -h now για να κλείσει τελείως.
Παρακαλώ για τις γνώσεις σας στα παραπάνω.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Φίλε gnu_labis, το kdm είναι εγκατεστημένο στην τελευτάια του έκδοση, και κάτι άλλο που θα ήθελα να ξέρω, είναι ότι, μετά την αναβάθμιση σε kde 4,2 και αφού το πρόγραμμα έκανε backup το kde 3,5 - πως μπορώ να επιστρέψω στο kde 3,5?

για το πρώτο: κοίταξε αν τα runlevels σου είναι σωστά. αν ξεκινά πράγματι το kdm στο runlevel 5 (και σταματά στο 3).

αν τα runlevels είναι σωστά δοκίμασε να κάνεις rename το ~/.kde σε κάτι άλλο και μετά (σαν root) τρέξε /etc/init.d/kdm start

 

το  logout δεν κάνει shutdown. δεν έχεις επιλογή για shutdown;

 

το upgrade πώς το έκανες; ακολούθησες τον οδηγό στο sidux.com ή έκανες απλά dist-upgrade; αν έκανες το 2ο ξαναδοκίμασε με τον οδηγό στο sidux.com

 

πίσω στο kde3.5 δεν μπορείς να πάς (τουλάχιστον όχι χωρίς πολύ κόπο). για να πας σε kde3.5 θα πρέπει να βάλεις lenny sources και να κάνεις downgrade όλα τα πακέτα του kde (πιθανών να πρέπει να κάνεις downgrade και άλλα πακέτα όπως libqtcore4 κτλ.). τώρα αν θα δουλέψει αυτό είναι άλλη υπόθεση.. αν θες να πας πίσω σε kde3.5 καλύτερα να ξανακάνεις install και να μην κάνεις dist-upgrare (ή να εγκαταστήσεις προγράμματα που μπορεί να έχουν kde dependencies). η καλύτερη λύση αν θες όπωσδηποτε να πας πίσω στο kde3.5 θα ήταν να εγκαταστήσεις debian lenny

Ελληνικό sidux forum

Φίλε edhunter, το πρόβλημα λύθηκε με επανεγκατάσταση και μάλλον εντοπίζεται στον driver της nVidia. Ολα είναι εντάξει αφού εγκατέστησα τον κλειστό driver της nVidia.